keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kisakausi avattu!

Vihdoin on tämäkin kisakausi saatu korkattua, vaikkei aivan kommelluksitta kylläkään... Olin ilmoittautunut sekä Murden että Esmeraldan kanssa Savijärvelle, mutta tuomarin sairastumisen vuoksi kilpailuja siirrettiin myöhemmälle illalle ja jouduin aikataulumuutosten takia jättämään Murden startin väliin. Onneksi kuitenkin päästiin edes Esmeraldan kanssa starttailemaan. :)

Olin ratsastanut edeltävällä viikolla Esmeraldalla pari kertaa ja kangetkin olivat päässä taas ensimmäistä kertaa tänä vuonna kisoja edeltävänä iltana. Esmeraldalle sopii se, ettei sillä käytetä kankia kovin usein vain ainoastaan joissain harjoituksissa ja kisoissa. Se on tällä systeemillä sitten aina jotenkin enemmän tosissaan kun ne sille päähän viritellään. :)

Esmeralda oli ennen mun starttiani jo käynyt radalla omistajansa kanssa varsin mukavalla menestyksellä ja oli siten jo jonkun verran verryteltykin. Mä hyppäsin sitten kyytiin jossain vaiheessa ennen mun starttiani vähän testailemaan säätöjä ja hyvältähän poni tuntui. Esmeralda on ehdottomasti yksi niitä hevosia, jotka pääsääntöisesti ovat kisoissa vielä parempia ratsastaa kuin kotona.

Verkassa meille vaikeat avot sujuivat ihan ok, sulut tuntuivat onnistuvan ja vaihdot tuntuivat helpoilta. Kaikki oli hyvin siis. Ratana oli vaativa B:0, joka on kohtuullisen helppo ja yksinkertainen ohjelma. Olin viime kesänä kerran aiemminkin jo ilmoittanut meidät tähän ohjelmaan, mutta silloin jätin starttaamatta Porvoossa, kun pohja oli lähes hengenvaarallisen oloinen siinä vaiheessa päivää. Nyt sitten vihdoin koitti tämä päivä, jona päästiin tätä ohjelmaa kokeilemaan. :)

Lähdin luokassa ensimmäisenä ja ratsastin radalle hyvillä mielin, sillä poni vaikutti olevan mukavasti avuilla. Alkutervehdykseen ihan ok, ensimmäinen keskiravi oli hieman vaisu, mutta kyllä siellä jotain eroa saatiin aikaan. Siitä avoon, joka oli ihan semi-ok, puoliympyrällä saatiin ihan kelvollinen ravi ja sulussä jäätiin vähän hidastelemaan, mutta ei sekään ollut paha. Lisätty ravi lähti aika kivasti, mutta puolivälin jälkeen tuli pieni rikko lätäkön kohdalla, onneksi lisäys jatkui ok sen jälkeenkin. Sitten vielä avoon oikealle, jolloin tuomari vihelsi pilliin ja ihmettelin, että mitä ihmettä, olenko mä muka taas opetellut tän radan jotenkin väärin. Hetken ihmeteltyäni, tuomari huusi vaan että eikun jatka vaan... :) Eli siis tuomari luuli vaan, että olin jo siinä kohdassa, missä piti siirtyä käyntiin, mutten vielä ollutkaan. Matka siis jatkui uudelleen oikeaan avoon, puoliympyrälle ja sulkuun pienessä sumussa, mutta ihan kelvollisesti nekin sujui kuitenkin. Sitten käynti, joka pysyi koko matkan käyntinä. Peruutus oli varsin hyvä, mutta laukan nostossa Esmeralda nosti pään ylös ja jännittyi. Koko matka kohti keskiympyrää meni vähän jännittävissä fiiliksissä kun en oikein tiennyt jatkuuko laukka vaiko eikö, mutta jatkui kuitenkin onneksi. :) Keskiympyrällä ei juurikaan päästy lisäykseen, mutta vähän ehkä lopuksi yritettiin. Siitä sitten hetki suoraan ja ensimmäiseen vaihtoon, jota valmistelin turhan vähän ja se tuntui sujautukselta, josa takajalat jäi jälkeen. Seuraava keskiympyrä oli huomattavasti parempi, muttei ihan priima sekään ja seuraavaan vaihtoon sitten valmistelinkin hieman liikaa ja Esmeralda loikkasi kaikki jalat ilmaan ja jatkoi matkaa ravilla... Äkkiä uusi laukka ja lopputervehdykseen. :) Homma hanskassa ja hanskat hukassa!

Radassa näki hyvin, että kyseessä oli ensimmäinen kerta tämän hevosen kanssa tällä tasolla, sillä en yhtään tiennyt, mitä siltä odottaa. Lisäksi poni oli hyvin erilainen ratsastaa tällä kertaa kisoissa kuin kotona, joten sekin toi vähän odottamattomia käänteitä radan kulkuun. Pääosin olin kuitenkin erittäin tyytyväinen niin poniin kuin itseenikin. Selvisimme tehtävistä ja saimme uuden hienon kokemuksen, josta on hyvä taas jatkaa eteenpäin.

Esmeralda on kyllä niin mielettömän ihana poni!!!! Tulokseksi saimme 61.75% ja vielä punaisen rusetinkin kotiin viemisiksi. Kiitokset koko tiimille jälleen tästä hienosta päivästä!

Kuva Mona Kandelin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti