lauantai 29. joulukuuta 2012

Murden vuosi!

Sepon valmennuksessa tammikuussa. Sepolta ollaan opittu ratsukkona ihan hurjasti. Seppo osasi sanoa mulle mun heikkoudet ääneen tämän hevosen kanssa ja opetti mut huomaamaan pienetkin virheeni ja korjaamaan niitä. Sepon tunneilla mun ja Purden yhteiselo on kehittynyt hurjasti ja olen oppinut ratsastajana lukemaan ihan uusia asioita itsessäni ja näkemään niitä myös oppilaissani.
Karin tunnilla Tuomarinkylässä helmikuussa. Purde pääsi loikkimaan esteiden yli ja juoksemaan vapaana ja tekemään vaikka mitä muutakin hassua. Aina ei estetunnteja katsellessaole helppoa tunnustaa omistavansa tämä hevonen... Mutta tässäkin lajissa vielä noustaan!
Tuomarinkylässä hypättiin jokunen erikoisempikin esteitä, jotka olivatkin oikeastaan helpompia kuin edellisen päivän ihan tavalliset esteet...
Tiinan tunnilla Dressage Centerissä, harjoiteltiin avojen ja sulkujen alkeita ja katseltiin kouluaitoja. Pööde sai asustella Dressage Centerissä viikonlopun retkeilemässä ja oli varsin tyytyväisen oloinen eloonsa.
Kotikentällä reenejä ihanassa talvisäässä!
Kallirinteessä verrytellen maaliskuun alussa, verkassa on hyvä leikkiä kouluhevosta.
Mutta kyllä siellä Kalliorinteessä hypättiinkin! Ja sieltä irtosi punavalkoinen rusettikin, jiiihaa!
Pietin valmennuksessa Dressage Centerissä maaliskuussa, hommat alkoi melkein jo niin kuin sujumaan aina välillä. Ainakin kuvissa näyttää kivalta.
Stellan ensimmäinen FWB-valmennus Boessa maaliskuun lopulla, tällöin saatiin hyvää fiilistä siitä, miten tulisi ratsastaa ihan oikeasti. Pelottavaa, mutta hyvin opettavaista.
Maaliskuussa käytiin myös ekoissa kisoissamme, jossa Pööde oli hieman kauhuissaan :) Selvittiin hengissä maaliin, vaikkei ihan vaikeuksitta. En tiedä kumpaa meistä jännitti enemmän tämä kyseinen reissu...
Sepon valmennuksessa huhtikuun alussa, olin kuumeessa ja huonossa hapessa, mutta silti nautin tunnin annista täysin siemauksin. Päästiin taas tekemään meille vaikeita juttuja, mutta kun sujui, sujui superhyvin!
Harjoituskilpailut Dressage Centerissä huhtikuussa! Aika vaikea He B-ohjelma oli kyseessä, mutta ihan kunnialla päästiin läpi eikä hyydytty keskelle matkaa. Ravissa istuminen oli tuolloin vielä yhtä tuskaa ja pyysinkin luvan saada kevennellä lisäyksissä. :) Purden veli oli myöskin paikan päällä ja oli kyllä hauska nähdä sukulaissielu. Yhtä omituinen kaveri sekin taitaa olla...
Kumpumäellä käytiin harjoituskisoissa huhtikuussa myöskin. Kumpumäki on mun suosikkipaikkoja käydä harjoittelemassa. Se on mukava ympäristö hevoselle ja siellä on paljon mukavia ihmisiä ja yleensä ihan mielettömän hyvä henki kisoissa. Ja täytyy myös antaa krediittiä superbuffalle!
Surullisen kuuluisa startti Järvenpään seurakisoissa! ;) Tää verryttely sentään meni vielä edes jotenkin kutenkin, mutta radalla oli kyllä todella vaikeaa...
Ensimmäiset ulkokisat Savijärven RJL-päivänä toukokuun alussa. Rata meni yllättävän hyvin, sillä taisi tuolloinkin jännittää aika lailla. Mutta näitä kokemuksia tarvitaan, yhä lisää ja lisää!
Herra Best in Show
Kotona tsillailua tarhassa!
Alkukesän harjoittelua kentällä, Purdelle aina yhtä vaikea pohkari työn alla...
Pitkästä aikaa Pietillä! Olipa ihanaa ja hevonenkin kulki aika kivasti. Tämä kesäkuun alusta siis. Omassa istunassa näkyy ahkera reenaaminen!
Ekat aluekisat!!! JRS Kesäkuussa, selvittiin hengissä ja suoritettiin tehtävät, olin onnellinen ja hevonenkin taisi olla ihan onnellinen. Ainakin viimeistään kun pääsi kotiin. :)
Pööde laiduntaa!
Heinäkuun lopussa Savijärven ihanat kilpailut!! Kesän parhaita muistoja näistä kisoista. Toivottavasti ensi vuonna taas!
Elokuun Piet, hevonen kiiltää ja kulkee. Oli kivaa!
Uusintakokeilu Järvenpäässä, tällä kertaa hyvin tahmaisella ratsulla, mutta 60% rajapyykki ylittyi ensimmäisen kerran aluekilpailuissa. Pitkään roikuttiin jopa kiinni sijoissa, mutta lopulta useampi meni kuitenkin meistä ohi. Jää ensi vuoteen rusetin metsästykset siis!
Taas Pietillä, meno alkaa ryhdistäytymään ja mäkin melkein istun penkissä... :)
Boessa Stellan tyyppauksen jäljiltä kevennellen. Oli ihan supermageeta nähdä oikeasti todella taitava ratsastaja Murden kyydissä. Kyllä jalka nousi ja herra kuunteli! Äärimmäisen motivoivaa, mutta myös äärimmäisen masentavaa.. :)
Boessa seuraavalla kerralla sama meininki jo verryttelyssä! Ero näiden kahden kerran välillä oli huima.
Lumisissa maisemissa kotimaastossa! Näissä merkeissä on loppuvuotta vieteltykin ja Purdesta on tulossa mitä parahin maastoratsu. Se on jo kohtuullisen luotettava peli maastossa, ainakin niin kauan kun on kaveri matkassa! Vuosi on ollut mitä ihanin ja opettavaisin oman hevosen kanssa. Paljon on ollut onnea matkassa ja jonkun verran epäonneakin. Purde on siitä mitä ihanin ensimmäinen hevonen, että mikään ei tule sen kanssa ilmaiseksi vaan kaiken eteen joutuu tekemään pirusti töitä. Jos joku asia sitten onnistuu, saa olla sitäkin tyytyväisempi. Purde myös pitää mun jalat visusti maan tasossa niin, etten koskaan kuvittele osaavani juurikaan ratsastaa tai juuri mitään muutakaan. Mutta sen nätti läsi ja lempeä (ja myös hieman maaninen) katse on parasta piristystä moneen päivään. Purde on ihana kaveri, jonka kanssa elämä ei koskaan ole tylsää ja usein harvinaisen haastavaa. Jonain päivänä kun osaan tällä hevosella ratsastaa ja se osaa tempun jos toisenkin, voi todeta kyllä oppineensa paljon. Siitä ei pääse mihinkään. Odotan innolla, mitä ensi vuosi tuo tullessaan tämän ihanan hevoseni kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti