maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kasvattajapäivät 23.5.


Meidän varsulinkin oli aika toukokuussa tehdä ensimmäinen itsenäinen maailmanmatkansa. Sipoon näyttelyssähän tuo on maitovarsana käynyt esiintymässä, mutta nyt piti suoriutua reissusta ihan ilman äidin hellää huomaa. :)


Kävin muutamia kertoja ennen kasvattajapäiviä "treenailemassa" Vilin kanssa. Harjoiteltiin suitset päässä oleskelua, talutusta suitsista ja juoksemista ihmisen vierellä. Tehtiin kaikkia olennaisia pieniä juttuja siis. ;) Vili on onneksi ihan superfiksun oloinen kaveri eikä tuntunut kummastelevan juuri mitään. Se seisoo supernätisti käytävällä kahdelta puolen kiinni ja antaa hoitaa itseään ihan vaikka kuinka paljon. Päivää ennen näyttelyä myös käytiin vesikarsinassa pesulla ja sekin sujui ilman minkään sortin draamaa, vaikka odotin, että se olisi voinut olla hieman haastavaa. Hyvä näin.


Arvoin pitkään kasvattajapäiville osallistumista, sillä Vili on ihan järkyttävässä kasvuvaiheessa. :) Se on kasvanut kevään aikana ainakin 10cm korkeutta ja on siksi varsinainen honkkeli. Sen likkeessä näkee myös, että lihaksisto ei ole vielä ehtinyt oikein kasvuun mukaan ja kaikki liikkuminen on hieman "hirvimäistä"... Mutta koska näille nuorille ei muuten tule helposti lähdettyä näyttämään maailmaa, päätettiin kuitenkin ihan retkeilyn kannalta lähteä näyttelyyn mukaan.

Niinpä siis eräänä toukokuisena lauantaiaamuna pyydystettiin varsa laitumelta, letitetiin se, laitettiin kaverinsa kanssa koppiin ja suunnattiin kohti Ypäjää. Ypäjällä Vili käyttäytyi kuin vanha tekijä. Se meni nätisti mittaukseen, antoi mitata itsensä ongelmitta, meni mielellään kehään ja esiintyi edukseen. Ja vaikka kotona se olikin näyttänyt ihan kammottavalta, Ypäjällä se näytti jopa ihan hevoselta. :)

Koska hovikuvaaja oli tällä kertaa varsanesitystehtävissä, ei omaa kuvamateriaalia paikan päältä saatu. Onneksi kuitenkin Kani pelasti tilanteen ja räpsi pari kuvaa Vilistä kehässä. Näiden näyttelykuvien copyright siis Leena Kahisaari. Suurkiitos hänelle!Kuten osasimme odottaakin, Vili sai aika vähän pisteitä tällä kertaa, 77777 = 35p ja II palkinto. Olimme kuitenkin superylpeitä pikkupojan hienosta käytöksestä suuressa maailmassa. Ja kokoa Vilille mitattiin peräti 155cm. Eipä aikaakaan kun Vili on jo suurin hevonen laumassamme. ;) Ja niin kuin tarkkasilmäisimmät ovat ehkä huomanneet, Vilillä on päässään Murden suitset, jotka eivät ole sille ainakaan yhtään liian isot... Iso poika siitä tulee!

Vertailun vuoksi laitetaan esille myös Murden 1-vuotiskuva Sukupostista. Ehkä hieman samaa näköä havaittavissa??? :)


Vili pääsi Ypäjän retkensä jälkeen ihanalle isolle laitumelle muiden nuorien orien kanssa peuhaamaan. Toivotaan, että se siellä jäntevöityy kesän aikana ja pysyy muutoinkin kunnossa. Ensi keväänähän sillä olisikin jo sitten Kyvyt Esiin-karkeloita tiedossa, siihen asti se saakin vain kasvaa ja viisastua entisestään.

P.S. Matkakaverina oli hieno 2-vuotias orhipoika Black Diamond S (i. Pin Rock's Black Velvet), joka on myytävänä. :)


6 kommenttia:

 1. Ei Vili näytä läheskään niin honkkelilta kuin ekasta tekstikappaleesta annoit ymmärtää, tosi komea siitä vielä tulee. Ja ai että Murdemuru oli söpö vauvana, tui tui :D

  Meillä vuotias putte onnistuu näyttämään tällähetkellä lähinnä shettiksen ja suokin sekoitukselta vaikka kyllä sen pitäisi 100% suomalainen olla... ;)

  Hirveä varsakuume tulee kun katsoo kuvia vaikka se omakin tosiaan on. Tilaa olisi toisellekin, mutta ehkä on parempi ajatella joskus myös lompakkoa, hah.

  Hyvää kesää teidän koko poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentistasi! Ei se tuolla Ypäjällä sit näyttänyt ihan niin pahalta kuin miltä kotona vielä pari päivää ennen näyttelyä. :) Pieni silottelu ja letitys tekee onneksi ihmeitä... Ja Murde on joo ollut aika söpöläinen. :)

   Ei muuta kuin varsakaupoille ja toinen varsa vaan peliin! Ei niitä lompakoita kannata ajatella, ei meillä näköjään ole ainakaan tapana.

   Hyvää kesää sinnekin suunnalle ja onnea varsan kasvattamiseen kohti aikuisuutta! :)

   Poista
 2. Tuosta tulee iso hevonen kun katsoo takajalkojen luustoa ja niveliä... paljonkos sen vanhemmilla olikaan kokoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, iso siitä on tulossa kaikilla mittareilla mitattuna. :) Sen isä on 171cm, mutta emä vain 161cm eli taitaa tulla koko sitten jostain sieltä taaempaa. Emän puolella on pelkästään aika pieniä, mutta Vili ei kyllä jää pieneksi... Mutta jos iso koko on varsan ainoa huono puoli, ni ehkä sen kestää. :)

   Poista
 3. Tosi kivan oloinen blogi sulla ja hienoja kuvia. On kyllä tosi söpö tuo Vili! <3 Jään kyllä seuraamaan blogiasi ja liityinkin lukijaksesi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, olipakerranhevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja tervetuloa mukaan matkaan! :) Mäpä käyn tsekkailemassa!!

   Poista