maanantai 17. kesäkuuta 2013

Valjakkokisoja ja Daveilua

Onpas taas ollut kiireinen viikko, on ollut kaikenmoista hieman normista poikkeavaa puuhastelua ja erilaisia aikatauluja. Viikonloppuna oli Savijärvellä valjakkokilpailut ja kävin siellä perjantaiaamuna vähän vetristelemässä Samia ratsain iltapäivän koulukoetta silmällä pitäen ja lauantaina olin ihastelemassa vaikean luokan maratoneja! Sami teki varsin hyvän kilpailun ja on taas yhtä kilpailukokemusta rikkaampi valjakkoponi! Maratoni lauantaina oli varsin iloista katseltavaa, sillä Sami eteni hyvässä tahdissa ja suoritti etenkin pari estettä todella sujuvasti ja jouhevasti! Olisi ollut kiva päästä katsomaan muitakin osakokeita, mutta valitettavasti työtkin oli tehtävä, joten ihan joka päivä en paikan päälle päässyt... Sami-faneille pitää myös mainostaa juuri ilmestynyttä Tunne Hevonen-lehteä, jonka kansikuvassa komeilee kukas muukaan kuin poni itse! Ja mikä parasta, kansikuvanhan on napannut oma hovikuvaajamme!

www.tunnehevonen.fi
Murde on saanut vapaaviikonlopun, kuten itse asiassa myös pihan muut ponit. Murde on vapaaviikonloppunsa ansainnut sijoittumalla kaksi kertaa viikon sisään aluekilpailussa ja muut taisivat saada vapaansa sitten sen samaisen asian kunniaksi! Maanantaina pitäisi sitten palautella hepat hommiin ja treenailla taas kunnolla kun on vapaaviikkokin hollilla. Poneilla olisikin sitten seuraava tähtäin Savijärvellä kahden viikon päästä koulukisoissa lauantaina ja estekisoissa sunnuntaina. Näillä näkymin koulukarkeloihin pääsee Moniponi ja Eemeli ja estekisoihin taas Moniponi ja Murde!

Tällä viikolla pääsin myös pari kertaa kokeilemaan Moniponin estepilotti Heidin hevosta Davea. Heidillä on siis erittäin laadukas 5-vuotias KWPN-ruuna Darklord ja kun olemme näiden ratsujen kanssa tehneet paljon yhteistyötä niin päädyttiin sitten kokeilemaan tällaistakin yhdistelmää, että mä vähän ratsastelisin Davella. Ensimmäisellä kerralla Dave oli ihan superjännittynyt ja ihmeissään, et mitä mä oikein siltä tahdon, mutta toisella kerralla oli jo paljon järkevämpää menoa tarjolla. Ensimmäiselläkin kerralla Dave antoi tosihyvän fiiliksen jännittymisestä huolimatta. Se antoi pääosin vaikuttaa aika hyvin itseensä ja oli kivasti ratsastettavissa. Toki se on vielä nuori ja keskeneräinen, mutta silti ikäisekseen hyvällä mallilla. Itselle oli haastaavaa saada hyvä ote sen piiiiiiiitkästä kaulasta ja siitä, että miten sen saisi kivasti järjestyskeen muun kropan kanssa. ;)

Toisella kerralla en ollut enää ihan niin hukassa eikä Daveakaan enää jännittänyt niin paljon. Ravissa Dave toimi jopa todella hyvän tuntuisesti ja saatiin sellaisia askeleita aikaiseksi, että tuntui selkään hevosen lähtevän lentoon allani! Laukassa oltiin vielä aika ihmeissämme, siinä saan helposti vain "yhden muodon" enkä saa hevosta vielä työskentelemään ihan rehellisesti läpi kroppansa, mutta eiköhän sekin vielä jossain vaiheessa löydy. Davehan on hurjan ryhdikäs luonnostaan ja sille on helppoa kulkea hieman turhan korkeassa muodossa, vaikka toiveissa olisi enemmänkin saada sitä nimenomaan tuossa laukassa liikkumaan vielä paremmin "läpi selän". Mutta siis vasta opetellaan tuntemaan toisiamme eli eiköhän näitäkin saada paremmin haltuun kun opimme ymmärtämään enemmän toinen toistamme! On kuitenkin tärkeää tiedostaa heikkoudet, jotta pääsee niitä sitten työstämään vahvuuksiksi tulevaisuudessa!! :) Kiva kyllä nähdä, mitä tästä hevosesta tulee, sillä se on varsin lahjakas ratsun alku!

Vähän kuvamateriaaliakin on tarjolla Daven ratsastelusta:


Kiitokset siis Heidille Daven lainasta ja kuvista myöskin! Onpa kiva välillä ratsastaa jotain ihan eri tyyppistä hevosta kuin nämä normiratsuni. :) Huomenna on sitten Heidin vuoro ratsastella mun pieniä pyöreitä ponipalleroitani!

3 kommenttia:

 1. Bongasin TH lehtihyllystä ja ostin sen ihan Samin jutun vuoksi :)
  On se niiiiin hieno !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista ja kiva kun olet ostanut lehden! On se Sami vaan kyllä ihan superhieno, siitä olen samaa mieltä! :)

   Poista
 2. Joo, mun "lähipiirissä" on 2 muuta Deetä ja siksi Heidin Dee on eritelty spesiaalinimellä Dave. :) Mä taidan olla ainoa, jolle se on Dave, mut mulle se on ollut Dave ihan lapsesta asti... *hih* Kiva, kun olet kiinnostunut seuraamaan ja kiitokset kommentista!

  VastaaPoista