maanantai 4. helmikuuta 2013

Hypyistä ja muista..

Moniponi kävi tänään siis hyppelemässä Antin kanssa. Kuten aina tämän pienen ponin kanssa, tänäänkin kaikki oli helppoa ja letkeää. Kuljetus ja hoitotoimenpiteet sujuu niin helposti ja mukavasti, että helppoa olisi unohtaa puuhastelevansa nuoren oriin kanssa. :) Sitä ei kuitenkaan sovi unohtaa...

Antti kapusi selkään ja verrytteli jonkun aikaa sileällä, nähtiinpä Antin istuvan harjoitusravissakin jonkun hetken. ;) Tämänkin pilotin mukaan poni oli helppo ja vaivaton ratsastettava, jota pystyy säätelemään ja joka tekee työtä käskettyä mukisematta.

Estetehtävät alkoi pienillä esteillä, jotta Antti löysi hyvän fiiliksen ponin laukkaan ja sitä kautta lähestymisiin ja ratsastukseen kokonaisvaltaisesti. Esteet olivat puomiesteitä, pääosin pystyjä ja pari okseria. Hetken eri esteitä hypeltyään, nostettiin tehtävät noin 70cm tasolle ja lopuksi vielä yksi okseri oripäivillä vaadittavaan 90cm korkeuteen.

Tehtävät sujuivat helposti ja vaivattomasti. Pari kertaa poni yritti olla eri mieltä Antin kanssa, mutta hyvillä korjauksilla Antti sai joka kerta ponin mielipiteet lähenemään omiaan. :) Oikeassa laukassa ponin tasapaino ei ole ihan niin hyvä kuin vasemmassa, kuten on jo aiemminkin havaittu, muttei sekään mitään varsinaista ongelmaa aiheuta. Lähinnä se vaan pitää tiedostaa ja auttaa ponia vähän enemmän ratsastamalla itse oikealle huolellisemmin.

Oli todella hyvää reissu jälleen kerran Kalliorinteeseen ja olimme tyytyväisiä sekä poniin että näkemäämme ratsastukseen. Antti oli sitä mieltä, että poni kyllä selviää oripäivien tehtävistä, joten töihin päästyäni ilmoitin ponin oripäiville. Nyt siis valmistautuminen jatkuu ja sitä on tehtävä vielä huolellisemmin ja enemmän ajatuksella kuin tähän asti! Jännittävää!!!!

Muutoin tällä viikolla on ollut kohtuullisen hiljaista ratsastusrintamalla kun olen vaan ollut töissä. Murdella en ole ehtinyt ratsastamaan laisinkaan, mutta onneksi Anni on pitänyt huolta siitä ja sen liikutuksesta. Lauantaina Murde oli jopa yllättänyt olemalla ihan superhyvä ratsastaa! Ja hyvältä se näyttikin, mitä nyt tallin teosta ehdin sitä vähän sivusilmällä vilkuilemaan.

Samin kanssa reenailtiin perjantaina vaihtoja ja nyt on hyvä kausi meneillään, sillä vaihdot alkavat ehkä pikkuhiljaa löytymään. Ainakin tällä hetkellä tulee jo paljon hyviä "melkein vaihtoja" ja myös jonkun verran ihan oikeita vaihtoja. Silloin kun niitä oikeita vaihtoja saadaan aikaiseksi, ne tuntuvat kyllä ihan luvattoman helpoilta. :) Eli uskoa asiaan on ja niiden työstämistä jatketaan alkavalla viikolla ehdottomasti. Ei ne taida muutoin tulla kuin harjoittelemalla... Suunnitelmiin Samin kanssa on lisätty harjoituskisat Haarajoella 2.3. ja 16.3., jos vaihdot ovat siihen mennessä sillä mallilla, että voidaan mennä Va B:0 ohjelmaa harjoittelemaan!

Tokajin ratsastin perjantaina omistajansa ollessa reissussa ja senkin kanssa aloin taas saada vaihtoja paremmiksi ja enemmän avuista toimiviksi. Eli koitin päästä sisään siihen ajatukseen, miten niitä työstettiin Nipsun kanssa ajatellen sarjavaihtoja. Ja kyllähän ne sieltä alkoi tullakin. Sarjoja en tällä kertaa kokeillut vaan tein vaihtelevilla teillä paljon yksittäisiä vaihtoja ajatellen vaihtoa ulko-ohjalla suoristamalla ennen kaikkea. Viime yönä töissä kaivoin sitten materiaalisalkusta esiin sen Pyhän Yrjön radan ja opettelin sen niin, että voin ruveta harjoittelemaan ohjelman osia Toksulla ratsastaessani. Tämän avulla ajattelin, että voin vaatia hieman enemmän itseltäni ja hevoselta enkä vaan haahuile ympäriinsä ja pitäydy jatkuvasti mukavuusasteella.

Vielä 5 tuntia töitä ja sitten on taas 3 päivää vapaata. Jos vaikka ehtisi taas ratsastamaan vähän enemmän... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti