lauantai 29. joulukuuta 2012

Moniponi


Tässä vähän Moniponin kehityskulkua tämän vuoden ajalta: 

Ensimmäisiä ratsastuskertoja tammikuussa, Anni selässä ja minä maassa huutelemassa. Poni vielä aika lihakseton ja kehittymätön niin kuin ikäiselleen kuuluukin olla. Ponpon oli kyllä superviisas sisäänratsastettava. Toki se jonkun kerran oli vähän hämmentynyt ja pukitteli tai vähän innoissaan ja pukitteli, mutta muutoin niin helppo kaveri, että tällaisia voisi laitella vaikka tusinan lisää...
Kevään hangilla. Poni alkaa pyöristymään ja täyttymään! Keväällä Moniponi oli ihan parhaassa vireessä. Se oli innokas kaiken työn teon suhteen ja energiaa piisasi. Kaikki sille osoitetut tehtävät se teki helposti ja kunnialla. Kevään aikana se hyppäsi mm. Kyvyt Esiin-karsinnassa niin isoja esteitä, etten olisi sen sellaisista ikipäivänä uskonut selviävän.
Kesällä poni pääsi laihtumaan laidunaikana kun tsekkaili tammoja ja keskittyi muuhun kuin syömiseen. Ratsastus kuitenkin sujui kivasti. Tässä kuvassa ratsastan ponilla toista kertaa itse. Siihen asti sen työskentelyt oli ollut enemmänkin kaasun ja jarrun etsimistä ja leikkiä ja laulamista! Tämän jälkeen taisin kerran ratsastaa ponilla ennen muuttoamme uuteen kotiinsyys-lokakuun vaihteessa, muutoin poni sai nauttia kesästä. Välillä se kävi Annin kanssa vähän hurruuttelemassa ja pari tikkuakin se taisi ylitellä kokeilun vuoksi.
Ensimmäisessä yhteisessä valmennuksessamme Tuomarinkylässä marraskuussa 2012, luottovalmentajana Nipsu. Poni käyttäytyi kuin vanha tekijä, vaikka tämä oli myös ensimmäinen ratsastuskerta maneesissa! Maneesissa aiemmin oli käyty vaan juoksemassa vapaana ja hyppäämässä esteiden yli!
Seppo Laineen valmennuksessa marraskuussa. Poni alkaa jälleen keräämään massaa päälleen ja esimerkiksi kaula alkaa täyttymään varsin mukavasti. Vielä täytyy saada selkään ja takaosaan lisää pyöreyttä!
Ensimmäistä kertaa kotipellolla lumihangessa joulukuun alussa 2012. Poni on tässäkin hommassa erittäin luotettava ratsu. Vaikka vähän poni innostuisikin, ei sille tule mieleenkään lähteä hanskasta... :) Pilotilla oli tällä kerralla kyllä vähän ylivarmisteleva ote, sillä yhtään ei tiennyt, mitä tuleman piti.
Nipsun valmennuksessa joulukuussa. Poni saa pikkuhiljaa tarvittavaa pyöreyttä ja vähän voimaakin kantaa itseään ja jäädä askeleeseen eikä vaan kipittele eteenpäin pienin nopein askelin.
Ja loppuun vielä tsillailukuvia:
Kyvyt esiin-valmistautuminen Lohjalla
Kesän riemua!
Jouluaattoaamun maastoon lähtöä odotellessa...
Tyytyväisenä treenaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti