maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kevättä kohden!

Huomaa, että kevät on tulossa, sillä kalenteri tuppaa täyttymään nopeasti yli äyräitten. Kentät sulaa ja ihmiset on innokkaita aloittamaan kunnon treenit talven jälkeen. Kuten myös minä itse. Toistaiseksi ratsastaminen meillä kotona on vielä hieman haastavaa, sillä jäätikköä piisaa, mutta onneksi sekin tuntuu sulavan aika vauhdilla pois. :) Pakkasia ei juuri ole enää hetkeen nähty, joten maa alkaa olla sula ja treenit voi jatkua ihan näinä viikkoina täyspainoisemmin kotonakin. Ihanaa!

Toksuhan on nyt meillä parantelemassa itseään, se on pirteä ja iloinen ja liikkuu omaehtoisesti tarhassa todella paljon. Luottohieroja kävi sen tsekkailemassa ja tarkistelemassa, että mitään sen kummempia jumeja ei ole leikkauksen ja siitä seuranneen koppihoidon jäljiltä syntynyt. Toksu on siis tähän mennessä toipunut juuri niin hyvin kuin vaan mahdollista on. Viivu on hoitanut sen huolellisesti ja ajatuksella ja nyt se saa liikkua ja ulkoilla paljon oman mielen mukaan. Enää nelisen viikkoa ja pikku hiljaa voidaan aloitella työskentely sen kanssa! Aika ihanaa!

Pondeponi on ollut jo viikon Tuomarinkylässä ja viihtynyt kohtuullisen hyvin. Sillä on siellä paljon ohjelmaa ja pääsee liikkumaan paljon, vaikka vapaa ulkoilu jääkin nyt vähemmälle. Ratsastin sillä itse hetken perjantaina ja se tuntui kyllä varsin kivalta. Viikonlopun Ponde viettikin sitten aluevalmennuksissa ja oli hypännyt varsin hyvin! Lauantaina oli hieman väsymystä ilmassa, mutta se ei juuri ihmetytä, sillä ponilla oli henkisesti rankka viikko varmasti takanaan. Huomenna taas ratsastamaan sillä... Jiiihaaaa!

Eemelin kanssa oltiin pari viikkoa sitten Nipsun valmennuksissa Tuomarinkylässä ja sujui ihan mukavasti. Eemeli oli kuitenkin tiistaina hieman omituinen ja pukitti laukannostoissa omituisesti. Torstain tunnilla poni oli parempi, muttei vielä silloinkaan ihan oma itsensä. Tehtävät suoritettiin kuitenkin niin kivasti, etten osannut huolestua sen enempää. Tiistaina keskityttiin paljon pohkeenväistöihin ja torstaina taas tehtiin ravista vastalaukan nostoja ja vaihtoja. Sunnuntaina oli tarkoituksemme esiintyä Vihdissä Nuorten hevosten demossa, mutta esiintyminen jäi aika vaillinaiseksi, sillä silloin Eemelin omituisuus kulminoitui ja sitä ahdisti suunnattomasti. Syyksi selvisikin selän kehittyminen ja siten satulan valuminen helpommin eteen. Lisäksi olen vielä turhaan ehkä kiristänyt vyötä tiukemmalle kuin ennen, jotta satula pysyisi helpommin paikallaan, mutta se onkin aiheuttanut enemmänkin juuri lisää tätä valumista. Pari päivää juoksuteltiin demopäivän jälkeen ja Eemeli liikkui ehkä paremmin kuin koskaan aiemmin. Torstaina luottohieroja tuli kuulostelemaan Eemelin kroppaa ja ihan pientä jumia löytyi juuri niiltä kohtamilta, johon satula oli vaikuttanut, muuten Eemeli tuntui ihan superhyvältä! Loppuviikosta paluu selkään ja Eemeliä ei enää ahdistanut kun satula oli kohdillaan. On se välillä hyödyllistä, että on niin superherkästi reagoiva poni! Tietää heti kun joku on vialla ja osaa reagoida nopeasti asiaan.

Murde on ollut aika hiljaiselossa pohjien takia, mutta käytiin viime viikolla Andreas Hessen valmennuksessa Savijärvellä, jossa Murde oli ihan super. Se oli niin kiva ja kevyt lopuksi, ettei mitään rajaa. Kyllä mä joskus vielä sitäkin opin ratsastamaan, jeeeeeee!!!!!!

Viikonloppu menikin Horse Fair-messujen ja töiden parissa. Sami oli jälleen messujen kummiponina ja hoitikin pestinsä erittäin kunnialla! Itse en tänä vuonna päässyt sitä esittämään, mutta perjantaina käytiin hölkkäilemässä messuareenalla. Ihanaa vaihtelua jäätiköiden jälkeen!

2 kommenttia:

  1. Ihana Sami! Mä olin ajoittanut sunnuntain aikataulut nähdäkseni sut ja Samin areenalla, mutta Samipa olikin siellä ilman ratsastajaa :D Poni hoiti kyllä kummiponiroolin hienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooo, muitakin vastaavia kommentteja kuulin. Ensi vuonna sit taas! Kyllä itseänikin harmittaa kun ei päästy keskenään esiintymään, varsinkin vielä kun varmaan parisenkymmentä ihmistä tuli multa messuilla kysymään, et koskas mä ratsastan.. :) Mut mäkin kuulin, et Sami oli ihan tähti ja piti lapset (ja aikuisetkin) iloisena!

      Poista