torstai 27. maaliskuuta 2014

Helsinki Horse Fair 2014

Vihdoin ja viimein on taas aikaa kirjoitella vähän rustauksia blogiinkin. Oon NIIN jäljessä kaikissa mun tarinoinneissa, ettei mitään rajaa... Yritän pikku hiljaa päästä näissä kirjoituksissa vähän enemmän ajan tasalle, saa nähdä kuinka onnistun.

Nyt kuitenkin kertomaan vähän fiiliksiä kevään ehdottomasta kohokohdasta eli Helsinki Horse Fair-tapahtumasta. Sami eli S.W. Summer's Dream Prince oli valittu messujen kummiponiksi jo jokin aika sitten. Pitkään tiedettiin, että jotain poni tulee esittämään messuilla, mutta kysymysmerkkinä oli, että mitä ja milloin. Joitain viikkoja ennen messuja meille ilmeni, että päästään aamupäivällä esittämään poni ratsain ja iltapäivällä se on mukana Indoor Driving Challenge-kilpailussa. Tämä oli varsin toimiva systeemi, sillä poni pääsi aamulla vähän jaloittelemaan ja vetristelemään itseään ja alkuillasta sitten tositoimiin! :)

Sami meni jo perjantaina paikan päälle ihmettelemään messukeskuksen menoa. Maailmanmiehenä sitä ei juuri meno hetkauttanut. Kuulutukset aiheuttivat ehkä pientä hämmennystä, mutta muutoin kaikki oli kivasti, heinä maistui ja nukkuakin sai!

Lauantaiaamuna sitten letiteltiin ja laiteltiin poni vireeseen. Pientä hämmennystä aiheutti verryttelykuviot, sillä verryttelykenttä oli laiteltavana alkavaa estekilpailua varten ja areenalla oli menossa poliisien show, jossa pillit ujelsivat ja pressut heiluivat. Niitäkin käytiin kyllä Samin kanssa ihmettelemässä eikä sitä juuri edes harmittanut ne! :)

Vihdoin päästiin sitten jyrän kanssa verryttelemään verkka-alueelle. Pohjaihmiset olivat ihmeissään, kun pieni Sami-kouluponi kykeni verkkailemaan jyrän ollessa hommissa... Meitä kun ei pienet jutut saa hätkähtämään! Sääli, ettei meidän yhteisverkasta jyrän kanssa saatu todistusaineistoa. Sen ikuistaminen tuli mieleen vasta jälkikäteen.

Tässä kuitenkin vähän verryttelyn menoa:Samillahan oli pitkä hieman kevyempi treenijakso takana, sillä kenttä oli pitkään ollut jäinen eli kova ja liukas, joten kotona oli hölkkäilty lähinnä mummoravia ja tehty käyntityöskentelyä. Siksi tuntuikin mielettömän mukavalta päästä taas hyvälle pohjalle Samin kanssa fiilistelemään.

Verkan jälkeen päästiin sitten areenalle tositoimiin. Meillä oli vain noin viiden minuutin pituinen vuoro, jonka aikana oli tarkoitus esitellä Samia ja sen osaamista ja kuten aina, pitää vähän hauskaa! :) Poliisien jäljiltä areenalla oli lyhtyjä ja ilmapalloja ja ties vaikka mitä materiaalia ja sinne vaan sitten pötkittiin menemään ja esittäytymään. Sami otti heti mielettömän ryhdin ja lähti lähes lentoon kun päästiin areenalle. Se esitti hienoa lennokasta ravia, hyviä pohkeenväistöjä ja ihan mallikkaita lisäyksiä. Myös jonkin verran tehtiin laukkatyöskentelyä ja mentiin täysiä! Kuvat puhukoot puolestaan...Areenalla fiilistely oli kyllä silkkaa nautintoa. Hienoa ponia sai ylpeänä esittää kerrankin vähän suuremmalle yleisölle hyvän mielen musaakin pauhatessa, mikä voisikaan olla sen parempaa..? 

Esityksen jälkeen Sami pääsi kävelylle ja tsillailemaan. Jonkun hetken päästä tulikin sitten lisäohjelmapyyntö meidän tiimille, kun FilmMe-järjestelmää haluttiin esitellä isolla areenalla ja siihen tarvittiin ratsukko kameran toimintaa demonstroimaan. Meidät siis pyydettiin apuun ja toki mieluusti lähdettiin toiselle rundille... Tälle kierrokselle oma hovikuvaaja ei ständiltään ehtinyt mukaan, mutta siitä toki on nämä FilmMe-taltionnit olemassa, joita pääsee ihailemaan seuraavissa osoitteissa:

          
http://www.filmme.tv/en/site/helsinki-horse-show-2014/XQM4rIgfMG9iDyJr    

Illalla Sami pääsi sitten vielä vaunujen edessä tositoimiin Indoor Driving Challenge-kisassa. Ihan nappisuoritusta ei vielä lauantaille osunut, mutta hyvä veto ja ennen kaikkea hyvä harjoitus joka tapauksessa. :)Näiden tohinoiden ja kävelyiden jälkeen Sami sai jäädä tsillailemaan yöksi, nauttimaan hyvin ansaitusta yöheinistä ja -unistaan. Edelleen poni vaikutti erittäin tyytyväiseltä oloonsa ja taisi se olla varsin tyytyväinen suorituksiinsakin. :) Ainakin meidän tiimi oli...

Sunnuntaina sitten oli samanlainen aikataulu, aamulla ratsastusta ja illalla ajelua. Aamun ratsastusesitys meni aika lailla samoissa merkeissä kuin lauantainkin veto, ponin taitoja fiilistellessä ja hymyilemässä kun oli niin mageeta! Uskalsinpa esittää pari laukanvaihtoakin tällä kertaa... Ja mukana oli myös ihana uusi satulahuopa, joka oli tarttui messuostoksena mukaan retkeltä. Sen sininen reunus mätsää niin kivasti mun siniseen kisatakkiini. :)

Ratsastuksellisesti näistä vedoista ei ole hirveästi analysoitavaa. :) Kunhan käytiin pitämässä hauskaa ja nauttimassa tunnelmasta. Ei tällaisiin tilaisuuksiin kuitenkaan kovin usein ole mahdollisuutta päästä... Tämä sunnuntain ratsastus taltioitui myös FilmMe-järjestelmän avulla ja löytyy seuraavasta osoitteesta:


Sunnuntain esityksen jälkeen saatiin jopa poliiseilta palautetta meidän asenteesta! :) Ilmeisesti moneen teki vaikutuksen juuri se, että mentiin sinne poliisien show:n kulisseihin ilman mitään mukisemisia... Mutta mitä sitä mukisemaan, kun poni on superluotettava ja tahtoo esiintyä. Poliisithan vielä sitten puhkaisivat noita ilmapallojaan kumpanakin päivänä mun ratsastellessani niiden ohi. :) Eli ei niillä hirveesti ollut sääliä mua kohtaan... ;) (Ja kuten kaikki ponin tuntevat tietää, jos tämä olisi tapahtunut kotikentällä, mä olisin todennäkösesti löytänyt itseni kuuta kiertävältä radalta...)

Sunnuntaina ei tullut lisähommia, mikä olikin ihan hyvä siinä mielessä, että illan valjakkoajokilpailuun jäi vielä voimia jäljelle. Sami teki sunnuntaina supervedon ja taisi olla kisan nelonen!

Valjakkokisan jälkeen urakka oli ohi. Sami oli suorittanut hienosti viikonlopun messujen kummihevosena ja jäi varmasti monelle myös mieleen! Horse Fair palkitsi sen vielä hienolla loimella, jonka kanssa se pääsi vielä poseeraamaan kameran eteen yhteiskuvassa äitinsä Malog Elanin eli Ellan kanssa! Ella oli viikonlopun ajan esittäytymässä rotunsa eli Welsh Cobin edustajana messualueella...


Messuista jäi todella hyvä mieli ja hienot fiilikset. Oli upea kokemus päästä tekemään jotain ihan erilaista ratsastuksen parissa eikä aina vaan treenata tai kilpailla. Me kummatkin Samin kanssa nautittiin tällaisesta esiintymisestä ihan mielettömästi. Saatiin tehdä kivoja juttuja ja pitää hauskaa, sehän meille kelpaa!

Iso kiitos siis messuorganisaatiolle tästä mahdollisuudesta, joka meille oli annettu, ja meidän ihanalle tiimille koko homman toteuttamisesta. Kiitos kuuluu myös meitä sponsoroineille Hippodome.comille ja Veljekset Wahlstenille. Heidän ansiostaan tiimiläisemme oli tunnistettavissa näistä kivoista takeista:


Kiitokset myös kaikille messuvieraille ja etenkin kaikille meidän faneillemme! Toivottavasti näemme taas pian joko samoissa tai hieman erilaisissa merkeissä... :)


P.S. Pahoitteluni hieman sekavasta tekstistä, näin jälkikäteen on niin hurjan vaikea saada ajatuksia koottua kovinkaan järkeviksi tällaisen tapahtuman tiimoilta... 

6 kommenttia: