maanantai 3. elokuuta 2015

Nastola 11.7.

Pienen kisatauon ja oman lomailun jäljiltä oli mukavaa palata kilpailemisen maailmaan. Heinäkuun alusta Cami ja veljensä Jake olivat muuttaneet meille laiduntamaan ja siten niitäkin tuli tässä työstettyä omassa pihassa. Eemeli oli myös kivalla mallilla Nipsun treenien jäljiltä. Uskaltauduin siis ilmoittamaan sekä Eemelin että Camin Nastolan aluekisoihin. Siellä tarjolla ollut He A-ohjelma oli aika haastava, joten päätin ilmoittaa kummatkin ponit He B:hen (FEI HeB Lasten esiohjelma B). Siinäkin ohjelmassa oli ihan kivasti tekemistä tarjolla vastalaukkoineen ja askeleen pidennyksineen. Halusin tarjota poneille mahdollisuuden kasvattaa itseluottamustaan radalla, jossa oli tekemistä, muttei mitään supervaikeaa.

Camihan ei ollut vielä kilpailuissa käynyt tällä erää lukuun ottamatta kevään kantakirjausreissua. Hieman kauhun sekaisin tuntein odottelin kisapäivää, sillä en yhtään tiennyt, miten Cami mahtaisi kilpailupäivään suhtautua. :)

Aamusella pakattiin ponit autoon ja suunnattiin kohti Nastolaa. Ponit matkustivat mukavasti yhdessä ja kummatkin olivat viisaan oloisina perillä.

Eemelin vuoro oli ensin. Maneesiverryttelyssä laukkailtiin ensin isoa laukkaa ympäri ämpäri kevyessä istunnassa ja siitä sitten pikkuhiljaa himmailtiin muihin töihin. En ollut varannut mitenkään järjettömän paljon aikaa verryttelyyn, joten aika nopeasti päätiin jo seuraavaan verryttelypaikkaan kisakentän laidalle. Siellä Eemeli tuntui olevan kuin kotonaan, hommat sujuivat ja poni tuntui hyvältä, vaikka ehkä jopa aavistuksen hitaalta. Meille oli saapunut uusi asukas juuri muutamaa päivää aiemmin, jonka epäilinkin olleen henkisesti väsyttävää Eemelille. Onneksi poni kuitenkin jaksoi tsemppailla hyvin pienestä väsymyksestään huolimatta.


Radalla saatiin kaikki tehtävät suoritettua aika kivasti. Ei ehkä sitä ihan parasta Eemeliä ja mua, mutta kuitenkin peruskorrektia menoa. Raviohjelmassa ensimmäinen S-kiemura ja askeleen pidennys olivat onnistuneimmat kohdat. Laukassa vastalaukasta napsahti jopa 8 ja myötäyksestä puoliympyrällä 7,5, wau! :) Muutoinkin laukkaohjelma oli lähes kokonaan 7 arvoista kummankin tuomarin mielestä. Käynnissä tuttuun tapaan oli vähän jännittymistä ilmassa ja sen pitäisi olla rennompaa ja irtonaisempaa. Sieltä tälläkin kertaa tuli ne heikoimmat pisteet.. Lopputuloksena 66,5% eli ei ollenkaan hullummin. Loppukommenteissa kerrottiin, että "sujuva rata, hevonen liikkuu hyvässä tasapainossa ja tahdissa sekä "kiva ratsu, käynti tänään melko jännittynyt, muutoin sujuvaa, hyvä korrekti muoto ja hyvin tehtävien tasalla". Vaikkei tunne radalla ollutkaan ihan niin super, olin erittäin tyytyväinen poniin ja sen saamiin arvioihin. :)

Sisään 
Alkutervehdys
Puolivolttihässäkkä
Askeleen pidennys
Harjoituslaukkaa
Myötäys laukassa puoliympyrällä
Askeleen pidennys laukassa
Lopputervehdys
Sitten pikainen ponin vaihto ja musta poni kehiin. Starttien välillä oli vain noin tunti, joten ei muuta kuin Eemeli pikaisesti traileriin ja Cami ulos ja vermeet niskaan.

Camin kanssa myös ensin maneesiin, jossa vähän aikaa tönöttelimme sinne tänne. Cami tuntui heti rennolta ja hyvältä eikä ollenkaan räjähdysalttiilta. Se taitaa olla mieleltään aika kisaponi kuitenkin. :) Koska verryttelyyn ei jäänyt Caminkaan kanssa mitenkään tolkuttomasti aikaa, pääsimme nopeasti kentän laidalle ihmettelemään kisakentän menoa. Sielläkään ei mikään tuntunut Camia ahdistavan vaan se rennon letkeästi sipsutteli menemään. :)

Radalla kaikki tuntui sujuvan mukavasti Camin kanssa. Laukannostoissa oli vielä vähän hiomista, sillä siinä Cami vähän jännittyi ja muoto häilyi, mutta muutoin olin äärimmäisen tyytyväinen radan kulkuun. Camilla ei vielä ole mitenkään tolkuttomasti voimaa, jonka takia askeleen pidennykset eivät ole vielä niin hyviä kuin voisivat olla, mutta niissäkin kuitenkin kyettiin näyttämään jonkin sortin eroja. Välillä Cami myös vielä voimattomuudestaan johtuen painuu hieman kuolaimen alle, mutta yllättävän vähän jopa tällä kertaa. Aluekisojen ensikertalaisena Cami yllätti meidät kaikki kyllä totaalisesti saaden radastaan 62,750%. Kun tavoitteena kisoihin lähteissä oli selvitä päivästä hengissä, oli tavoitteet ylitetty näillä tuloksilla moninkertaisesti!!!

Sisään
Alkutervehdys 
Askeleen pidennys ravissa
Harjoituslaukkaa
Myötäys harjoituslaukassa puoliympyrällä 
Laukannosto 
Ulos
Lopputervehdys
Kisapäivä huipentui palkintojenjakoon, jossa Eemeli palkittiin luokan voittajana ja Cami kolmosena!!! Cobipäivän kruunasi vielä neljänneksi sijoittunut cobipoika Hakalan Diamante Loca.
Iso kiitos jälleen kilpailun järjestäjille mukavasta kilpailupäivästä ja tietenkin myös kaikille päivän mahdollistaneille! Kiitokset myös Soilalle avusta paikan päällä!

Punaisen ponin voittokakku!

4 kommenttia:

 1. Oi ihana Luka! :) Hyvä cobit!

  VastaaPoista
 2. Olitte niin hienoja! Sun ja ponien siististä menosta saa kuule kummasti inspistä omaan ratsastukseen, mekin mennään joskus vielä noin hienosti tai ainakin lähelle noin siistiä ja nättiä menoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeeee, sepä vasta mukava kuulla! :) Ihan varmasti menette ja paremminkin vielä! :)

   Poista