torstai 5. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Vuosi on siis vaihtunut ja uusi on aloitettu mukavissa merkeissä!

Murden kanssa on jatkettu täyspainoisia treenejä, sillä sen jalat ovat paranemaan päin. Etenkin kun säät ovat niitä nyt niitä jalkoja suosineet, Murde on päässyt ulkoilemaan päiviksi ja yöksi on sitten tehty vaadittavat hoitotoimenpiteet... Lisäksi nyt on paljon tietotaitoa rivin hoidon tiimoilta, jotta samanlaiselta ruumbalta toivottavasti vältyttäneen jatkossa. Tosin koskaan ei voi liian varma olla.

Alkuviikosta Murde juoksutettiin kunnolla lumisella kentällä ja se liikkuikin niin hyvin, että oikein itsekin joutui ihmettelemään, että mistäs nyt tuulee. Ravi oli ilmavaa ja isoa ja laukka rullaili mukavasti. Murde ei aina ole mitä miellyttävin juoksutettava, mutta tällä kertaa homma pelasi erittäin hyvin, vaikka siihen kyllä tarvittiinkin kaksi ihmistä asiaa suorittamaan. Mutta ilo oli katsella hyvin liikkuvaa hevosta. Seuraavana päivänä oli sitten ratsastuksen vuoro. Olin kankikokeiluni jälkeen tullut siihen tulokseen, että Murde saattaisi sittenkin pitää esteillä kuolaimenaan jostain sellaisesta, jolla saisi hieman vahvemman tuntuman suuhun ja olisi siten enemmän "läsnä" hevoselle. Ostin siitä hetken mielijohteesta sitten kumipelhamin Murdelle ja päädyin itse sitä sitten kokeilemaan, kun ajattelin, että hyvä se on itselläkin olla näppituntuma siitä, millainen ratsastettava se sillä kuolaimella on. Aluksi tuntui siltä, kun Murde olisi ollut täysin tyhjä edestä eikä mulla ollut mitään siellä ohjien päässä, mutta vähitellen tuli todella hyvälle ja mukavalle tuntumalle. Ravia en saanut rullaamaan ihan niin hyvin kuin olisin ehkä toivonut, mutta laukka-käynti-laukka siirtymiset olivat aivan taivaallisia. Tuntui, ettei tarvinnut kuin ajatella käyntiä tai laukkaa ja homma pelitti. Eli kyllä siitä pelhamista jotain hyötyä oli. En itse yleensä pidä moisista hitaammista kuolaimista, joilla on vaikea olla nopea tai saada kunnon taivutuksia sun muita, mutta mun ja Murden väliseen yhteistyöhön kuolain oli yllättävän sopiva. :)

Eilen sitten irtojuoksutin Murdea kengityksen jäljiltä eikä saatu yhtään kenkää edes putoamaan. ;) Kengittäjä oli tyytyväinen Murden kavioihin ja vaikka on ollut mutaista ja limaista niin viime aikoina kengät ovat pysyneet hieman paremmin jalassa, mikä toki helpottaa tilannetta. Murde juoksi pitkään ja mieluusti. Joskus irtojuoksuttaessakin Murdea saa patistella menemään, mutta nyt oli intoa ja ennemmin meinasi olla antamatta kiinni kuin olla patisteltava. Tänään oli Annin vuoro kokeilla kumipelhamia ajatellen sille myöhempää käyttöä hypätessä. Annikin oli tykännyt siitä ja totesi, että Murdella oli sen kanssa erityisen hyvä työmotivaatio. :) Hyvä niin! Huomenna sitten jatkuu Annin treenit ja ilmeisesti vielä lauantainakin.

Maanantaina juoksutettiin sivuohjilla myös Moni-Poni ja se meni myöskin erittäin kivasti huolimatta puuttuvista etukengistä. Lopuksi kun ravasi mukavasti, siltä pystyi jopa pyytämään vähän enemmän ravia, jolloin saatiin aikaiseksi varsin hienoja askeleitakin ajoittain! Laukka sillä on kyllä todella toimivan näköinen, sen on todella helppo säädellä omaa laukkaansa tilanteen mukaan joko venyttämällä tai kokoamalla. Moni-Ponin työskentelyä on aina ilo katsella, sillä sillä on niin hyvä työmoraali ja sillä on myös aina positiivinen asenne työntekoon. Tiistaina Monilla oli irtojuoksupäivä ja energiaa riitti edelleen. Laukkaa täysiä ympäri kenttää muutama kierros kumpaankin suuntaan. Tosin tiistaina oli varmasti jo tarhassakin päässyt vähän touhuilemaan, kun lunta oli jo sen verran, ettei ollut pelkästään kuhmuraista! Keskiviikkoaamuna Leena tuli ohjasajamaan ennen kengitystä ja Moni oli käyttäytynyt oikein siivosti. Kävivät pyörimässä radalla ja muutaman kierroksen kentälläkin. Viimeisen kierroksen aikana Leena oli kyennyt antamaan ihan pitkät ohjat ja poni oli kiltisti tallustellut kotiin hyvällä yliastunnalla. Huomenna aikataulujen salliessa harkitaan taas ratsastusharjoittelua. :)

Su-Hen kanssa käytiin uuden vuoden päivänä Vihti Dressage Centerissä treenailemassa. Piti olla Tiinan tunti, joka ikävä kyllä peruuntui, mutta saimme sitten mennä treenailemaan keskenämme. Tämä olikin todella tarpeen, sillä pienellä jäisellä kentällä pyöriminen oli ehkä hieman alkanut kypsyttää Suvia. Maneesissa työskennellessämme Suvilla oli pitkästä aikaa ensimmäisen kerran todellista liikkumisen riemua ja se oli jopa hieman "villi", mikä on vain positiivista. Se sai laukata kunnolla pitkiä sivuja ja tehtiin vähän vastalaukkaa ja myös ravissa sai ravata kunnolla eteenpäin ilman sen ihmeempiä kikkailuja. Meillä oli kummallakin kivaa ja tän tyyppinen treeni tuli ehdottomasti tarpeeseen. Myöhemmin tällä viikolla treenit ovat sujuneet yhtä lailla. Kenttä on saanut lumipeitteen, joten siinä on ollut yllättävänkin hyvä ratsastaa, vaikkei se aina ole hyvältä näyttänytkään... Tänään Suvi tuntui pitkästä aikaa ihan omalta itseltään, oli innostunut työnteosta ja kuumeni menemään! Hyviä merkkejä siis!

Su-Hen tallikaveri Aku oli myös hommissa eilen ja tänään ja se on kyllä edistynyt aivan valtavasti. Siinä missä aluksi sen kanssa ei voinut tehdä mitään pieniä kaarteita, nyt sen kanssa on mukava kaarrella missä askellajissa tahansa. Laukka sillä on vielä voimatonta, mutta sitä ei taas ole päästy tekemään kunnolla pitkään aikaan, kun kenttä on ollut jäässä ja liukas. Nyt onneksi tällä viikolla kumpanakin päivänä kenttä oli sellainen, että päästiin laukkaamaankin ja tekemään siirtymisiä. Akusta tulee kyllä vielä varsin näyttävä kouluratsu! :)

Muutoin tällä viikolla olen yrittänyt vähän relailla, sillä on joulun ja edellisen työviikon jäljiltä olin jokseenkin väsynyt ja loppu, mutta pikkuhiljaa alkaa ehkä tilanne hieman helpottamaan..!

Villen kanssa ollaan menossa lauantaina Jokelaan ratsastamaan C-merkin koulukokeen ohjelma kilpailuharjoitukseen, jotta saadaan taas yksi maneesitreeni alle. Ville oli viime kerralla ihan todella mukava ratsastaa ja sen jälkeen on vielä raspattu ja saanut uudet kuolaimetkin, niin pitäisi homman pelittää entistäkin paremmin! :) Huomenna pitäisi vähän vielä viimeistellä ja sitten ei muuta kuin menoksi. Ensi viikolla olenkin sitten taas vapaalla, joten hevospainotteinen viikko taitaa olla tiedossa jälleen kerran! Ensi viikolla taitaa saapua yksi pieni ponikin Suomenmaalle... ;)

Loppukuusta on myös tiukkaa valmentautumista tiedossa:

12.1. Seppo Laineen tunti Murdella (?!?!)
14.1. Tiinan tunti Su-Hen kanssa
21.-22.1. Pietin kurssi Murden kanssa
24.-26.1. Nipsun tunnit Samilla/ Tokajilla
28.1. Tiinan tunti Su-Hen kanssa

Kuulostaa mukavalta ja jännittävältä! :) Lisäksi toiveissa olisi myös Murdelle estevalmennuksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti