lauantai 17. elokuuta 2013

Rataharjoitus Tuomarinkylässä

Tarkoituksenamme oli suunnata tänään cobien kanssa rataharjoitukseen Haarajoelle, mutta koska ne "kilpailut" peruuntuivat, suuntasimme sittenkin Tuomarinkylään. Tuomarinkylässä oli myöskin tarjolla rataharjoitus ja olin valinnut poneille ohjelmaksi Helppo B: Nuorten hevosten kenttäkilpailuohjelman. Se on nuorille mukava ohjelma, sillä siinä on tilaa ja aikaa tehdä tehtävät rauhassa eikä mikään tehtävä tule liian yllättäen eteen.

Ponit siistittiin kotona, pakattiin traileriin ja otettiin suunnaksi Tuomarinkylä. Avuksi saimme Camin pikkuveljen Jaskan omistajan, jottei oltu ihan vaan kahdestaan kahden ponin kanssa liikenteessä. Tämä oli mukava helpotus. :) Ja näin kuvaajakin sai keskittyä ratojen ajan kuvaamiseen eikä tarvinnut olla kiinni toisessa ponissa koko ajan.

Ensinnä oli vuorossa Cami. Olin varannut verryttelyaikaa vain kymmenisen minuuttia, sillä Camin kunto ei ole vielä kovinkaan hyvä eikä se jaksa kantaa itseään juuri varttia kauempaa, jos sitäkään. Verryttelyssä meinasi hetkellisesti usko loppua, kun Cami, joka meillä ollessaan ei ole katsellut missään mitään, kyyläsi kentän reunoilla olevia esteitä ja huoltokalustoa eikä meinattu saada aikaiseksi oikein ympyrää taikka suoraakaan pätkää missään askellajissa. Pikkuhiljaa onneksi tilanne helpottui ja Cami alkoi kuuntelemaan ja tekemään töitä sen verran paremmin, että sain tehtyä hieman ravia ja nostettua kummatkin laukat.Sitten ensin radalle pyörimään. Näytin Camille radan ensin käynnissä ja sitten ravissa eikä se onneksi enää radalla katsellut juuri mitään. Sitten vaan itse suoritukseen. Cami suoritti varsin mainiosti kaikki ohjelman tehtävät. Mitään wau-meininkiä ei ollut tarjolla, mutta kaikki tapahtui silloin kuin pitikin eikä mitään katastrofaalista sattunut missään kohdin ohjelmaa. Siirtymisissä Cami nousee helposti pois peräänannosta ja siitä pisteet laskevat tietenkin jonkun verran, mutta muutoin suorittaminen oli todella tasaista. Laukan jälkeen tunsin, kuinka poni väsähti ja vajosi liian syvälle edestä, mutta yritin sitä vielä siinäkin rohkaista nousemaan takaisin ryhtiin ja kyllä Cami yrittikin vielä! Viimeinen keskihalkaisija tuntui hyvältä ja olin erittäin tyytyväinen poniin ja sen suorittamiseen. Cami on todella mukava ja yritteliäs pieni poni. :) Tulokseksi 58,958% ja mukavan posiitivisia kommentteja.

Tässä tyylinäytteitä radan kulusta:

Sitten poni vaihtoon ja Eemu alle. Eemelin kanssa oli myös suunniteltu 10 minuutin verryttely ja suunnitelma toteutui kivasti. Eemu oli ehtinyt Pinjan kanssa kävellä kentän laitoja katselemassa, joten sitä ei ainakaan enää siinä vaiheessa jännittänyt yhtään paha ympäristö niin kuin Camia oli aiemmin jännittänyt. Sain sen kanssa ravailtua ja nostettua kummatkin laukat kilpakentän takana verrytellessä.


Sitten siirryttiin radalle pyörimään ja suorittamaan. Pyöriessä Eemua jännitti vielä aika paljon, mutta kun käytiin katsomassa kaikki kulmat niin pikku hiljaa alkoi jännitys laantumaan ja poni tsillaamaan. Radan Eemu suoritti hienosti. Koska Eemu on vasta 4 ja erittäin raaka, olin pyytänyt, että saan mennä raviohjelman kevyessä ravissa, jottei Eemulle tule paha mieli radalla hengailusta ja pomppivasta pilotista. Koska oli kyse rataharjoituksesta, näin saatiin tehdä ja se oli kyllä varsin hyvä ratkaisu. Eemeli suoritti tehtävät erittäin mallikkaasti, ainoastaan keskiravissa tuli rikko laukalle, kun en saanut ponia suoristettua ja siitä eteen jalasta niin kuin olisin toivonut. Käynnissä Eemun jännittyminen näkyi selkeimmin. Kun se tönöttää kaula ylhäällä, se ei rentoudu selästään ja siten käyntikään ei ole niin hyvää kuin se voisi olla. Käynti oli kuitenkin ihan ok, olisi voinut olla paljon huonompaakin... :) Laukannostot tuli tällä kertaa hyvin, niissä ei ollut moitteen sanaa. Laukatakin Eemu jaksoi kivasti, vaikka sen olisikin hieman tehnyt mieli luikahtaa ulos avoimesta portista laukassa... Lopputervehdyslinjalla meinasin itse unohtaa siirtyä käyntiin, mutta muutoin sekin sujui varsin kivasti ja yllättävän suoraan. Olin Eemeliinkin ihan supertyytyväinen! Se suoritti todella hyvin ja yllättävän järkevästi. Verrattuna Savijärven debyyttiin, oli meno nyt aivan erilaista. Toki ei ollut niin paljon pelättävääkään, mutta toisaalta kohtuullisen haastava kisaympäristö Tuomarinkylän kenttäkin on. Hymyissä suin sai lähteä kotimatkalle cobien kanssa. Eemu sai radastaan 59,792%. Melkein 10%-yksikön parannus edelliseen kertaan! Jiihaa!

Kuvia radasta tulee katsottavaksi ihan vimmana, en vaan mitenkään osannut päättää, mitkä olisi ollut parhaat laitettavat, joten laitoinpa melkein kaikki, mitkä olivat kuvaajan seulan läpäisseet:Syksyn ratsastusmasennus kyllä hieman helpottaa kun pääsee tositoimiin kivojen ponien kanssa. :) Nyt pitäisi pohtia, että otetaanko yksi aluekisa alle ennen laatuponikisaa vai miten näiden kanssa toimittaisi... Harjoitusta ja kunnon kohotusta kyllä kumpikin vielä tarvitsee huisin paljon ennen laatuponikisaa, joten puuhaa riittää ponien tiimoilta!

4 kommenttia:

  1. Ohhohh, aika magee poni tuo eemu :)

    VastaaPoista
  2. cami on niin nätti :) hienolta näyttää molemmat ponit!!

    VastaaPoista