sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Normitreenejä

Viime viikkoina on ratsastusmasennus taas jotenkin nostanut päätään. On ollut vaikeaa motivoitua ratsastuksiin ja siitä syystä jotenkin omat hevoset ovat ainakin olleet hieman heitteillä. Onneksi sekä Pietin valmennus että kuninkaallisten reissu saivat taas valettua vähän uskoa siihen, että kyllä kai mä vielä jotain osaan.. Mulle ei selkeästi sovi se, ettei ole kilpailuita koko ajan tyrkyllä hyvällä sykkeellä. Kun suoriudun kilpailuista toiseen, mulla pysyy semmonen hyvä fiilis päällä ja tiedän koko ajan, mitä olen tekemässä ja mitä mun tulisi tehdä paremmin ja mitä ehkäpä jo vähän osaan. Kun jään vaan ajelehtimaan ilman päämääriä, en tunnu saavan mitään aikaiseksi.

Tällä viikolla olen kuitenkin yrittänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja ratsastaa ratsujani ajatuksella. Murden olen ratsastanut itse pari kertaa niin, että olen yleisen haahuilun sijaan ihan oikeasti miettinyt, mitä mun pitäisi tehdä ja sitten tehnyt niin. Tiistaina ratsastin Murden lähes pimeässä, sillä olin unohtanut laittaa valot päälle "kentälle", kun hämärän laskeutuessa kapusin kyytiin. Silloin tehtiin pääosin laukkaa. Harjoiteltiin vaihtoja niin, että ratsastan ne vaihdot enkä vaan ajelehdi niihin. Ja päästiin jopa siihen, että sain tehtyä "pituushalkaisijalla" kaksi hyvää vaihtoa avusta muutaman askeleen välillä. Jee, olin tyytyväinen, vaikka tiesinkin, että olin taas päästänyt sekä itseni että hevoseni hieman turhan helpolla. Torstaina sitten otin itseäni niskasta kiinni ja ratsastin Murden lähes kokonaan harjoitusravissa, joka meille on aina se kaikkein vaikein homma. Tehtiin volttikahdeksikkoa ja suoristeltiin Murdea oikein kunnolla. Aluksi oli ihan hurjan vaikeaa etenkin Murden heikompaan suuntaan eli vasemmalle, mutta kun vaan tarpeeksi väänsi rautalangasta, mitä hevoseltaan odottaa, se pikkuhiljaa alkoi jopa toimimaan ja lopulta sain kohtuullisen notkeaa ravia taipuen kumpaankin suuntaan. Pitäisi olla maailman helpoin asia, mutta ei vaan ole. Olin kuitenkin loppupeleissä ylpeä meistä kummastakin, sillä teimme kovan duunin. Hyvä näin. Tämän jälkeen Murde onkin ollut muiden ratsuna taas ja saanut huilia mun vaatimuksistani. Lähipäivinä on kyllä ravirevanssin paikka. Saa nähdä päästäänkö jo hieman helpommalla vai vieläkö Murde laittaa hanttiin yhtä lailla.


Eemelin ratsastin myös itse tiistaina ja sen kanssa kaikki sujui niin kuin pitikin. Se teki hyvää duunia, vaikka on vielä hieman vino ja heikko oikealle, mutta hommat kuitenkin sujuu. Perjantaina Eemu sai käydä maastokävelyllä ja tänään sitä kokeili eräs oppilaani. Ensi viikolla sitten hieman tehotreeniä Eemullekin ajatellen kohta häämöttävää laatuponikilpailua... Periaatteessa sillä on kyllä kaikki vaadittavat hommat kohtuullisen hyvin hallussa, mutta kaikkea voi parantaa todella paljonkin. Tosin täytyy muistaa, että Eemeli on vasta 4 ja todella tekemätön, joten erittäin rauhassa sen kanssa täytyy kuitenkin edetä.

Camin kanssa on ollut tehotreeniviikko, pari kertaa on käyty maastossa, toisen kerran mentiin miljoonaa ja toisella kerralla oltiin vain kävelyllä sekä pari kertaa on tehty kunnon sileän treeni. Cami on yös harjoitellut suoruutta ja sitä kautta säädyllisiä siirtymisiä. Cami helposti nostaa pään ja kiihdyttää, kun pitäisi tehdä siisti ja siivo siirtyminen. Tästä on nyt yritetty oppia pois ja tilalle etsiä siirtymisen tekemistä suorana ja niin, että takaosa kantaa läpi siirtymisen eikä vaan tule miljoonaa perässä. Suoruutta on haettu myös pohkeenväistöjen kautta, jotta kummatkin lavat sekä kyljet on saatu haltuun. Cami on superyritteliäs ja haluaa aina kyllä tehdä parhaansa, mutta välillä ei vaan ymmärrä, että mitä siltä oikein tahdotaan. ;) Cami on ollut meillä nyt kuukauden ja on kyllä edistynyt varsin kivasti. Sen kunto on noussut kivasti ja se alkaa löytää jo vähän oikeampaa tapaa liikkua ja käyttää itseään! Tykkään kyllä Camista ja sen asenteesta ihan hurjan paljon.

Pondeponin pääsin ratsastamaan kerran viime viikolla, kun majoituimme Loimihaassa kuninkaallisten aikaan. Oli varsinainen haahuiluratsastus kyseessä, mutta kyllä vähän jotain ehkä saatiin aikaiseksikin. Ainakin opeteltiin Vilpun rata, sillä Vilpun kanssa ei pitkän radan kokoiselle alueelle oltu päästy harjoittelemaan... ;) Moniponi oli ihana oma itsensä ja sen kanssa oli hauska harrastaa, vaikka vaan päämäärätöntä menoa suoriteltiinkin. Tällä viikolla sen ajotreenit ovat sujuneet jälleen hienosti ja toiveissa olisi ensi viikolla päästä taas sitä moikkaamaan! Reilu viikko sitten torstaina Heidi kävi sillä myös tekemässä hyvän estetreenin ja näytti melkein siltä kuin taukoa ei koskaan olisikaan ollut. Poni oli superitsevarma ja lensi yli esteiden! Toki se oli välillä jopa hieman liian innokas, mutta parempi niin kuin toisinpäin...

Sami on palannut pikkuhiljaa töiden pariin, se on todella lomautunut eikä sitä juuri huvittaisi tehdä mitään, mitä pyydetään. ;) Nooh, kyllä se onneksi alkaa vähitellen muistamaan jotain elämästään kouluratsuna ja sitä tullaan nyt muistuttelemaan aika lailla, sillä parin viikon päästä olisi tarjolla aluejoukkuemestaruuskilpailut. Eli kouluratsureeniä pukkaa Samillekin pitkästä aikaa tsillailun ja filmitähteilyn sijaan... Josko vaikka saatais esitettyä kelpo koulurata siellä Lohjalla parin viikon päästä. Vielä en ole liian luottavainen asiaan, mutta katsotaan, mitä tuleman pitää!

Kerman kanssa on reenailtu jonkin verran myöskin ja se alkaa ajoittain olemaan jo varsin tolkullinen pieni ratsu. Sille on tsekkailtuna parit kilpailut lähiviikoille, jos vaan sen kiireisiin aikatauluihin saadaan moiset mahtumaan. :) Tänä viikonloppuna Kerma-poni onkin Loimihaassa starttaamassa ensimmäisen vaativan valjakkokilpailunsa! 

Siinä ne pääasialliset kuulumiset kai olivatkin. Ensi viikolle on luvassa ensin ratsastuksen täyteisiä päiviä arkena ja viikonlopun olenkin sitten töissä ratahenkilökuntana Hevoset Stadikalla-tapahtumassa!

Ja niin, ne lukijat, jotka eivät vielä ole muistaneet esittäytyä, niin tänne vaan esittäytymään! Ja kiitos kaikille jo esittäytyneille. On ollut kiva kuulla, ketä siellä ruudun toisella puolella hengailee. Ja mukavaa palautettakin tullut niin, että jaksaa taas tsemppailla näiden tekstien suhteen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti