lauantai 31. joulukuuta 2011

Aivan mielettömän ihanaa vuotta 2012!

Viimeisiä tunteja tätä vuotta viedään ja onkin hyvä samalla ottaa katsaus kuluneeseen vuoteen ja sen tapahtumiin.

Alkuvuonna omat pokut eli Murde ja Näde asustelivat Tuomarinkylässä ja reenailivat tiukkaan tahtiin kohti tulevan kesän koitoksia. Murde oli edelleen varsin keskenkasvuinen ja Näde edistyi hyvää vauhtia. Suvi-Hermiina asusteli Vihdissä ja sen kanssa tehtiin paljon hankitreeniä ja etsittiin kuntoa ja voimaa tekemiseen. Jöpö ja Galma tekivät myös hankitreeniä ja olivat hyvällä mallilla kuntonsa puolesta ajatellen alkavaa kautta. Sami oli aloittanut uransa ratsuna ja harjoittelimme laukan nostoja ja ratsastajan apuihin reagoimista pelkän äänen sijaan.

Keväällä kävin Samilla ja Murdella Nipsun tunnilla sekä Su-Hella Karkkolaisen Tiinan tunnilla. Myös Heidi Svanborgin valmennuksessa käytiin kääntymässä Su-Hen kanssa. Murde valmentautui Heidin kanssa myöskin Kari Nevalan tarkan silmän alla.

Jo alkutalvesta muutoksia alkoi tapahtua. Kirsi halusi joko myydä Näden tai ostaa sen kokonaan itselleen. Se oli yksi elämäni vaikeimpia päätöksiä, mutta loppupeleissä oman mielenterveyteni säilymisen takia oli Näde myytävä Kirsille. Myöskin Heidi halusi keskittyä enemmän omaan hevoseensa ja siten lopettaa Murden kanssa puuhastelut. Murden elämään astui Anni, joka oli ollut aiemmilla vuokrahevosillaan oppilaani jo monen vuoden ajan. Ja koska yksi hevonen lähti kuviosta pois, oli yksi myös tultava tilalle. Samin omistava Leena oli saanut minut koukkuuntumaan poneihin aivan totaalisesti ja siten Sandran ehdotelma siitä, että Zorro tulisi minulle, meni mielessäni läpi ja niin huomasin omistavani kaksi rautiasta läsipäistä kyömypäätä!

Ensimmäiset kilpailut olivat Kumpumäellä keväällä ja sieltä viidesta startista tuli kolme rusettia. Sami kävi ensimmäisen kerran elämässään kouluradalla, debytoimme yhdessä Su-Hen kanssa ja Jöpö kävi tekemässä parhaan suorituksensa varmaan koskaan.

Huhtikuussa Murde ja Moni-Poni muuttivat Sarille ja Sarin ollessa lomalla Intiassa, asuimme siellä itsekin. Hoitelin hevosia ja välillä kävin reenaamassa niitä muualla. Su-He aloitti aluetason kilpailut sijoituksella ja Sami jatkoi kouluratsun elämän harjoittelemista. Jöpö oli edelleen erittäin hienossa kunnossa, kun taas Galma oli loukannut itsensa ja sen toinen etujalka oli leikattu. Galmaa kuntoutettiin pikkuhiljaa... Yksi aiotuista kilpureista oli siis pois pelistä.

Toukokuussa Su-He päätyi menemään harjoituskilpailuissa esteen sekaan ja ymmärsimme sen vammojen vakavuuden oikeastaan vasta heinäkuussa, jolloin kävimme Lappeenrannassa kääntymässä ilman tulosta, kun Su-He ei vaan ollut siinä kunnossa, että se olisi pystynyt suorittamaan vaaditulla tasolla. Samin kanssa kävimme 5-vuotiscupin osakilpailussa toukokuussa ja sijoituimme luokan puoliväliin. Ei huono tulos alkuunkaan.

Kesä alkoi maastoilun merkeissä kun kaikki Sarilla asustelleet pokut maastoilivat ja nauttivat kesästä. Murde, Jöpö ja Galma olivat siis luottomaastoratsuina auringon paistaessa ja kesän lämmittäessä. Moni-Poni opetteli ohjasajon saloja Leenan kanssa ja näki kärrytkin ensimmäistä kertaa elämässään. Lainasin alkukesästä myös Lillin Lipizzaa sekä Tuomarinkylän hevosfestareilla että eräissä seurakisoissa, joissa tosin jäimme juuri sijoitusten ulkopuolelle...

Kesäkuussa juuri ennen juhannusta käytiin Jöpön kanssa Kumpumäellä aluekisoissa ja se oli siellä ihan mielettömän hyvässä vireessä, maneesissa samaan aikaan olleet tammat vaan häiritsivät keskittymistä aika lailla. Tulipahan sitten itse kuljetettuakin Jöpö heppiksellä paikalle, mikä oli jo kokemus sinänsä! Vähän tämän jälkeen Jöpö loukkasi takajalan puikkoluunsa ja olikin sitten 3 kuukautta pois peleistä. Onneksi vanha herra kuitenkin on tullut täyteen kuntoon ja vireeseen ja tullaan nähtävän vielä kisakentillä tulevaisuudessakin!

Heinäkuussa reenailtiin kaikkien heppojen kanssa ja ihmeteltiin kuntoa ennen elo- syyskuun varsinaisia koitoksia. Homma alkoi Vermon poninäyttelystä ja Porvoon kansallisista, välissä käytiin Tuomarinkylässä harjoituskilpailuissa ottamassa Samin kanssa ensimmäinen yhteinen voitto ja siitä sitten kohti Laatuponikilpailua.

Laatuponikilpailu oli vuoden ehdoton kohokohta. Lauantaina Zorro oli ehdoton ykkönen esteillä ja oman ikäluokkansa kolmonen ja sunnuntaina Samista kruunattiin askellajichampion! Sitä fiilistä ei voita juuri mikään tänä vuonna tapahtunut. Koko viikonloppu meni aivan nappiin ja homma oli juuri sitä, mitä oli odotettukin sen olevan. Ihana tiimi, ihanat ponit <3!

Laatuponikilpailun jälkeen oli vuorossa aluekilpailu Järvenpäässä lokakuun alussa, jossa otettiin Samin kanssa voitto kotiin. Kruunattiin vielä kausi Tuomarinkylässä seuramestaruuksissa ottamalla hopeaa ensimmäisessä yhteisessä He A-luokassamme. Tai toisessa, jos Porvoon 5-vuotiscup otetaan mukaan!

Elokuussa tuli mukaan myös oppilaani Viivu ja hevosensa Tokaj, joka on toiminut yhtä lailla sekä Viivun että minun opetusmestarina. Loppuvuodesta kävin sekä Murden että Tokajin kanssa hollantilaisen Piet Tijssenin tunneilla ja sain niistä irti ihan mielettömän paljon.

Elokuussa myös ponit muuttivat Tapion talliin Järvenpäähän ja ovat viihtyneet siellä erittäin hyvin. Toki nihkeät säät varjostavat vähän eloamme siellä, kun ei ole hiekkatarhoja, mutta kaikkea ei voi saada. Itse viihdyn kyseisellä tallilla aivan loistavasti ja siellä on mitä ihaninta porukkaa, joiden kanssa on kiva puuhastella ja tehdä yhteistyötä. Lisäksi kun käytössämme on tällä hetkellä sekä traileri että vetoauto ja kuljettajakin, on kiva käydä aina vierailemassa muissa paikoissa ainaisen kotona nyhjäämisen sijaan. Tämä sopii etenkin Murden tyyliselle kyttääjälle hyvin, sillä sekin on reissailun myötä vähän järkiintynyt.

Varmasti olisi ziljoona muutakin asiaa, mitä voisi vielä puida ja käydä läpi, mutta eiköhän tässä ollut ne oleellisimmat. Tällä hetkellä reenissä on siis omien lisäksi Jöpö, Suvi-Hermiina, Sami, Ville ja Tokaj kohti ensi kauden koitoksia!

Viimeistelin vuoden tänään fiilistelemällä Villen kanssa ja taistelemalla Murden kanssa eli hyvin kaksijakoisissa tunnelmissa. Saa nähdä nyt sitten, että miten käy huomenna, kun uusi vuosi alkaa uusissa merkeissä!

Kiitokset kaikille mukana olleille mitä ihanimmasta vuodesta, jona olen saanut kasvaa ratsastajana ihan äärettömän paljon! Toivottavasti kasvu jatkuu ja ensi vuonna samaan aikaan voin taas huomata kehittyneeni valtavasti ja kehittäneeni isoa kasaa hevosia ja ratsastajia myös!

Ja tunnelmia vuodelta 2011 kuvina:

Samin kanssa yksi monista suorituksista finaalissa.KisakeskittymistäTuomarinkylän hevosvoimaaMurde laukkaa kotipihassaan marraskuussaVäistöopetteluaMoni-Poni vielä entisessä kodissaan, ruskea läsipäinen kyömypää <3Anni ja Murde kesän loikissaMä ja Murde Pietin silmä allaKeskustellaan Pietin kanssaTyytyväinen ratsukkoTokajin laukkanäyteMurden häntä heiluu ravatessaanMoni-Poni harjoittelee poseerausta...... ja juoksemista...... ja seisomista.Murden kesäiset treenitSyksyinen TokajKesämiehet juhannuksenaSami ravailee verryttelyssäLauggaaaaaaKisatunnelmaaMurden kesäravi <3Kuvien copyright Pekka Pietikäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti