keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Alhon tila, 1.3.2014

Käytiin viime launtaina Samin kanssa piipahtamassa harjotuskisoissa Alhon tilalla Haarajoella. Sami ei ole vielä ihan parhaassa terässä ja kun lunta ei ole tullut, ei olu päästy tekemään kunnon hankireenejä tänä talvena ollenkaan. Viimeiset pari viikkoa kenttä on lisäksi ollut niin jäässä, ettei juuri mitään käyntiä ihmeellisempää ole päästy tekemään. Tästä syystä olikin kiva päästä hyvälle pohjalle hölkkäilemään ja reenailemaan. 

Ohjelmaksi valittiin kohtuullisen helppo ja sujuva He A: Kenttäkilpailuohjelma nro 6, jotta saisi vaan ratsastettua kauden alkuun hyvän mielen radan ilman mitään liiallisia haasteita ponille. Ja haasteita riitti tässäkin, sillä poni väsähti nopeasti eikä vielä jaksa kantaa itseään ihan toivotulla tavalla. 

Verryttelyssä poni oli alkuunsa hieman jäykkä ja kiero, ei sinänsä mikään ihme kun on pitänyt vain sipsutella kireänä jo pidemmän aikaa. Kun pääsi ratsastamaan sitä vähän "auki", se parani koko ajan, vaikka pian rupesikin sitten jo väsymään.


Käytiin hetken tauolla ennen rataa pihalla odottelemassa ja huilimassa ja sitten takaisin maneesiin. Poni tuntui huilin jälkeen jo taas paremmalta ja hieman vireämmältä. Pieni vetristely ja ei muuta kuin radalle. Alla kuva pienestä vetristelystä juuri ennen rataa, jotta vireystaso olisi mahdollisimman hyvä radalle lähtiessä. 


Radan raviohjelma meni mukavissa merkeissä, pääosin arvosanoin 7-7.5. Ei vielä ihan parasta osaamistamme kaikissa kohdissa, mutta myös hyviä onnistumisia. Pysähdys-peruutus oli ihan ok ja siitä käyntiin lähti kivasti. Käynti lävistäjällä oli lyhyttä, mutta puhdasta. Teki mieli ratsastaa sitä eteen ja pidemmälle askeleelle, mutta tunsin, että ravi oli sen verran herkässä, että tyydyin mielummin lyhyeen käyntiin kuin otin ravirikon. Yritin saada lähinnä istunnalla askelta pidentymään ja loppua kohden se osittain onnistuikin.

Laukassa poni oli jo väsynyt, jouduin hieman kannattelemaan sitä, mutta silti pääosin tehtävät suoritettiin kunnialla. Vastalaukassa tuli pieni rikko, kun poni jäi kyttäilemään ovenraosta ulos ja mä en osannut sitä saada riittävän nopeasti keskittymään takaisin muhun. Korjaus tuli kyllä nopeasti ja kivuttomasti. Laukkalisäykset olivat ok, ainoastaan hieman matalat edestä, kun kantovoima ei ole vielä kohdillaan.

Alla olevassa kuvassa näkyy sitten lopputervehdyslinja, jossa piti nostaa vasen laukka. Kuten kuvasta näkyy, mä yritin kovasti nostaa sitä laukkaa, mut ponilla oli ihan jotain muuta mielessä. :) Valjakkoajossa useissa ohjelmissa tullaan keskiravissa lopputervehdykseen ja Sami oli selkeästi sitä mieltä, et tätä taas tahdotaan.. Nooh, lopulta meni se pidätekin läpi ja nousi vasen laukka ja saatiin pysähdyskin aikaiseksi, mut ei se kyllä mikään kovin siisti ja siivo loppulinja ollut. ;)


Ihan hyvä mieli jäi kuitenkin koko hommasta, tuloksena oli 66.04% ja 3.sija. Taas on käyty ihmettelemässä, että missä mennään ja mitä pitää harjoitella. Lisäksi oli kiva käydä vieraassa paikassa Samin kanssa kääntymässä kerran ennen messuja, sillä edellinen kerta pois kotipihasta Samin kanssa on ollut viime heinäkuussa... 

Tästä siis jatketaan kohti viikonlopun koitoksia! Tervetuloa kaikille Sami-faneille ja blogin lukijoille Helsinki Horse Fairiin meitä moikkaamaan. Siellä ollaan koko viikonloppu tositoimissa ja esillä. Ei muuta kuin nykimään hihasta ja esittäytymään. :)

10 kommenttia:

 1. Jestas mitenkä toi poni ainakin kuvien perusteella venyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, kyllähän se venyy. :) Sitä on reenailtu pitkin matkaa aika paljon ja kyllä ponin rakenne ja ominaisuudetkin tietenkin sen mahdollistavat!

   Poista
 2. Upea Sami! Harmi kun en pääse Helsinkiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sami on aika hieno kyl joo, kunhan saataisi vielä yhtä hienoon kuntoon kuin viime kesänä! Tosiharmi. :(

   Poista
 3. Ihana Sami :)) Olisi niin kiva tulla moikkaamaan teitä, mutta koulujutut taitavat valitettavasti mennä ohi ...

  Ehkäpä sä voisit tulla moikkaamaan meitä ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja oikein paljon onnea hienoista prosenteista ja sijoituksesta!! :D

   Poista
  2. Kiitokset, kiitokset! Joo, mä oon testannut nyt kuolaimia vimmana ja voin hyvinkin palautella ne. :) Paitsi siitä Turnadosta voidaan kyl ehkä käydä kauppaa... Eli voisin siis tulla moikkailemaan teitä monestakin syystä! Harmi silti, ettet pääse messuille... :(

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä! Palaillaan vaikka ensi viikolla kun messukiireet on ohi. Ja tosi, tosi harmi. Töissä on vaan viihdytty minimissään 12 tunnin päiviä, niin pakko tehdä koulujuttujakin välillä :((

   Poista
 4. Lahjakasta menoa :)
  Käsittämättömän hieno ratsukko !

  VastaaPoista