tiistai 27. elokuuta 2013

Vapaaviikko, part I, juoksutusta ja esteilyäTulin illalla töihin täynnä energiaa ja pää täynnä ajatuksia blogia varten. Mulla oli kivoja ideoita ja paljon asiaa. Valitettavasti johtuen töistä, on nyt kuitenkin muutama tunti myöhemmin takki tyhjä ja päässä jäljellä vain huono fiilis kaikesta. Näin se elämä heittelee yhdenkin päivän sisällä. Ei kai auta kuin yrittää kerätä niitä kivoja ajatuksia takaisin kokoon ja kirjoittaa ne sanoiksi. Jospa se auttaisi parantamaan omaa mieltäkin.

Vapaaviikko on siis jälleen takanapäin ja paljon kaikkia hauskoja tapahtumia raportoitavana tännekin. En vain oikein tiedä, pitäisikö taas vaan sylkeä kaikki ulos tähän samaiseen postaukseen vai eritellä tapahtumia omiin postauksiinsa.

Maanantaina juoksutettiin kaikki omat ponit. Murden juoksuttaminen vaatii 2 henkilöä, sillä se osaa kaikki ketkuilut juoksutuksessa. :) Sen bravuuri yksin juoksuttaessa on, että se ei liiku aluksi mihinkään ja kun sitten saa kunnon otteen juoksutuspiiskasta ja kertoo, että pitäisi vähän juostakin, se poistuu miljoonaa takavasemmalle... Että näin. Toimivaksi juoksutustavaksi on kuitenkin huomattu se, että toinen (isompi) pitää narusta ja toisella on keppi käsissään. Näin juoksuttaessa Murde on joutunut hommiin ja juoksutuksesta saa irti muutakin kuin pahan mielen. Eemu ja Cami ovat onneksi mukavia juoksutettavia, joiden kanssa ei juuri tarvitse kuin ajatella sitä mitä haluaa niiden tekevän ja ne tekevät sitä jo. Juoksutuksessa on mukavaa nähdä, kuinka hevoset liikkuvat ja työskentelevät. Liian harvoin kuitenkin näitä omia työstettäviään näkee itse liikkumassa.

Tiistaina jatkui omien näkeminen työskenneltynä itse työskentelemisen sijaan. Oli nimittäin vuorossa esteloikkapäivä. Murde ja Cami pakattiin traileriin ja suunnattiin melkein naapuriin eli Kalliorinteeseen. Annilla ja ratsuilla oli Antin estetunti. Ensimmäisenä vuorossa oli Cami, jonka selässä Anni oli toista kertaa. Hyppelöt aloitettiin pienillä simppeleillä tehtävillä ja pikkuhiljaa koottiin useampi este peräkkäin. Cami oli ihan fiiliksissä koko tunnin ajan, se hyppäsi hienolla teknikalla ja suurella innolla. Vaikka väsymys alkoi jossain vaiheessa painamaan, se suoritti lopun radatkin ihan super-asenteella eikä mikään näyttänyt sille vaikealta. Antti oli jopa sitä mieltä, että Camissa olisi ainesta poni-gp-poniksi.. ;)Sitten Annilla oli vuorossa Murde, jonka kanssa hyppelöt ovat viime aikoina rajoittuneet omassa tarhassa hyppäämiseen. Lisäksi muistissa ovat myös sen aiemmat hölmöilyt esteillä, joista se tuntuu tosin suureksi osaksi päässeen jo yli... Murden kanssa aloitus oli myöskin simppeleillä perustehtävillä ja pikkuhiljaa työskenneltiin kohti kohtuullisen pitkää ratatehtävää. Annin ratsastaessa hyvin myös Murde toimi hyvin, sillä oli kiva into päällä ja se näytti nauttivan hyppäämisestä. Antin tehtävät oli sille ja Annille juuri sopivia ja tällaisesta hyvästä treenistä tuli varmasti heille ratsukkona lisää itsevarmuutta. Musta oli vaan kiva katsella Murdea reeneissään ja itsekin sain kyllä ihan hyviä ajatuksia tunnin antimista. Antilla on usein opetuksessaan sellaisia elementtejä, joista hyötyy ihan koulutuupparikin, etenkin jos niitä osaa vähän jatkojalostaa omiin tarpeisiinsa sopiviksi... :) Kunhan Pondeponi kotiutuu maailmalta, niin voi olla, että uskaltaudun sen kanssa joskus itsekin Antin tunnille, sen verran leppoisalta puuhalta se vaikuttaa!

Murdesta on niin harvoin esteratsastuskuvia tarjolla, että nyt spämmään ison kasan niitä kaikkien kauhuksi:


Kotiin päästyämme odotti vielä Eemun liikutus. Eemun on pidemmän aikaa ollut tarkoitus päästä hyppäämään vähän ratsastajan kanssa, mutta erinäisistä syistä se on aina jäänyt. Nyt sitten oli oiva tilaisuus, joten valjastettiin Eemu Annille ja Anni otti sillä sen elämän ensimmäiset loikat ratsastajan kanssa. Eemu oli varsin viisas, vaikkakin ehkä aavistuksen dramaattinen tässä estepuuhassa. :) On näiden lahjakkaiden ratsujen kanssa kiva puuhastella, kun kaikki tekeminen on helppoa...Tämän session jälkeen oli tyytyväinen poni, ratsastaja ja omistajat. :) Saa nähdä, koska Eemu pääsee ihan oikeeseen estevalmennukseenkin. Ehkä se ansaitsisi mahdollisuuden näyttää kykyjään tässäkin lajissa... *hihi*

Josko tässä kohtaa olisi hyvä hetki vetää henkeä ja miettiä, mikä on seuraava vapaaviikon raportoitava tapahtumasarja.

4 kommenttia:

 1. Eemelille ei näytä esteiden korkeus ainakaan olevan ongelma! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei. :) Sillä on niin mielettömän iso laukka, et siitä on helppo loikkia menemään... :)

   Poista
 2. Mun istunta näyttää ainakin paljon paremmalta eemun selässä :D
  -Anni

  VastaaPoista