lauantai 31. elokuuta 2013

Lukijat!

Hei kaikki lukijat, rekisteröityneet ja rekisteröitymättömät! Blogissani ei mitään isoja lukijavirtauksia juurikaan käy, mutta ilmeisesti jonkin verran säännöllistä asiakaskuntaa kuitenkin. ;)

Olisi kiva tietää teistä sivuja vilkuilevista henkilöistä jotain.. Eli jos vaikkapa kävisitte kommenttiosastoon kertomassa, että miten olette blogiini eksyneet, mistä pidätte/ette pidä blogissa ja mitä toivoisitte saavanne lukea jatkossa? Toki olisi kiva kuulla teistäkin, teidän hevoskuvioistanne ja tavoitteistannekin, mutta pärjään vähemmälläkin, jos ahdistaa kertoa itsestään enempää...

Osa lukijoista onkin jollain tavalla "tuttuja" ja heidän lukemisensa on tiedostettu, mutta toki voitte silti myös ilmiantaa itsenne. :)

Haluan myös kiittää kaikkia blogiini eksyneitä lukijoita siitä, että kommentointi on aina ollut asiallista, pidän sitä suuressa arvossa ja siksi pidän tämän heppapäiväkirjani avoimena lukijoille jatkossakin!

34 kommenttia:

  1. Tää on se pygmi, jonka kanssa ollaan tuolla aluekisojen laitamilla törmäilty ja muutamia sanasia vaihdettu. Blogisi lukijaksi liityin aika lailla heti blogin löydettyäni, siitä lienee jo pari vuotaa vierähtänyt aikaa - eikä mitään hajua mistä tänne päädyin, mutta analyyttiset ja tarkat valmennus- ja ratsastustekstit on ne jotka minut koukutti. Hovikuvaajan kuvia väheksymättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti suoritit avaavan kommentoinnin keskusteluun, kiitos siitä! Joo, bloggailussa on kyllä hauskaa se, että tutustuu ihmisiin, joihin sitten törmää kisoissa ja yhtäkkiä on kilpailuissakin erilainen fiilis, kun on tuttuja ympärillä. :)

      Pitää siis yrittää jatkossakin kirjoitella valmennus- ja ratsastustekstejä mahdollisimman analyyttisesti ja tarkasti. Viime aikoina olen tainnut hieman laiskotella näiden suhteen!

      Poista
  2. Eksyin Nelivedot-blogin kautta joskus aikanaan. Hyvät valmennustekstit, mielenkiintoiset ponit ja tietty hienot kuvat olivat ne jutut, mitkä vetivät puoleensa. Vähemmän ehkä innostaa pitkät kokonaan kuvattomat tekstit, ja ulkoasu on myös aika synkkä. Valkoinen teksti mustalla pohjalla on melko raskas lukea pidempiä pätkiä. Sivupalkki on kivan informatiivinen.

    Itse olen 21v lännenratsastaja ja mulla on itselläni quarterhevonen. Mulla on jonkun sortin heikkous noihin cobeihin, joten niiden ihastelu ei koskaan kyllästytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi! Ulkoasu on joo synkkä, mutta tykkään mahdollisimman simppelistä ja ns. "tyylikkäästä" ulkoasusta, joten tää on miellyttänyt mun silmääni.. :) Enköhän kuitenkin jossain vaiheessa taas uudista ulkonäkoä pirteämpään suuntaan!

      Olenkin käynyt taannoisen kouluratsastajakokeilun jälkeen blogiasi lueskelemassa ja on ollut todella mielenkiintoista lukea ihan toisen tyyppisestä treenaamisesta. Kiitos sinulle siis, että olet valottanut meille normiratsastajille omaa lajiasikin!

      Poista
  3. En enää muista mitä kautta eksyin, jonkun toisen hevosblogin todennäköisesti. Minä jäin koukkuun sun asenteeseen, tälläisen tätiratsastajan mielestä kun olet jo melkoisen osaava ja saavuttanut paljon, mutta sulla on aina semmoinen "juuri oikea" asenne oppia lisää ja tehdä paremmin. Niin eikä nuo cobit joita täällä vilahtelee ole ollenkaan pahitteeksi, haaveissa on oma, sitten joskus tulevaisuudessa.

    Itse olen kolmikymppinen äiti jolla pitkä hevoshistoria, hevoshieroja ja entinen talliyrittäjä. Mutta nykyään en ratsasta, ehkä sitten taas joskus..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, että kommentoit tähän! :) Cobit on kyllä ihania ja toivottavasti niitä tulee lisää maisemiin ja niiden maine pikkuhiljaa paranisi. Eli toivottavasti säkin löydät oman ihanan cobin itsellesi vielä jonain päivänä! :)

      Poista
    2. Hei, minua jäi kiinnostamaan mainitsemasi cobien maine - millainen maine niillä on ja mihin se perustuu? Kauniita ovat! -Liisu

      Poista
    3. Cobeilla on Suomessa ollut maine kuumina ja jopa vaarallisina poneina. Suomeen tuotiin alunperin paljon Derwen-linjaisia cobeja, jotka ovat juurikin herkimmästä ja nopeimmasta päästä rotunsa edustajia ja ne saivat täällä siksi osaamattomien käsissä hankalan rodun maineen. Nykyään Suomessa on kuitenkin erittäin laadukkaita käyttöcobeja, joista nämä SW-cobit ovat erittäin hyvä esimerkki... :)

      Poista
  4. Sami ponin nimellä löyty :) Tykkään lukea mitä duunailet samin ja caran kanssa ja saan sitä kautta itsekkin ehkä caran kanssa ideoita ratsastukseen :) Tosi kiva ku sun postauksist löytyy jokseenkin aina kuvia.Sulla on super hienoja ratsuja.

    Musta tiiätki jotain, mutta tavotteita ois ehkä josksus olla oikeen hyvä esteratsastaja ja oishan se kouluratsastuksessakin kiva pärjätä ja ollut tällä hetkellä enempi työn alla kun ei ole oikein päässyt hyppäämään. Onneksi carasta kuoriutui hieno estetykki =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Kerma on kyllä taitava lajissa kuin lajissa. :) Toivottavasti pääset vielä tavoitteisiisi ja kiitokset kommentista!

      Poista
  5. Joskus olen tainnutkin mainita että eksyin tämän blogin lukijaksi Moniponin ansiosta :) Zorro oli Tampajalla samaan aikaan oman hevoseni kanssa ja ihastelin sen charmia sekä käytöstapoja jo silloin.
    Seurailen ahkerasti myös Murden treeniselostuksia, sillä oma Ponini on ainakin lukemani perusteella hyvin samantapainen ratsastaa ja omaa myös samanlaisia päähänpistoja...
    Muutenkin pidän tosi paljon tyylistäsi ratsastaa ja tietty ihanista cobeista - Eemeli on aivan valloittava! Keep up the good work :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sä oletkin paljastanut itsesi jo aiemmin. :) Moniponi on kyllä maailman ihanin pieni poni, vaikka nyt onkin vähän kukkoillut Loimaalla ajo-opetuksessa ollessaan... Kiitokset kommentoinnista ja toivottavasti teksteistäni on iloa sinulle jatkossakin!

      Poista
  6. Minä aivan etsimällä etsin hevosblogeja ja muutamaan koukutuin, kuten sinun blogiisi. Arvostan asennettasi ja osaamistasi! Vielä ei ole tullut vastaan postausta, joka ei olisi kiinnostanut, ja on kiva, kun postauksissa on runsaasti kuvia/videoita tekstiä elävöittämässä.

    Minä olen jo +30-ikäinen ja ollut lähes täysin pois hevosmaailmasta siitä saakka, kun täytin 18. Tätä ennen ratsastelin ja vähän valmentauduin ja kisasinkin estepuolella seitsemisen vuotta (7-14-vuoden ikäisenä). Yhden välivuoden jälkeen opiskelin kahden vuoden tutkinnon hevostalousalalla, mutta sen jälkeen olen käynyt talleilla/hevosen selässä vain harvoin. Nyt olenkin kadottanut kaiken tuntumani hevosiin - en enää tiedä, millainen nelijalkainen se hevonen onkaan... Harmittaa ja kaipaan. Hevosmiestaitojani haluaisin taas alkaa kehittää, nollasta lähteä liikkeelle ja toivottavasti edetä pitkälle. Takaisin hevosen selkäänkin haluaisin palata jollain aikataululla, mutta ennen kaikkea kiinnostaa oppia puhumaan hevosta.

    Kaikkea hyvää sinulle! Pidä aina asenteesi noin upeana!

    -Liisu, vakituinen lukija, vaikkakin rekisteröitymätön

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset taas täysillä sisään hevosten maailmaan, ne kyllä vievät niin helposti mennessään. :) Ja jonkun ajan päästä et edes muista, että hetki sitten piti lähteä nollasta uudelleen liikkeelle... Kiitokset hirmuisesti kommentistasi ja mä pyrin pitämään asenteestani huolta! :)

      Poista
  7. Jaa-a, olisinkohan löytänyt tänne aikoinaan blogilistan tai jonkun toisen blogin kautta. Kuten niin moni aiempikin kommentoija, myös minä arvostan asennettasi sekä analyyttisiä tekstejä, joita lukemalla ehkä itsekin oppii jotain. Ja tietysti upeita kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että olet lukijaksi päätynyt, sillä olen yhtä lailla pitänyt sun blogistasi todella paljon. Seurasin Durandon touhuja jo edellisen omistajan aikaan ja on jotenkin hauskaa, että sen tarina edelleen jatkuu julkisessa muodossa.. Muistan kaikki ne kohut sen saapumisesta Suomeen ja oripäivillä näyttämisesta ja näin sen silloin itsekin oripäivillä suorituskyvyn kokeessa! :)

      Poista
    2. Hih, tää on jotenkin hassua, kun itse oon niin myöhään aloittanut hevostelun, etten siinä vaiheessa, kun D tuli mun elämään, edes tiennyt, mitä on oripäivät :) oliko se kovin hurja siinä kokeessa? :)

      Poista
    3. Ei ollut hurja alkuunkaan vaan mun makuuni suoritti oikein kivasti sen estekokeen ollakseen varsin kokematon siinä puuhassa. :) Sillä oli silloin se joku saksalainen ratsastaja kyydissään...

      Poista
    4. Googlailin vähän, niin se onkin ollut hurjimus vasta sitten seuraavan vuoden oripäivillä, jossa sen koe keskeytettiin turvallisuussyistä... Pikku reppana :( no nykyään ei tartte enää ylittää kuin satunnainen puomi silloin ja toinen tällöin :)

      Poista
  8. Iiiiih, ihanaa! Toivottavasti löytyy joku aivan ihana hevonen. Onko minkä tyyppinen hevonen mahdollisesti ajatuksissa?

    Kiitokset kommentistasi ja kiva kuulla, että tykkäät lueskella kaikista ratsuistakin. :)

    VastaaPoista
  9. Hanna on mainostanut mulle tätä blogia ja tää on ihan huippu! Hevoset ja kuvat on tosi upeita ja varsinkin Camin treenejä on hauska seurata kun ponin jotenkin tuntee :) ja niin itse oon 16v heppatyttö Kuopiosta. Tavotteena päästä kisaamaan jossain vaiheessa vähän enemmän ja korkeemmalla tasolla ja tietty kehittyä lisää ratsastajana ja hevosten käsittelijänä. Kuvioissa mukana aika monenlaista ponia + tuntihevoset. Tämmönen on hirmu kiva, että sua kiinnostaa lukijoidenkin kuviot, kun kukaan bloggaaja ei yleensä kysele lukijoistaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa ja kiitos kommentistasi! Ja Cami on ihan superponi! Toivottavasti etenet toivomallasi tavalla ratsastajana ja sinulle löytyy mahdollisimman mukavia ratsuja ratsastettavaksi! :)

      Musta on ihan superkivaa kuulla vähän, että ketkä täällä pyörii ihmettelemässä tätä blogia. :) Mukavan moni on ilmiantanutkin itsensä...

      Poista
  10. Ihanaa. Toivottavasti löytyy unelmiesi hevonen. :) Ja tsekkaa ihmeessä Siljan cobit.. Ne on niin ihania! <3

    VastaaPoista
  11. Eksyin tänne Heidin blogin kautta, kun seurasin sen kautta aluksi zorro ponin etenemistä oripäiville, mutta sitten jotenkin jäi koukkuun näihin sun mahtaviin kirjoituksiin mistä saa tosi hyviä neuvoja omaankin ratsastukseen.
    Ja kun jaksat selittää asiat niin että itelle uudet asiatkin ymmärtää :) ja plussana siihen päälle vielä kuvat.

    Ja täältä saa hyviä treeni vinkkejä oman 7v ratsuponin kanssa.
    Täältä on moni juttu lähtenyt ponin "treeni" listalle ja on ponikin oppinut ne hyvin :)

    Mulle ulkoasu on parhain mahdollinen, ei tarvii kaivaa silmälaseja esiin että saa tekstin luettua, kun liian kirkkaalla pohjalla en erota tekstiä enää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi ja mukava kuulla, että tekstit kiinnostaa ja etenkin, että niistä on jopa vielä ollut hyötyä!

      Tsemppiä teillekin treeneihin! :)

      Poista
  12. Mä päädyin tänne joskus viime kevättalvella etsiessäni laadukkaita hevosblogeja nimenomaan aikuisten ihmisten tekemänä, jossa keskitytään nimenomaan ratsastukseen eikä vertailemaan paljonko blingiä on missäkin salulahuovassa, otsapannassa tai ratsastushousuissa...

    Oon itse henkisesti ponityttö sennuratsastaja, tarkoituksena opetella ratsastamaan mahdollisimman hyvin ja nätisti. Tavoitteena on "sit joskus" päästä kilpailemaan mieluiten oman hevosen kanssa ainakin vaativaa beetä, ja rohkaistua esteratsastuksessa. Tätä tavoitetta toteutan superhyvällä ratsastuskoululla ja kuivaharjoittelen vuokriksen kanssa. Haluaisin ratsastaa enemmän ja vielä paremmin, mutta ainakin tällä hetkellä raha rajoittaa asioita. Omaa blogia kirjoittelen lähinna itselleni, jotta saan samaan paikkaan kaikkien ratsastusten pohdinnat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai oliskohan ollut jopa niin, että etsin hyviä ponien blogeja? No joka tapauksessa, welhhit on aivan uskomattoman upeita, ja toivon tosi vaatimattomasti että se oma sitjoskus -poni olis vähintäänkin joku Köyhän Naisen North Forks Cardi :D

      Poista
    2. Jooo-o ja kun oman ponin jonain päivänä ostat, niin ehkäpä se on S.W.-welsh cobi. :) Ne on juurikin semmosia köyhän naisen Cardeja, siksi mullakin on semmonen!

      Ihanaa, että sulla on tavoitteita ja toivottavasti myös pääset niihin tavoitteisiisi ennemmin tai myöhemmin. Raha ikävästi kyllä rajoittaa asioita, mutta kun oikein hyvin asiat järjestelee niin kyllä se oman hevosen pito saattaa olla mahdollista. Ei mullakaan oikeasti olisi varaa edes yhteen, mutta silti niitä on nykyään 3! :)

      Poista
  13. Minäkin olen lukenut jo niin pitkään, etten muista, mistä tänne löysin. Tykkään hirveästi lukea itseäni (valovuotta) parempien ratsastajien blogeja ja tällä jaksat kertoa tarpeeksi usein ja riittävän yksityiskohtaisesti, mitä kunkin hevosen kanssa teet ja tuot motivaatiota tavallisemmalle harrastajalle, että kovalla työllä voi päästä hienoihin tuloksiin.

    Mulla itselläni on 10-vuotias tamma, jonka kanssa tehdään noin heB-tasolla asioita, mutta rahkeita on pidemmälle, ainakin ratsulla. Koulujuttujen lisäksi maastoillaan ja hypätään.

    Tämä on yksi lempiblogeistani ja hienoa, kun kilpailet tässä lähialueella, niin olen jopa päässyt livenä sun ratoja joskus näkemään.

    - lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, aina tulee hyvä mieli kun kuulee, että pystyy motivoimaan muita ihmisiä näillä teksteillään. Se on kyllä ihanaa! Toivottavasti pystyn kirjoittamaan jatkossakin sellaisia tekstejä, jotka motivoivat!

      Tsemppiä teille treeneihin ja ei muuta kuin tähtäämään vaan korkeammalle, sillä sitä sinne pääsee, etenkin jos ratsullakin kerran rahkeita riittää! :)

      Tule ihmeessä joskus nykäisemään kisoissa vaikka hihasta, jos kerran samoissa ympyröissä pyörit!

      Poista
  14. Minäkin löysin blogisi Nelivedot- blogin kautta ja innostuin sitten seuraamaan teidän kuulumisianne, koska koen olevani ikuinen ponityttö. Vai pitäisikö jo sanoa ponitäti :D.
    Tykkään siitä, että tässä blogissa on niin arkista aherrusta kuin kisojakin ja vielä useamman ratsun kanssa. Poneista tietenkin miljoonasti plussaa! On ne vaan niin kauniita katsella. Ja Murdelle terveisiä että hän on myös tosi suloinen, ettei vaan poneja kehuttaisi.
    Olen ollut pari vuotta melein kokonaan vailla hevoskontaktia ja lueskellut todella ahkerasti heppablogeja, mutta tänä keväänä intouduin etsimään itselleni vuokratätiratsun ja löysinkin aivan täydellisen! Itse en ratsasta tavoitteellisesti, ylipäänsä ratsastan melko vähän, mutta tallilla tykkään touhuta ja olen erittäin kiinnostunut hevosbloggaajien tavoitteista ja niiden täyttymisestä. Aiemmin hoidin erään kilparatsastajan hevosia ja kisojakin tuli kierrettyä ahkerasti hoitajan roolissa. Siihen tunnelmaan vaan jää koukkuun! Niinpä sitten lueskelen mielelläni kisakuulumisia!
    Kiitos sinulle kivasta blogista ja hauskaa päästä esittäytymään, meitä lukijoita kun lienee hyvin erilaisista lähtökohdista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ponit on parhaita, mut ihanaa, et joku kerrankin mainitsee Murdenkin, sillä hän kyllä ansaitsee kehut suloisuudestaan! Välitän terveiset eteenpäin herralle! :)

      Kiitokset kun esittäydyit ja ihanaa, että jaksat lukea. Lukijoita näkyy kyllä olevan todella laidasta laitaan ja se vasta ihanaa onkin, kun tietää, että ei tarjoa lukemista vaan joillekin tietynlaisille ihmisille vaan vähän laajemmallekin kirjolle!

      Poista
  15. Blogiasi olen lueskellut Camin omistajan, eli Hannan kerrottua, että kirjoittelet Camin kuulumisia täällä :)
    Hannan kanssa ollaan tutustuttu töiden merkeissä ja meitä tietenkin yhdisti kiinnostus hevosiin. Kävinkin sitten kesällä 2012 ratsastelemassa muutamia kertoja Camilla sen ollessa Hammaslahdessa. En ennen ole niin poni-ihmisiä ollut, mutta Cami vei sydämen ihan totaalisesti. Ikävä jäi kova, eli mielelläni lueskelen, että mitä tammaneidille kuuluu ja samalla on mukava lueskella muitakin sinun juttuja, erittän mukavia ja mielenkiintoisia kirjoituksia :) Jatkossa siis varmaan tulen lueskelemaan muutenkin blogiasi!
    Itse olen koko ikäni hevosten kanssa touhuillut, omia on ollut 12-13 vuotiaasta lähtien.Olen opiskellut ravitalliyrittäjäksi ja ollut töissä ratsastustallilla ja muutamalla ravitallilla. Myös pienimuotoista yritystoimintaakin olen harjoittanut ravipuolen varsojen kasvatuksessa, mutta oma terveys tuli esteeksi ja jouduin vaihtamaan alaa :( Mutta onneksi hevoset on voinut pysyä harrastuksena ja Joensuussa asuessani ratsastelin myyntitallin hevosia + paria yksityistä hevosta ja nyt Nurmeksessa asuessani ratsastelen erään ratstastustallin hevosia sekä satunnaisesti paria yksityistä hevosta. Siinäpä hieman minun taustoistani...
    Mielenkiinnolla odottelen uusia postauksia ja hyvää syksyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi! Cami on kyllä aikamoinen hurmuri. :) Meilläkin siitä kyllä tykätään kovasti ja on jo vähän ikävä sitä valmiiksi, vaikkei se vielä mihinkään ole edes lähtenyt...

      Poista