lauantai 15. lokakuuta 2011

Arkieloa

Tämä viikko on kulunut niin arkisissa merkeissä kuin vaan mahdollista. Maanantaina ratsastin Murden maneesilla, meni ihan ookoosti, vaikkei meillä vielä ihan riittävän hyvää keskinäistä luottamusta olekaan. Matkat sinne ja takaisin sateessa sujuivat yllättävän mukavasti, mutta maneesissa oli Murden mielestä hurjan jännittävää. :) Tiistaina uudelleen maneesille ja silloin hyppyjen merkeissä. Rakensin Annille muutaman esteen, joista yksi oli "muurimatto" peloke-esteenä. Muut esteet sujuivat ihan leikiten Murdelta, mutta muurimatto oli hieman haastava. Sen yli ei pienen hevosen tehnyt mieli mennä alkuunkaan. Maanitellen saatiin se sitten muutamia kertoja se kuitenkin suorittamaan. Sitten kun se vähän aikaa oli välissä hyppäämättä, oli se jälleen yhtä pelottava kuin alkuunsakin. Murden hölmöyden lisäksi sillä on myös selkeetä rutiinin puutetta kaikenlaisesta hyppäämisestä. Se oli niin into piukeena, ettei mitään rajaa.

Keskiviikon ja tänään Murde on ollut ihan vaan kävelyllä ja eilen sillä oli ihan koko vapaa. Huomenna sitten taas nokka kohti maneesia ja ihkaoikeita töitä. Parin viikon päästä olisi tarkoitus osallistua Murden kanssa Piet Tijssenin valmennukseen Vihti Dressage Centerissä ja sitä varten täytyisi nyt saada hommaa vähän haltuun. On tullut nyt jotenkin ratsastettua taas Murdella itse vähemmän, vaikka loppukesästä teinkin jo sen kanssa paljonkin töitä itse. Osittain toki johtuu tällä hetkellä siitä, että kotikenttä on vielä vähän vaiheessa, joten ratsastukset on suoritettava joko maneesilla tai harjoitusradalla ja molemmissa on omat huonot puolensa... :) Mutta viikonlopun ajatuksena on suunnata maneesille oikeisiin töihin ja päästä taas vähän paremmin yhteisymmärrykseen Murden kanssa...

Moniponin jalan haava on edelleen hieman auki ja sitä on hoidettu parhaan osaamisen mukaan. Se on kyllä selkeesti parantunut ja haava on lähes umpeutunut, mutta jo alkun perin tikkaamaton puoli repsottaa vielä hieman auki. Täytyy toivoa, että sekin pikkuhiljaa alkaisi parantumaan. Moniponi on täysin kyllästynyt tarhaelämäänsä, joka rajoittuu pieneen postimerkkiin, jossa ei pääse ollenkaan juoksentelemaan. Siten se alkaa olla erittäin energinen ja jopa hieman tuhma. Ollaan kuitenkin pyritty siihen, että se käy joka päivä kävelyllä, jotta sillä on edes jotain puuhasteltavaa ja mielen virikettä... Tiistaina oli ohjelmassa ohjasajoa ja niin on myös huomenna. Odotan innolla sitä päivää, että Moni pääsee Murden kanssa taas tarhaan painimaan ja juoksemaan, jotta sillä on joku muu kohde energiansa purkuun kuin minä. Vaikka toki 2-vuotiaaksi oripojaksi Moni kuitenkin edelleen käyttäytyy kohtuullisen asiallisesti.

Sami-ponin ratsastin maanantaina ja se oli erittäin hyvässä vireessä. Teki harjoituksissa kaikki He A:10:n tehtävät erittäin mukavasti ja liikkui hyvässä ryhdissä ja hyvällä energialla. Sen kanssa on puolentoista viikon päästä Nipsun valmennukset Tuomarinkylässä ja sitä varten täytyy ensi viikolla ratsastaa hieman useampi kerta ja harjoitella vähän niitä vaihtojakin, jotta kotiläksyt olisi edes jollain asteella suoritettuna. :) Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna on sitten tosiaan ne TKR:n seuramestaruudet ja sinne pitäisi hioa se He A:10 valmiiksi esityskuntoon... Sami saanee näillä näkymin olla mestaruusratsuni.

Suvi-Hermiina ja Akusti ovat kulkeneet mukavasti. Su-He siis vasta aloittelee hommiaan, mutta tuntuu suhtautuvan asioihin nyt melko positiivisella asenteella, joten toivomme tosissaan sen olevan vähitellen kunnossa. Aku taas vahvistuu ja voimistuu ja alkaa liikkumaan erittäin mukavasti.

Jöpö on myös kuntoutumaan päin ja ratsastin sillä tällä viikolla pari kertaa. Sillä on loputtomasti energiaa, mutta tekee myös töitä aika kivasti eikä tunnu väsyvänkään mitenkään hirvittävän nopeasti. Sille kun saa taas voimaa ja kuntoa pikkuhiljaa, palailee se helposti siihen pisteeseen, mihin juhannuksena jäätiin. Sen tytär on myöskin muuttanut saman katon alle asumaan... Saa nähdä mitä siitä kaunottaresta vielä tuleekaan. ;)

Siinä kai kuulumiset pääosin. Erikoismaininnan saakoon vielä Viivun Tokaj, jonka ratsastin eilen ja päädyin tekemään sarjavaihtoja joka kolmannella ja tänään vielä joka toisellakin muutaman. Olipa hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti