lauantai 31. elokuuta 2013

Suosikkituotteita

Ajattelin listata muutamia suosikkituotteitani hevosten hoitoon liittyen, sillä tuntuu, että parhaat tuotteet hevostenhoitoon löytyy aina muiden suosituksista:

Ehdoton suosikkituotteeni sekä hevosieni hoidossa että omassa käytössä on Foreverin Aloe Propolis Creme, joka on ehdoton ihonhoitotuote. Tällä paranee niin omat kuin hevostenkin haavat, hiertymät ja ihottumat. Melkein mihin vaan tätä voi kokeilla ja yleensä se auttaa. Esimerkiksi Murden ja Moniponin toissatalviset rivit hoituivat tällä ja kaikki haavat myös paranevat tämän voiteen vaikutuksen alaisina nopeasti ja "siististi".


Samassa tuoteperheessä on myös muita erittäin hyviä tuotteita kuten esimerkiksi Vet Spray, Aloe Gelly sekä ihan puhdas Aloe vera-mehu. Vet Spray kosteuttaa ihon nopeasti ja saa karvan tuntumaan sileältä sekä myös kiiltämään kauniisti. Aloe Gelly on haavanhoitoon propoliksen kanssa ihan ehdoton. Se tekee "kuoren" haavan päälle samalla kun hoitaa kuorenalaista haavaa. Aloe vera-mehua juon itse pitääkseni elimistöni hyvässä kunnossa ja vastustuskyvyn korkealla. Siihen se on toiminut todella hyvin. Myös Moniponin kesällä ollessa rauhaton ja laihtuessa, sille juotetaan aloe vera-mehua, jotta vastustuskyky säilyy ja suolisto toimii. 

Näistä tuotteista voi lukea lisää ja niitä voi tilata esimerkiksi Tokajin omistavan Viivun sivulta. Viivuun voi myös ottaa yhteyttä näihin tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä, sillä hän tietää todella paljon aloe verasta ja sen käyttämisestä mitä erilaisimpiin vaivoihin ja vikoihin niin ihmisillä, koirilla kuin hevosillakin.

Kaikkia kesän aiheuttamia kutinoita ei aloe verakaan ole pystynyt kuitenkaan poistamaan toki en sitä kaikissa muodoissa ole päässyt kokeilemaankaan), mutta niihin kesän mukanaan tuomiin kutinoihin, mihin aloe vera-tuotteet eivät ole toimineet, on toiminut tämä vihreä hevossalva. Ihan mieletön aine ja on toiminut kyllä todella hyvin pitäen hevosten ihon pehmeänä ja kimmoisana ja siten kutinat ovat vähentyneet.


Karvan kiillottamiseen kisoihin lähtiessä on olemassa mun makuuni myös ainoastaan yksi oikea tuote ja se on Vetrolin Shine. Jostain syystä olen ollut kyseiseen show shineen koukussa jo monen monta vuotta enkä ole vielä toista yhtä hyvää löytynyt, vaikka useilla ratsuillani kaikenlaisia muita vastaavia tuotteita onkin saattanut olla käytössä. Sillä karvasta tulee sileä ja kiiltävä sekä jouhista juuri sopivan liukkaat. Se ei myöskään koskaan ole aiheuttanut millekään hevosistani mitään kutinoita tai muita ikäviä oireita.

 

Mitään muita tuotteita ei juuri säännöllisesti tulekaan käytettyä. Näillä on pärjätty aika mukavasti. Nuo aloe vera-tuotteet ovat etenkin niin monipuolisia, ettei juuri muita hirveästi tarvitsekaan...

Rehuista ehdoton suosikkirehuni on Racing Progress, joka on sopinut kaikille hevosilleni ja kaikki hevoseni ovat sitä syöttämällä pysyneet hienossa kunnossa. Se on siitä kiva rehu, että sitä voi syöttää tarvittaessa esim. kauran rinnalla tai ihan pelkästäänkin. Kumpaakin vaihtoehtoa olen käyttänyt omien hevosieni kanssa ja molemmat ovat toimineet. Progressista saa kivasti sekä rakennusainesta että energiaa hevoselle. Omien hevosteni vatsat ovat myös tuntuneet toimivan hyvin niiden syödessä progressia pääosin väkirehuksi.


Vaikka progressissa onkin kivennäisiä mukana, tykkään silti syöttää kivennäislisää hevosille, sillä en välttämättä syötä progressia riittäviä määriä, jotta siitä hevoset saisi kaikki tarvittavat kivennäisaineet. Kivennäisissä olen joutunut kokeilemaan eri tuotteita, sillä etenkin Murde on erittäin tarkka kivennäisistään eikä syö kaikkia kivennäisiä alkuunkaan. Se pystyy erittelemään ne jopa turvotetuista mössöistä halutessaan... :) Se kivennäinen, mitä Murde ei ole hylkinyt, on St Hippolytin Gemuse Krauter. Kaikki muutkin mun hepoistani tuntuu siitä tykkäävän ja ovat kavioista ja karvastaan pysyneet ainakin hyvinä, joten aion jatkaa sen syöttämistä jatkossakin progressin lisänä.

 

Tässä muutamia minun hyväksi havaitsemiani tuotteita, jota voin toki suositella muillekin käyttöön. Toki jokaisella hevosella on omat yksilölliset tarpeensa ja mikä toimii yhteen, ei välttämättä toimi toiseen... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti