keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Toksun kuulumiset

Tokajin ähkeleikkauksesta on kulunut tänään tasan 3 kuukautta. Tai tähän aikaan 3 kuukautta sitten se ähkyili vielä kotitallissaan, josta myöhemmin iltapäivällä se vietiin Viikkiin ja myöhään illalla operoitiin. Muistaakseni joskus yhden aikaan yöllä lähdimme ajelemaan kotiinpäin Viikistä toiveikkaina Toksun selviämisestä, sillä leikkaus oli mennyt hyvin. 

Viikon sisällä leikkauksesta Tokaj pääsi kotiin Viikistä ja pitkä paranemisprosessi sai alkaa. Kaksi seuraavaa kuukautta Tokaj vietti pääasiassa sisätiloissa. Se pääsi kävelylle tallin käytäville kaksi kertaa päivässä, mutta ulos se ei vielä siinä vaiheessa päässyt. Tokaj kuitenkin tuntui olevan yllättävänkin tyytyväinen tähän järjestelyyn eikä kummemmin hötkyillyt. Se tosin väsyi kävelyistä varsinkin alkuun todella paljon ja sen jälkeen menikin mieluusti karsinaansa taas lepäilemään. Sille viritettiin myös heinäverkko, josta heinää oli saatavilla koko ajan, mikä paransi Toksun elämänlaatua silloin myös huimasti. 

Maaliskuun alussa, vajaa kaksi kuukautta leikkauksen jälkeen, Tokaj muutti meille, sillä se sai aloittaa tarhailun ja omatoimisen liikkumisen. Toksu ja Murde ovatkin hyviä kavereita, joten Tokaj kotiutui nopeasti taas ulkoilmaelämään kavereiden kanssa. Tokaj siis on kylläkin edelleen omassa tarhassaan, mutta kaverit ovat välittömässä  läheisyydessä ja niiden kanssa se tuusaileekin paljon. Kuukauden verran Tokaj sai vaan olla möllötellä aamusta iltaan tarhassa. 

Viime viikolla Tokaj aloitteli varovaisesti työnteon. Juoksutin torstaina kevyesti ensimmäisen kerran ja Anni kapusi perjantaina kyytiin ja hölkkäili hetken aikaa. Eilen oli sitten mun vuoroni kavuta kyytiin. Vähän aikaa hölkkäiltiin ja käveltiin sinne tänne ja tällaisen juhlapäivän kunniaksi saatiin kuvaajakin nappaamaan pari kuvaa. Tokaj tuntui ihan Tokajilta. :) 

Olin niin onnellinen koko illan tämän ratsastuksen jäljiltä, sillä oli ihanaa päästä toteamaan, että Tokaj on hengissä ja hyvinvoiva ja paranee hurjaa vauhtia. Tokaj näytti itse myös äärimmäisen tyytyväiseltä kun se ratsastuksen jälkeen pääsi talliin syömään heiniä ja kuikuilemaan kun vielä ratsastin Eemelin sen jälkeen. Vaikka se oli väsyneen näköinen, siitä paistoi myös suuri tyytyväisyys. 

Tästä se taas lähtee!

Tokajin toinen ratsastuskerta ähkyleikkauksen jälkeen


6 kommenttia:

 1. Nämä oli hienoja kuulumisia! Oikein paljon kaikkea hyvää Tokaijn omistajille ja muille tukijoukoille jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiimi kiittää! Kyllä tällaisia kuulumisia kelpaa tosiaan kertoakin. :)

   Poista
 2. Upeaa että Tokaj on toipunut noin hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mielettömän hienoa kyllä, muuta ei voi sanoa! :)

   Poista