tiistai 14. elokuuta 2012

Samin treenejä

Samin kanssa ollaan reenailtu kohti kauden huipennusta Harjussa eli 6-vee cupin finaalia. Urjalan Baltic Cupin osakilpailun jälkeen käytiin Tuomarinkylässä Nipsun opissa parina päivänä.

Ekana päivänä Nipsun kanssa keskityttiin avoihin ja sulkuihin, sillä yritin väittää niiden olevan vaikeita ja selitin, etten osaa niitä ratsastaa. Nipsun kanssa ne tietenkin sitten onnistui helposti ja varmasti. Olivat kuulemma parantuneet roimasti edellisestä kerrasta kun niitä katsottiin kesäkuussa. Eli ei mennyt läpi mun väitteeni siitä, etten niitä osaa ratsastaa vaan sain ohjeeksi ratsastaa ne hyvin, sillä niistä pitäisi irrota helposti seiskojakin, jos saan säilytettyä linjan ja taivutuksen ja ravin. ;) Helppo homma siis...

Tokana päivänä tehtiin sitten taas vähän vaihtoja. Aloitettiin siedättämällä ponia raippaan ja takapuoli lensi jos jonkin kerran, sekä minun että ponin. :) Lopuksi saatiin jo joku puhdas vaihto ja paljon vaihtoja takajaloista. Tämä on jo jonkun sortin edistystä sillä aiemmin on laukka vaihtunut vain etujaloista. Eli kun niitä vaan työstää niin kyllä ne ehkä sieltä vielä jonain päivänä löytyy... Muutoin Samin kanssa sujui edelleen mukavasti. Nipsukin totesi, ettei edelleenkään ole mitään ongelmaa minkään asian tiimoilta.

Tällä viikolla ratsastin Samin pari kertaa ja pyrittiin työstämään Harjun finaalin radan asioita. Avot ja sulut tuntui nyt kotonakin ihan kohtuullisilta, vaikkei vieläkään ihan supereilta. Hyvä tuntuma ja tahti on jotenkin ravissa ensimmäisen kerran hukassa, mutta eletään toivossa, että ne vielä löytyvät ennen finaalia. Laukassa tehtävät tuntuvat kohtuuhelpoilta lukuun ottamatta laukanvaihtoja käynnin kautta, jotka onnistuvat joskus ja jouluna ja muutoin ovat kovin vaikeita.

Sunnuntaina mulla oli kuvaus- ja videointipalvelu mukana reeneissä ja videointi olikin aika luksuspalvelu. Tosin oli karua katsoa omaa reeniään. Aina sitä luulee, että hommat menee niiiiiin mukavasti, mut todellisuus voikin olla jotain ihan toista. Videolta oli hyvä havaita, että avot ja sulut vasemmalle ovat todella paljon heikompia kuin vastaavat oikealle. Tässä täytyy taas pohtia, onko kysymys oman vasemman jalan heikkoudesta taivutuksissa vai onko poninkin heikompi puoli vasen. Lisäyksissä näin yhä selvemmin "sukeltamisen" riskin. Poni ei vielä jaksa tulla läpi koko lävistäjän keskiravia vaan viimeisellä kolmanneksella yrittää sukeltaa pois takajalkojen päältä pitkäksi. Myös ihan perusmuodossa oli parantamisen varaa ajatellen, että Harjussa pitäisi taasen esittää koottuja askellajeja. Sain myös käyntiä videolle, mitä pitää analysoida vielä hieman lisää, sillä sitä en kameran ruudulta nähnyt vielä ihan tarpeeksi. Muutoinkin odotan vielä näkeväni koko reenin isolta ruudulta, sillä pieneltä kameran ruudulta saattoi osa tärkeistäkin asioista jäädä huomaamatta.

Tässä vielä kuvasatoa sunnuntain reeneistä:

Perusravi

Laukkaa lisäten, jiiihaaa!


Sivuliirto

Toiseen suuntaan kans!

Säääääm <3 p="p">

Kuvien copyright Pekka Pietikäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti