lauantai 18. elokuuta 2012

Lihashuoltoa ja reenejä

Murdella ja Moniponilla oli vihdoin torstaina kauan odotettu päivä eli kaverini Heidi tuli hieromaan ne. Heidi opiskelee hevoshierojaksi ja on reenaillut sitten useilla hevosilla kyseistä toimenpidettä. Saimme vihdoin aikataulut sopimaan niin, että Heidi pääsi tsekkailemaan munkin pikkupokut.

Aloitettiin Murdesta ja alun jännityksen jälkeen Murde nautti toimenpiteestä täysin siemauksin. Huuli lurpallaan Murde fiilisteli käsittelyään. Murde olikin aika hyvässä kunnossa, mitään sen suurempia kireyksiä ei löytynyt. Pieni jäykkyys sekä kaulan yläosassa että takajalkojen sisäsyrjälläoli havaittavissa, mutta nekin lähti hyvin vetristymään hieronnan avulla. Oli kiva pitkästä aikaa päästä varmistumaan, ettei mitään isoja jäykkyyksiä tai kireyksiä ole havaittavissa.


Murden jälkeen oli Moniponin vuoro ja Monista ei löytynyt minkään sortin kireyttä yhtään mistään. Se oli aivan rento ja pehmeä. :) Se myös tuttuun tapaansa käyttäytyi äärettömän hyvin ja nautti myös hieronnasta. Lisäksi se on todella venyvää sorttia! ;) Nyt kun Monillakin oli juuri ratsastettu pari kertaa, oli kiva kuulla, ettei sille ollut siitä tullut mitään kireyksiä vaan on rento oma itsensä.


Iso kiitos Heidille ponien hieronnasta ja tervetuloa uudelleen! Heidistä tullee meidän pokujen hovihieroja, sillä mä arvostan kaikessa toiminnassa jatkuvuutta eli että samat ihmiset käy hoitamassa samaa asiaa pitkällä aikavälillä, sillä silloin asiaan tulee selkeä jatkumo ja edellistä kertaa voi aina verrata seuraavaan ja pystyy näkemään muutokset pitkälläkin aikavälillä. Esimerkiksi kengityksestä olen supertarkka, että poneja kengittää aina sama henkilö. Kun on pysytty samassa kengittäjässä aina, ei ole mitään ongelmia koskaan ilmaantunut sillä saralla. Toki kummatkin hevoseni ovat mestareita pudottamaan kenkiään tahtoessaan, mutta se taas ei ole kengittäjästä kiinni! ;)

Anni oli tänään sitten tsillaamassa pokujen kanssa. Murde oli tehnyt vähän duunia ja Moniponi oli päässyt ratakävelylle ilman satulaa. Kummatkin olivat toimineet asiallisesti ja Annilla oli hyvä mieli. Etenkin Moniponin ilman satulaa-kokeilusta. :)

Huomenna ja ylihuomenna pääsemme pitkästä aikaa Murden kanssa Pietin valmennukseen. Tai siis näin aamuyöstä kun kirjoittelen, niin kyseessä on tietysti tänään ja huomenna!  Tämän valmennuksen jälkeen Murde muuntautuu pariksi viikoksi estehevoseksi. Ensin olisi tarjolla seurakisat ja sitten aluekilpailut. Ypäjän nuorten hevosten festarit ja Breeders Prize jää meiltä nyt kokonaan loppujen lopuksi väliin, sillä reissu olisi aivan liian kallis tämän hetkiselle budjetille, jos luokkina on vaan kaksi alueluokkaa ja Breeders Prizeen emme vaan yksinkertaisesti ole ratsukkona valmiita. Hyvänä päivänä kaikki vaaditut tehtävät kyllä onnistuu kotikentällä, mutta yleisen kunnon, jaksamisen ja kantamisen kanssa on vielä paljon tekemistä ennen vaativia luokkia. Lisäksi Murden jännittyminen radalla tekee siitä vielä toistaiseksi sen verran vielä normiakin hitaamman, että vaativan tehtävien suorittaminen radalla on silkka haavekuva tässä tilanteessa. Erittäin ikävää, sillä mieluusti olisin oman itse tehdyn hevoseni kanssa siihen etappiin päässyt, mutta nyt niin vaan ei ikävä kyllä käy. Siten siis estekisoja peliin ja lisäksi myös varmaankin osallistumme Järvenpään aluekoulukisoihin syyskuun alussa.


Samin kanssa reenattiin keskiviikkona ajatellen Harjun finaalia ja Sami oli ehkä paras koskaan ratsastaa. Olin analysoinut sunnuntaina otettua videota ja kuvia ja ratsastin ihan uudella fiiliksellä ja päättäväisyydellä. Ravi tuntui hyvältä, avot ja sulut ihan supereilta ja laukasta sain kerrankin kotiharjoituksissa samanlaista kuin joskus Nipsun tunnilla on saatu. Fiilis tämän ratsastuksen jälkeen oli ihan mieletön. Se toimi myös valmisteluna Samin toiseen suureen koitokseen eli SM-osallistumiseen tänä viikonloppuna. Eli Sami aloitti tänään urakkansa valjakkoajon SM-kilpailussa ja toivotankin Samille ja Leenalle hurjasti onnea tälle viikonlopulle! Pietin valmennuksesta johtuen en pääse Ypäjälle kilpailuja seuraamaan, mutta hengessä ollaan kovasti mukana!!


Kerma-ponikin on reenaillut jonkin verran ajoittain ja pikkuhiljaa voisi toivoa siitäkin tulevan jotain ratsua muistuttavaa. Vielä on paljon hiottavaa, mutta ajoittain löytyy jopa kaikki kolme askellajia ja vielä peräti ihan rauhallisessa tahdissakin. Ponilla riittää virtaa kuin pienessä kylässä, mutta välillä se silti on aivan hämillään, että mitä häneltä pyydetään... Tarkoituksena on kuitenkin vielä tämän vuoden puolella päästä johonkin kilpailuun kokeilemaan onnea eli duunia riittää pienelle ponille!Myös Vilppu oli hommissa torstaina ja Vilppu toimi erittäin hyvin. Täytyy toivoa, että löydämme hyvän yhteisen sävelen Vilpun kanssa pikkuhiljaa ja myös Vilpun tavoitteena on päästä osallistumaan johonkin pienen pieneen kilpailuun vielä tämän syksyn aikana. Pitkän tähtäimen tavoitehan on ensi vuoden laatuarvostelu, joten pikkuhiljaa pitää Vilpunkin alkaa vähän käymään maailmalla näyttäytymässä. Sitä paitsi Vilppu tuntui ainakin Harjussa pitävän esiintymisestä...


Akulla on meneillään vähän kevyempi jakso, sillä se oli tehnyt pitkän putken paljon ja hyvin duunia ja käynyt myös aika paljon maailmalla. Kävin ratsastamassa sen kerran tällä viikolla ja se tuntui edelleen hyvältä viime viikon treenien jäljiltä. Se oli alkuviikon ollut hieman väsynyt, mutta nyt jo täynnä virtaa ja teki hyvin, mitä pyydettiin.
 
Tänään olisi myös Vermon Poninäyttely, johon Zorrokin oli ilmotettu, mutta aikataulullisista syistä sekä tuomarin vaihtumisen takia ei nyt sitten kuitenkaan sinne lähdetä. Mieli tekisi, mutta oma jaksaminen on yhtä lailla tärkeää, joten se nyt vaan täytyy jättää välistä. Haluan päästä nauttimaan Murden kanssa Pietin tunnista, sillä se saattaa jäädä viimeiseksemme tällä erää, jossei budjetti anna periksi myöhemmin syksyllä. Toivon toki, että sen verran olisi laittaa valmentautumiseemme, mutta  nyt on sen verran muuta rahareikää, ettei varma voi olla. Tästä isosta rahareiästä ehkä myöhemmin lisää... :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanista koekaniini ehdokkaista :) Tänäviikonloppuna hovihieroja lähtee pumppaamaan lisää tietoa itseensä, niin osaa taas jatkossa toivottavasti aina vain enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeee. Kiitokset vielä viimeisestä ja seuraavaa kertaa odotellessa. :)

      Poista