maanantai 6. huhtikuuta 2015

Voihan Eemeli ja satula!

Mä olen ollut tähän asti aina siitä onnellisessa asemassa, että mulla ei juurikaan ole ollut satulaongelmia mun hevosteni kanssa. Aina on ollut joku satula, jolla on pystynyt kullakin hevosella ratsastamaan. Ei välttämättä aivan priimoja, mutta sellaisia, joilla hevoset ovat kulkeneet tyytyväisenä ja ratsastajakin pysynyt mukana vähintäänkin välttävästi. Toki varmasti voisi paremminkin asia olla, mutta tähän asti on aina pärjäilty ihan mukavasti.

Nyt sitten olen huomannut Eemelistä, ettei satula-asia olekaan aivan kunnossa enää, sillä hevonen ei liikukaan enää niin tyytyväisesti kuin ennen. Eemeli on talven treenien aikana levähtänyt ihan tolkuttomasti selästään ja lisäksi sen selkä on kaarevoitunut kehittymisensä myötä eikä poni olekaan enää ihan niin suora pyörylä kuin olen aina ajatellut.

Eilen meillä kävikin sitten satulaihminen paikalla sovittelemassa satuloita ja toteamassa, että onhan se Eemelin selkä kieltämättä aika haastava tällä hetkellä. :) Vaikka kyseessä oli juuri näihin lyhyisiin pyörylöihin erikoistunut satulaihminen, ei tietenkään yhtään sopivaa satulaa ollut juuri tarjolla. Päädymme mitä todennäköisimmin nyt siis tilaamaan Eemelille satulan, mutta senkin saamisessa kestää todennäköisesti ainakin 3kk, joten tässä sitä voi taas pohdiskella, että mitä sen ajan sitten tekee... Katselin juuri satula.comin vuokrasatuloitakin, mutta yhtään 16" extrawidea sieltä ei löytynyt valikoimasta. Ehkä joku niistä vaihtokaarellisista voisi olla sellainen, jota voisi lähteä kokeilemaan.

Että näin... Sellainen alku tälle kisakaudelle siis. Kisoja harkitaan seuraavan kerran sitten kun on sopiva satula ja on vähän päästy reenailemaankin.  Kaikki ratsastuksetkin on nyt vähän kysymysmerkillä kun ei oikein tiedä, et millä satulalla voisi tosiaan ratsastaa... Mut ehkä tää taas tästä.

5 kommenttia:

 1. Stubben Juventus on poni- ja nuorisosatula ja se on tosi lyhyt 17". Sitä kannattaisi ainakin kokeilla, jossa satula.comissa on vielä sellainen (yhtä nimittäin kokeilin pari kuukautta sitten).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitokset tsiljoonittain vinkistä!!! Satula.comissa näkyi olevan just toi 17" XW-yksilö, joka tosiaan näytti aika lyhyeltä. Ehkä sitä vois käydä kyselemässä kokeiluun. :) Mulle ei olis toi todellakaan tullut itselleni mieleen...

   Poista
  2. Kiva, jos oli apua! Ja satula on mielestäni kiva istua, mulla oli siitä 32-tuumainen pari vuotta sitten itsellä ja nyt saman mallin estepenkki.

   Poista
 2. Me ollaan ponille jolla myös leveä selkä ostettu satula.com kautta mustangin Europa mallia oleva koulu ja estesatula. muistaakseni 35 leveydeltään, jos nyt oli se levein malli.
  Ja meille menee sekä 16" ja 17" vaikka on lyhyt selkä.
  Tosin nämä on hiukan kaarevia, joten en tiedä meneekö teille, mutta jos saat jostain tämmösen satulan kannattaa kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vinkistä sinullekin. :) Tsekkailin noita, mut niitä ei näkynyt äkkiseltään missään muita kuin 33 levyisiä... Pitää pitää kuitenkin silmät auki noidenkin varalta. :)

   Poista