tiistai 3. maaliskuuta 2015

Rodrigon valmennuksessa, osa 1

Tammikuussa kävimme valmentautumassa Porvoossa Seiskatallilla. Valmentajana oli jo entuudestaan tuttu Rodrigo da Costa Matos. Rodrigo käy Suomessa valitettavan harvoin, mutta onneksi edes silloin. Linkin takaa löydätte Rodrigosta esittelyn, joka vastaa hyvin ainakin minun kokemuksiani kyseisestä valmentajasta.

Ensimmäiset kaksi päivää työskenneltiin Murden kanssa ja viimeiseksi päiväksi otin vielä lisätunnin Eemelin kanssa, sillä halusin saada myös Rodrigon vinkit Eemelin kanssa työskentelyyn, sillä ainakin Murden kanssa näistä työskentelyistä on ollut todella iso apu.

Murden kanssa aloitettiin tuttuun tapaan ensin käynnissä käymällä läpi hieman taivutuksia ja tarkastamalla, että se myötää niskastaan asti. Tämän jälkeen lähdettiin työskentelemään pohkeenväistöillä kumpaankin suuntaan vaihtelevilla linjoilla. Pohkeenväistöjä työskenneltiin myös niin, että aloitettiin linja ajatuksella kohti keskiravia, josta siirryttiin väistöön, jolloin saatiin isot askeleet säilymään läpi väistön eikä Murde päässyt sammumaan kesken tehtävän. :)


Pohkeenväistöjen jälkeen siirryttiin avotaivutuksiin ja leikittelyyn avojen ja sulkujen välillä. Tässäkin käytettiin välillä temponvaihteluita hyödyksi, jotta ravi jatkui mahdollisimman tahdikkaana ja eteenpäinpyrkivänä läpi tehtävien. Välillä Rodrigo auttoi Murdea myös maasta käsin ravaamaan paremmin ja aktivoimaan takajalkojaan. Sulkujen kanssa käytettiin myös linjan aloittamista keskiravilla ja sieltä siirtymisellä sulkuun. Tämä tuntui toimivan välillä aika kivastikin Murden kanssa, kunhan vaan muistin ulko-ohjan!!!!


Laukassa työskentelimme kääntämisen ja piruettilaukan kanssa. Kunhan vaan ratsastan, ei näistä kumpikaan ole mahdotonta, vaikka se siltä joskus saattaa tuntuakin. Kääntäminen onnistuu, jos vaan saan etuosasta kiinni ja etuosan edelle käännöksiin enkä siis tee siitä liian vaikeaa ja piruettilaukka onnistuu, kunhan uskallan tehdä virheitä ja etsin sen piruettilaukan enkä vain oleta, että se onnistuu heti kun nykäisen naruista. :) Lopuksi tehtiin piruettiharjoitus vastalaukasta ja siinä taisin saada jopa ihan oikeanlaisia askeleita löytymään. Vastalaukasta piruettilinjalle tuleminen helpotti tehtävää ainakin meille todella paljon ja sieltähän niitä hyviä askeleita tosiaan sitten löytyikin!

Superhyvä tunti, jonka jälkeen olimme kummatkin Murden kanssa tyytyväisiä. Homma tuntui sujuvan eikä ensimmäisenä päivänä kuntokaan loppunut kesken vaan saatiin todella hyvä työskentely aikaiseksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti