maanantai 2. kesäkuuta 2014

Laakso 25.5.

Toukokuu oli ihan superkiireinen kuukausi ja kilpailuitakin mahtui mukaan aika paljon. Porvoon jälkeen käytiin kääntymässä RJL-päivässä, josta joskus pitäisi saada tehtyä oma postauksensa, sillä päivä oli varsin tapahtumarikas. RJL-päivän jälkeen taas suunnattiinkin nokka kohti Helsinkiä ja Laaksoa, jossa oli vuorossa kauden ensimmäinen 5-vee cupin osakilpailu.

Mä olin itse ollut edellisenä päivänä ESRA:n alueen ratsastuskoulujen välisissä mestaruuksissa koutsailemassa koko päivän ja yöt tietenkin väleissä töissä ja suuntasin itse Laaksolle suoraan töistä, freesinä, kuten aina. :) Onneksi ihanat apukädet olivat lastanneet ponit ja hovikuljettaja kuljetti ne turvallisesti kohteeseen. Mukana oli kaikki tavarat ja sopivasti ekstraakin. Ponden olin letittänyt jo edellisenä iltana tietäen, että sen startti oli ensimmäisenä ja Eemeli tuli paikan päälle letileltäväksi ja laiteltavaksi.

Ponden kanssa suunnattiin siis verryttelyyn ja siellä sujui kaikki ihan mukavasti. Poni oli varsin vireä ja olisi mieluusti vaan laukannut ja huudellut kauniille naisille, mutta jaksoi kuitenkin keskittyä yllättävän kivasti. Ponde ei vielä koskaan ollut näin isoissa geimeissä ollutkaan, Eemeli sentään oli käynyt Porvoossa jo harjoittelemassa hieman kouluratsun uraa silmällä pitäen.

Verryttelyssä yritin pitää ponin tyytyväisenä ja saada sitä liikkumaan mahdollisimman letkeästi. Laukka tuntui hyvältä, ravi kiireiseltä ja käynti malttamattomalta. Poni oli kuitenkin varsin yhteistyöhaluisen oloinen ja tyytyväisenä pötki menemään.

Radalle suunnattiin hyvillä mielin. Pondella tuntui olevan hieman liikaa asiaa, etenkin kun Eemeli sille vielä vastaili kopista :) ja siten raviohjelmaan tuli muutama rikko laukalle kera huutelun. Laukkaohjelma sujui vahvasti ja käyntikin kohtuullisesti.

Tuomarit palkitsivat laukkaohjelmasta jopa seiskoin, mutta ravin hölmöilyt sekä epäonnistuneet tervehdykset laskivat pisteet kokonaisuudessaan 58.5%:iin. Olin kuitenkin ihan supertyytyväinen poniin. Se oli tehnyt hyvän suorituksen monille aika vaikeassa paikassa ja käyttäytyi muutamia huuteluita lukuun ottamatta erittäin mallikkaasti. Kun saadaan ponille vähän enemmän kisarutiinia, voi olla että hömpöttelytkin jäävät vähemmälle.

Lisäksi tällä kertaa olin todella tyytyväinen tuomarointiin. Olin kaikesta samaa mieltä kaikkien tuomareiden kirjoitusten ja kommenttejen kanssa, tästä erityisesti tuli hyvä mieli, etenkin Ypäjän fiaskon jälkeen, jolloin tuomari huuteli mulle, että "kutsussa lukee avoin hevosille ja nyt tuolla menee PONI"...

Tässä vielä vähän fiiliksiä radalta: Sitten oli vuorossa Eemelin letitys ja harjaus ennen sen kanssa suorittamista. Eemelistä oli hämmentävää olla cityssä ja se tuijotteli siltaa pitkin kulkevia pyöräilijöitä pullein silmin. :) Ei maalla ole mitään siltoja, vaikka pyöräilijoitä nyt ehkä onkin joskus nähty...

Verryttelyyn mentäessä Eemeli oli oma tsilli itsensä, ei kyttäilyt eikä tuijotellut mitään vaan teki työtä käskettyä. Tämän pienen yliaktiivisen ponin kanssa on nyt tullut huomattua, että sille sopii pitkä levollinen verryttely, josta suuri osa kävellään ja jutustellaan mukavia tuttujen kanssa ja aina välillä hölkätään jokunen kierros sinne tänne. Työskenneltiin verryttelyssä hieman ravia ja laukkaa, siirtymisä ja käännöksiä, ei mitään sen ihmeempää, sillä eipä siinä radallakaan sen ihmeempiä tapahdu...

Radalla poni oli jälleen kuin kotonaan. Homma sujui ja poni oli rennon letkeä. Ainoastaan käynnissä se oli vielä vähän turhan jännittynyt ja kiireinen, sillä muutama hetki radan jälkeen se alkoi taas kävelemäänkin hyvin. Rata sujui kuitenkin hyvissä merkeissä ja tuloskin oli yli 63%. Porvooseen verrattuna parannettiin vielä tulostasoa, mikä oli mukava huomata. Tosin käynti oli taas nyt vähän vaikeampi, mutta ehkä ensi kerralla tilanne taas helpottaa... :)

Tässä vielä kuvat Eemelin radasta:

Päivä Laaksolla oli siis väsymyksestä huolimatta mitää ihanin ja ponit varsin taitavia! Hyvillä mielin jatketaan harjoituksia kohti Korpilahden kansallisia. :)

3 kommenttia:

 1. Voi että mikä ihanuus tuo eemeli on! Ah! Tahtoo tuollaisen!!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentistasi ja Eemeli on kyllä ihan mielettömän ihana! Ei muuta kuin cobikauppaan ostoksille! :)

   Poista
 2. Olisi kivaa nähdä varsinkin kisasuorituksista videomateriaalia! Aina ihastelen näitä ponejasi kuvista ja suorastaan toivoo ja vaatii nähdä niistä myös liikkuvaa kuvaa useammin! :)

  VastaaPoista