maanantai 27. huhtikuuta 2015

Ypäjä 17.4.2015

Ypäjällä oli taas reilu viikko sitten mukavat kevätkisat tarjolla. Alunperin oli ajatus ottaa sinne mukaan omiakin hevosia, mutta Eemelin satulaongelmat kariuttivat kyllä moiset ajatukset kokonaan. Lisäksi luokkavalinnat olisivat olleet myös hieman haastavia. Omat hevoset jäivät siis kotiin ja mukaan lähti ainoastaan Pin Rock's Esmeralda.

Esmeralda on myöskin kevään aikana kärsinyt hieman satulaongelmista. Sen satulaa on yritetty muokata useampaan otteeseen sille sopivaksi, mutta vasta nyt se näyttää vihdoin siltä, miltä pitäisikin. Onneksi edes nyt. Sekä Savijärven kisassa että nyt Ypäjällä oltiin liikenteessä varasatulalla ja se taas ei ole ratsastajalle alkuunkaan niin mukava kuin Esmeraldan oma satula, joten hieman totuttelemista siihen oli taas... Onneksi kyseinen satula on ollut mulla itselläni käytössä Eemelillä ja Pondella, joten ihan vieras se ei mulle sentään ollut. :)

Olin harjoitellut ohjelmaa pari kertaa kotona reenaillessani Esmeraldalla, mutta tämä He A:4 on silti minulle varsin vieras ohjelma. Kun ratsastaa ohjelmat useita kertoja eri hevosilla läpi, oppii tuntemaan ohjelmat kuin omat taskunsa ja tietää, mitä missäkin kohdassa kannattaa tehdä ja miten valmistella mikäkin tehtävä, mutta kun on itselle uudehko ohjelma kyseessä, on aluksi aivan hukassa. Lisäksi joutuu käyttämään hieman turhan paljon energiaa siihen, että muistaa, mihin on milloinkin menossa.

Ypäjälle päästiin hyvissä ajoin ja verryttelin aika pitkään ja huolella, sillä rata on kuitenkin helpoksi aaksi kohtuullisen haastava. Verryttelyssä Esmeralda oli varsin jännittyneen oloinen, mutta toimi kuitenkin ihan kivasti. Vetristelin sitä taivutuksiin ja vähän myös lisäyksiin ja kokoamisiin. Verryttelyssä Esmeraldan kanssa tehdään myös aina paljon vastalaukkaa, jotta se suoristuisi mahdollisimman hyvin. Ihan letkeäksi ja pehmeäksi en kuitenkaan Esmeraldaa tällä kertaa saanut vaan pieni jännitys oli kropassa koko ajan havaittavissa.

Radalla saatiin monia asioita onnistumaan ihan hyvin, mutta moni asia meni niin, että parantamisen varaa jäi huimasti. Siirtymiset eivät tällä kertaa ottaneet oikein onnistuakseen vaan poni pääsi jännittymään ja siten muoto heilumaan siirtymisissä. Ravilisäykset olivat ihan ok ja meille aina vaikeat avot saatiin esitettyä yllättävän korrektisti. Laukassakin oli ihan hyviä pätkiä, mutta ei kuitenkaan ihan niin hyviä kuin olisi voinut olla. ;) Ihan hyvä rata siis oli, muttei kuitenkaan vielä esitetty alkuunkaan parastamme. Tuloksena 62,5% ja sijoitus 13/38.

Sisään radalle
Avotaivutus oikealle
Keskiravia
Keskilaukkaa
Lopputervehdys
Kisoista jäi hyvä mieli ja hirveä vimma päästä parantamaan tulosta taas tästä. :) Kiitokset jälleen tiimille, seuraavaa retkeä odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Sulla on niin kivoja kuvia, että saisiko sulle tehdä bannerin? Lähinnä näitä kuvankäyttöoikeuksia mietin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeeeeee! Saat tehdä bannerin!!! Näytetään se sit kuvaajalle, et saako sellaisenaan laittaa esille. :D Kyllä se yleensä on niihin ollut hyvinkin myöntyväinen, kun ei itsekään jaksa mulle banneria väsäillä. :D

      Poista