perjantai 2. joulukuuta 2016

Luukku 2: Murde 2vee ja Kyvyt Esiin

Pöytäkirjojahan matkan varrelta löytyy toki muunlaisiakin kuin vaan ihan perinteisiä koulupöytäkirjoja. Heti tähän kalenterin alkuun tahdoinkin esittelyyn aivan toisenlaisen paperin ja sehän on MurdenKyvyt Esiin-tapahtuman arvio sen 2-vuotiskeväältä. 

Olin ostanut Murden omakseni juuri tuona keväänä, jolloin Murde kääntyi kaksi. Ensimmäiseen Kyvyt Esiin-osakokeeseen en päässyt mukaan, mutta toisella kertaa aikataulut osuivat niin, että pääsin itsekin paikalle ihastelemaan omaa hevostani. 

Murde asui tuolloin Lahassa ja pääsi matkaan ystävänsä Finon kanssa paikallisella kulkuneuvolla. Hyvin pojat sekä lastautuivat että matkustivat. Paikan päällä Murdella oli palkattu esittäjä, joka piti siitä huolen niin, ettei mun tarvinnut itse muuta kuin jännittää. 

Murde oli pitkin talvea harjoitellut irtohypytystä ja oli siinä tullut ihan taitavaksikin. Se ei kuitenkaan ollut se osio, missä sen odotettiin menestyvän vaan tietysti askellajipuoli oli se, missä sen toivottiin esiintyvän edukseen. 

Ja Murdehan tuli näyttävästi halliin sisään upealla ravilla ja show-meiningillä. Sen varmasti muistan ikuisesti. Katselin vaan, että "Wau, toi on mun heppa." 

Koko homma sujui vaivattomasti ja Murde sai paljon kehuja silloin tilaisuutta tuomaroineelta Maria Collianderilta. Erityisesti kehuttiin sen ravia ja luontaista lavasäteilyä. ;) Myös laukan "terävyyttä" kehuttiin. 

Tällä arvostelulla Murde pärjäsi vertailussa muihin karsinnan hevosiin nähden hyvin ja lunasti paikan syksyn finaaliinkin. 

Murde pääsi paikalle bussikyydillä!
Hieman takakorkea Murde poseeraamassa
Murde harjoittelee

Tässä siis vielä askellaji-pöytäkirja koko kokonaisuudessaan. Hyvältähän se näytti ja antoi ihan hyvän yhteenvedon Murden sen hetkisestä tekemisestä. 

Lopun arvosanat oli kummastakin osiosta 8,5, leikkautuivat vahingossa kuvan ulkopuolelle...

Näin 8,5 vuotta myöhemmin voin todeta, että todella hyvin tässä arvioitiin hevosta ja juuri tällainenhan se on edelleen. Ravissa Murdella on paljon venyvyyttä ja laatua halutessaan, laukka on terävää ja siinä Murden helppo tehdä asioita kuten esim. vaihtoja. Ainoa, mikä on kyllä ruunaamisen jälkeen ollut hukassa, on se ihana lavasäteily. Sen kun vielä saisi tuohon hevoseen palautettua takaisin.... Ja takakorkeus näkyi tuolloin ja näkyy muuten edelleen.;)

Olipa hauskaa palata takaisin näihin Murden nuoruusvuosien arvosteluihin nyt kun tietää millainen siitä on tullut. Nyt ymmärtää myös itse paljon enemmän siitä, mitä tuossa lapussa lukee kuin silloin kun sitä ensimmäisen kerran luki läpi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti