sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Hevosihmisen arkea...

Vapaaviikon jälkeen on pitänytkin taas palata arkeen ja työntekoon. Arkeen on kuulunut sateisia hevospäiviä ja Moniponin haavan hoitoa.

Moni-Poni on nyt viettänyt päiviänsä tiistaista asti omassa pienessä ponikohtaisessa hiekkatarhassaan. Sillä on supersähköt ja pihan ainoa "kuiva" tarha ja siellä se tyytyväisenä nököttää. Vasemman etujalan haava on lähtenyt parantumaan kohtuumukavasti, mutta erittää vielä hieman nestettä ja siitä johtuen siitä oli myöskin irtautunut pari tikkiä. Sain kuitenkin uudet hyvät ohjeistukset lääkäriltä ja toivotaan, että ne lähtevät nyt parantamaan entistäkin paremmin haavaa. Olen siis viettänyt Moni-Ponin kanssa paljon paljon aikaa haavan hoidon tiimoilta ja lisäksi olemme päivittäin käyneet kävelyillä, jottei ponille kertyisi liialti energiaa kun ei pääse sitä mihinkään eikä kehenkään purkamaan. Tiistaille olen saanut jo sovittua ohjasajoakin ja huomenna Moni päässee Murden kanssa yhteiskävelylenkille. Täytyy pitää pienen mieli virkeänä, ettei pääse elämäänsä kyllästymään ja satuta itseään enempää. Moni-Ponin eduksi on kyllä sanottava että hän on äärimmäisen lunki kaveri, häntä ei paljon jalan käärimiset tai muut toimenpiteet ahdista. <3 Mutta ehkä tässä itselläkin kunto kohta kohenee, kun kävelee päivittäin pitkät pätkät Monin kanssa...

Murde-Purde on ollut koko viikon duunissa. Maanantaina tosissaan oli radalla fiilistelyä ja tiistaina päästiin ensimmäisen kerran maneesille. Anni kyydissä käveltiin kolmisteen maneesille ja Anni törötteli maneesilla menemään. Tehtiin vähän siirtymisiä ja kummatkin näyttivät tyytyväisiltä. Kotimatka sujui yhtä chilleissä merkeissä kuin matka maneesillekin. Oltiin tyytyväisiä Murdeen. Osaa sekin joskus olla asiallisesti.

Keskiviikkona menin sitten itse kyytiin ja käytiin ensin kävelyllä radalla ja sitten pyörittiin "kentällä". Murde yritti olla ärsyttävä ja kuriton, mutta loppujen lopuksi päästiin yhteisymmärrykseen ja saatiin ihan asiallisia siirtymisiä aikaiseksi ja vielä aika kivalta tuntuvaa ravia radallakin.

Perjantaina kävin sitten hurrikaanituulessa myös ratsastamassa ja tällä kertaa vain radalla. Mentiin kumpaankin suuntaan pari kierrosta ja sen jälkeen oltiin tyytyväisiä, että olimme kumpainenkin edelleen hengissä. :) Murden mielestä kaikki tuulessa liikkuva oli hieman hämmentävää ja mä taasen en tykännyt ihan siitä tuulesta itsestään... Lisäksi kun meillä ei vieläkään ole sitä koulusatulaa, niin en todellakaan tunne oloani kotoisaksi Murden kyydissä siinä meidän estesatulassamme. Tuntuu että huojun siellä ympäri ämpäri ilman tuultakin, niin saati sit vielä kun tuulla tuivertaa menemään hullun lailla. :)

Lauantai oli taasen maneesipäivä. Annin kanssa taas sinne ja ensin ihan vaan ratsastelua ympäri ämpäri. Lopuksi vähän yksittäistä puomia ja pientä ristikkoa muutaman kerran. Murde syttyi heti esteen nähtyään ja oli aivan intopiukeena. Kyllä se vaan siitä hyppäämisestä tuntuu pitävän. Ja Anni pitää siitä myöskin, joten ovat kyllä hyvä pari siihen touhuun. Puhetta oli, että yritettäisi saada Murde marraskuussa Tuomarinkylään Kari Nevalan viikonloppukurssille, jotta pääsisivät oikein kunnolla työstämään hyppäämisen saloja... Murdehan on siis Karille entuudestaan tuttu ja Annikin varmaan Karin opetuksesta pitäisi ja saisi paljon irti. Huomenna Anni ja Murde pääsevät Anun ja Rollen kanssa maastoon. On ollut ihana viikko, kun Anni on ehtinyt Murdeilemaan paljon niin on sitten itselle jäänyt aikaa keskittyä Moni-Ponin hoivaamiseen. Ja Murde on saanut paljon vaihtelevaa tekemistä. Ehkä se jonain päivänä peräti kyllästyy kyttämään kaiken maailman pelottavia asioita maailmassa, kun niitä alkaa olemaan kerta kaikkiaan liikaa sen pienelle mielelle.

Suvi-Hermiina aloittaa ensi viikolla ihkaoikeat työt vähitellen. Akustikus oli tällä viikolla keskiviikkona ihan mielettömän hyvä ratsastaa ja perjantain hurrikaanituulen sekoittamana kokeilin sille kankia ihan kohtuullisella menestyksellä. Jöpön kanssa kävin fiilistelemässä keskiviikkona ja meillä oli erittäin hauskaa! Samia en ole nähnyt koko viikkoon, mutta maanantaina jatkuu taasen työt sen kanssa. Ja puuttuukos vielä joku..? Oppilaideni hevoset olivat tällä viikolla erittäin hyvällä mallilla ja ensi viikolla pitäisi yhden oppilaani uuden hevosenkin kyytiin kavuta. Jännittäviä aikoja siis elellään... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti