maanantai 10. kesäkuuta 2013

Savijärvi 8.6.2013 part I

Perjantain pettymyksen (itseeni) jäljiltä olin nollannut tilanteen syömällä ison kasan pizzaa työyön aikana ja olin aamulla vuoron jälkeen valmiina uusiin koitoksiin!

Vuoron jälkeen siis suunta kotiin ja Murden letitykseen sekä hokittamiseen. Murde oli heti hyvällä fiiliksellä kun letiteltiin ja laiteltiin, taitaa jo tietää, mitä se merkitsee. :) Itsekin aloin pikkuhiljaa piristymään päivään, vaikka unia ei takana ollutkaan. Poni koppiin ja menoksi.

Savijärvellä on aina hyvä fiilis kilpailla ja se on meidän nykyisestä sijainnista vielä todella lähellä, joten mihinkään maailman ääriin ei tarvitse edes ajella päästääkseen perille. Olimme hyvissä ajoin paikan päällä ja katselin vähän maisemia ja juttelin tuttujen kanssa. Sitten vähitellen vermeet niskaan ja verryttelyyn. Heti verryttelyn alusta asti mulla oli ihan superfiilis Murden kanssa ja se tuntui aika hyvälle kaikin puolin. Sain melkohyvin sen taipumaan vasemmalle ja etenemään oikealle, mitkä on aina ne haastavimmat kohdat sen ratsastuksessa. Pystyin sen kanssa verryttelyssä jopa vähän tekemään ravilisäyksiä harjoitusravissa, mikä on aivan uutta. Tehtiinpä vahingossa sarjavaihdotkin. ;) Sekin oli kyllä ihan uutta. Oli ihanaa ratsastaa eteenpäinpyrkivällä Murdella!
Sitten pikkuhiljaa suunta kohti nurmea eli kilpakenttää. Siellä hetken aikaa pyörittiin odotusalueella kävelemässä ja siitä päästiinkin suoraan radalle. Radalla vähän ravia ja laukkaa ja sitten itse asiaan.Sisään päästiin aika hyvällä linjalla ja pysähdyksen jälkeen sain kohtuullisen hyvän ravin aikaiseksi, jota pötkittiin sitten menemään.Volttikahdeksikko ei onnistunut kovinkaan hyvin, ensimmäinen voltti oli jotenkin hieman alavireinen ja toinen parempi, mutta aavistuksen liian iso.


Sitten taas pötkittiin ravia ja siinä sain jopa Murdea ratsastettua hieman paremmin pohkeen eteen. Nelikaarinen kiemuraura onnistui jopa aika hyvin. Ravi olisi saanut olla energisempää, mutta se ei aivan kokonaan sammunut ja kaarteista ja taivutuksista tuli aika pehmeitä.


Laukannosto oli ensimmäistä kertaa sellainen, ettei mun tarvinnut työntää ohjaa pois ja toivoa parasta vaan sain sen tehtyä tuntumaa vasten. Vasemmassa laukassa Murde pyrki vähän vinoksi, mutta kuitenkin säilytti laukan hyvänä ja volttikin oli kohtuullinen.

 
Lävistäjällä siirtyminen raviin onnistui paljon paremmin ja pehmeämmin kuin edellisellä viikolla.Toinen laukannosto oli yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin. Oikeassakin laukassa lapa lähti myös vähän painumaan ulos, mutta kuitenkin oma fiilis oli parempi oikeasta kuin vasemmasta laukasta. Ja mikä parasta, käyntiosuus meni kerrankin hyvin!!! Murdella on ihan superkäynti, mutta jostain syystä sitä ei olla saatu näytettyä radalla koskaan aiemmin, nyt sekin kuitenkin onnistui aika kivasti. Sen jälkeen Murde olikin kyllä ihan loppu. Kun käännyttiin pituushalkaisijalle ja piti ravata lopputervehdykseen, oli Murde ihan finaalissa. Se suorastaan mateli kohti tuomareita, mutta päästiin kuitenkin pisteeseen asti ja saatiin tehtyä pysähdys ja tervehdys.Fiilistelin radan jälkeen, että suoritus tuntui paljon paremmalta kuin viikontakainen Järvenpään rata ja pohdin, että niinköhän se taas menee, että sitten kun tuntuu hyvältä, ei pisteitä tule laisinkaan. Mutta toisin kävi! Menin hakemaan papereitani ja olin lähes pyörtyä. Tuloksena 65% ja luokan johtoon. Ja kaiken lisäksi luokka oli jo melkein lopuillaan. Ei siinä muuta kuin takaisin odottamaan viimeisiäkin tuloksia ja palkintojen jakoa!

Murden johto säilyi loppuun asti ja se voitti jopa aika isolla erolla seuraaviin. Olin onneni kukkuloilla. Vaikka kyseessä oli vain alue he b-voitto, se tuntui ihan mielettömältä, kun kyseessä on oma hevoseni, jonka kanssa on tähän asti vain pääosin hakattu päätä seinään ja kaikki on tuntunut hankalalta...

Sitten palkintojen jakoon. Oi sitä onnea. :)
Tämän jälkeen oli luvassa vielä kaksi muuta starttia, mutta niistä oma postauksensa, sillä hovikuvaaja ei ole vielä toimittanut mulle kuvia niistä. Eli kunhan kuvamateriaali löytää tiensä mun luokseni niin jatkan tarinointia tästä kilpailusta.

Tässä vaiheessa täytyy kyllä jo kuitenkin kiittää kilpailun järjestäjiä, jotka olivat jälleen kerran tehneet ihan mielettömän hienoa duunia. Kilpailut Savijärvellä ovat puitteiltaan ja fiilikseltään aina ihan mielettömät ja sinne on ilo mennä kilpailemaan. Järjestelyt toimii aina parkkihommista kansliaan ja kuulutuksiin, buffa on loistava ja ihmiset ystävällisiä. Kiitos tästä Husaariratsastajille ja Savijärven poppoolle jälleen kerran!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja ihanaa, että blogisi on palannut takaisin! :)

   Poista
 2. Onnittelut jo etukäteen Savijärven saavutuksista, vedit aika huikean viikonlopun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Joo, tolleen yövuorojen välissä on hyvä käydä vähän kisailemassa... Ja onnea vielä kerran teillekin!

   Poista
  2. Siis etukäteen kun : "vielä näin jälkikäteenkin"! Urpo minä.

   Ypäjällä ehkä taas nähdään?

   Poista
 3. Onnea! Murde on niin hieno, kiva, että se pääsee joskus radallekin esittämään sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja kiva, että tykkäät Murdesta! :) Kyl se aina välillä pääsee vähän kisailemaan, kun vaan osaa käyttäytyä...

   Poista
 4. Onneksi olkoon hienosta suorituksesta ja voitosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja ponilla tuli toinen rusetti! :) Go ponit!

   Poista
 5. Kuka oli kisoja kuvaamaassa? En itse tiedä/tunne ketään joka olisi ottanut kuvia? Tiedätkö jos joku otti luokista 2 ja 3 kuvia :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli mun oma hovikuvaaja kuvaamassa. Jos satut joskus samoihin kisoihin taas, niin nykäise hihasta joko mua tai kuvaajaa, niin eiköhän sustakin kuvia saada... :)

   Poista
  2. Ja niin, onnea vielä hienoista suorituksista!!!! :)

   Poista