lauantai 22. lokakuuta 2011

Ensi viikkoa odotellessa...

Odottelen innolla ja kauhun sekaisin fiiliksin ensi viikon tunteja. Eli tiistaina ja keskiviikkona Nipsun tunnit Domissa Samin kanssa ja lauantaina ja sunnuntaina Pietin tunnit Vihdissä Murden kanssa...

Oon ratsastanut Murden parina päivänä nyt ja se on ollut jopa aika mukava. Selkeästi vasen kierros on sille vaikeampi, vasemmalle aloittaa aina hieman kireästi ja takajalat sisällä. Tarpeeksi kun asiaa työstää, sen saa kuitenkin suoristumaan ja liikkumaan paremmin siihenkin suuntaan. Tänään tein laukassa "neliötä" eli käänsin neljä suoraa sivua ja neljä kulmaa ja joka sivun keskelle tein voltin. Oikealle se tuntui jopa todella helpolle harjoitukselle, hevonen pysyi mukavasti pohkeen edessä ja kääntyi kun niin toivottiin. Vasemmalle se olikin alkuunsa sitten aika toivotonta, en tuntunut saavan suoristettua enkä käännettyä vaan hevonen eteni jännittyneessä laukassa pohkeen takana perse sisällä. Tehtiin sitten hieman ympyrää kerä vastataivutuksen ja siitä lähdettiin sitten suoristamaan sivuja. Kyllä siinä jo joku ajatus oli, muttei ehkä ihan sellainen kuin olisin toivonut... Näin se joskus menee. Ravi kuitenkin eteni mukavasti ja maneesi ei ollut alkuunkaan niin pelottava kuin vielä viikko sitten. Eli paljon hyvääkin. Tänään voisi jopa todeta, että omalla hevosella ratsastaminen oli ihan kivaa. :) Lisäksi se käveli tsillisti edes takaisin maneesille ja oli varsin tyytyväisen oloinen hevonen kokonaisuudessaan.

Zorron jalka paranee pikkuhiljaa, mutta kyllä sen kanssa saa olla varovainen edelleen. Pari kertaa se on ollut jo Murden kanssa isossa tarhassa juoksemassa, mutta ei riittävän usein. Huomenna olisi tarkoitus mennä senkin kanssa taas kävelylle, jotta pysyy mukavasti hanskassa kaikesta energiastaan huolimatta...

Muut ratsut ovat olleet työn alla vähän nihkeämmin. Jöpön ratsastin keskiviikkona ja se toimi kuin ajatus. Akulla olen ratsastanut tällä viikolla sekä nivelillä että kangilla ja kumpikin kerta meni ihan yllättävän mukavasti. Su-Hen kanssa on tehty jo vähän siirtymisiä ja laukattukin ohjat kädessä ja sekin tuntuu halukkaalta liikkumaan. Samin olen ratsastanut kerran ja sen kanssa hommat sujuu ihan mallikkaasti ajatellen parin viikon päästä häämöttävää helpon aan rataa. Vaihtoja en tosin ole saanut sujumaan yksinäni toivotusti... Ehkä taas Nipsun kanssa ensi viikolla. :)

Eli ei mitään maata mullistavaa tällä suunnalla. Ensi viikolla toivottavasti olisikin sitten jo jotain mielenkiintoisia tilanteita kerrattavana. Eilen sentään oltiin HIHS:issä kääntymässä ja ihailemassa hienoja estehevosia, mm. aiemmin ratsastamani Gallops Novellen isä Emmerton oli siellä hyppäämässä ja oli kyllä yksi ehdottomasti hienoimmista näkemistäni hevosista siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti