Zorro SA

Vermo 2011
Tuurailin vuonna 2007 Ratsutila Onnenapilassa Kristaa ajoittain ja siellä tutustuin poniin nimeltä Grace VA. Se oli siellä silloin tuntikäytössä, mutta siirtyi myöhemmin oppilaani Salman opetusmestariksi. Gracella on pitkä historia esteradoilla ja onpa sieltä jotain meriittejäkin kai matkan varrella tarttunut mukaan. Salmalle Grace oli täydellinen opetusmestari, kuuliainen ja osaava ponirouva. Sen kuitenkin ollessa jo iäkäs, Salmalle hankittiin ratsuksi Pin Rock's Esmeralda ja Grace päätyi tekemään varsoja.

Orivalintoja mietittäessä sain kuin sainkin ylipuhuttua Salman ja Sandran käyttämään ihailemaani Tiina Ristimäen oria Flora's Hof Magic. Orilla oli sekä hienot suoritus- että jälkeläisnäytöt ja sopi myös kokonsa puolesta Gracelle, sillä Gracen ollessa pikkuponi, se tarvitsi selkeästi kookkaampaa periyttäjää, jotta jälkeläisestä tulisi kunnon kokoinen kilpaponi.

Näin siis Zorro sai alkunsa. :)

Vuonna 2009 kesällä Grace varsoi rautiaan läsipäisen orivarsan, vaikka musta tamma olikin kasvattajilla toiveena. ;) Zorro on alusta asti ollut paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja se on saanut puuhastella ihmisten kanssa kaikenlaista, minkä ansiosta siitä on tullut erittäin kiltti ja järkevä nuori herra.Minun onneni siis oli, että poni oli "väärän värinen", sillä siitä syystä se sitten siirtyikin omistukseeni vuoden 2011 alussa. Meillä on ollut erinäisiä diilejä Salman ja Sandran kanssa ja jollain kumman diilillä sitten huomasin olevani rautiaan läsipäisen hevosen omistamisen lisäksi myös rautiaan läsipäisen ponin omistaja!

Tämän näköistä ponia menin sitten katsomaan Tampajalle hakeakseni sen uuteen kotiin:

Tampaja 2011
Tampaja 2011
Näistä kuvista alkoi sitten yhteinen taipaleemme. Kesällä 2011 suoritimme Zorron kanssa monenlaisten asioiden opiskelua. Ohjelmassa oli joitain kertoja esimerkiksi irtohyppäämistä sekä ohjasajoa Samin omistavan Leenan opastuksella!

Zorro 2011 kesällä Sipoossa laitumella 2-vuotiaana:


Mr Meatpie näyttelyharjoituksissa kotikentällä heinäkuussa 2011:
Zorro on erittäin viehättävä yksilö ja saa faneja joka paikassa, johon meneekin. Se on niin kiltti ja toimiva (ainakin vielä), että se herättää aina ihmisissä suuria tunteita. 2-vuotiaana Zorro osallistui sekä Vermon poninäyttelyyn että Laatuponikilpailuun Ruovedellä erittäin hyvällä menestyksellä. Vermossa Zorro kävi sekä Hippoksen kehässä että Welsh-kehässä. Hippoksen kehästä se sai 37p ja II-palkinnon.
Leena esittää Hippoksen hattupäille!
Moniponi ravasi aika hienosti. Vermo 2011, Hippoksen kehä
Welsh-kehässä tuomaroi britti Wendy Burton, jonka mielestä Moni-Poni oli I palkinnon arvoinen.

Ja taas Leena juoksee... Vermo 2011, Welsh-kehä
Kumpi ravaa hienommin? Vermo 2011, Welsh-kehä
Laatuponikilpailussa samat tuomarit kuin Vermon Hippoksen kehässä arvostelivat Moniponin huomattavasti huonommaksi kuin edellisellä kerralla, mutta onneksi Lihapiirakkamme pelasti päivämme lentämällä esteiden yli ihan mielettömällä asenteella ja myös tekniikalla. Se oli pisteiden perusteella ehdottomasti päivän paras hyppääjä ja sijoittui kokonaiskilpailussa 3. sijalle.

Ruovesi 2011
Ruovesi 2011
Ruovesi 2011
Moniponi on tulevaisuuden suoritusponi, sillä se omaa vahvan suorittajan luonteen ja on erittäin itsevarma pieni poni. Vuodenvaihteessa 2011-2012 Moni aloitti treenit kohti ratsuponin elämää. Se on suhtautunut alusta asti ratsastajaan selässään hyvin urheasti.

Seuraavat kuvat ovat ponin viidenneltä selkäännousukerralta:

Ensin tsekkailua liinassa...
Sitten ratsastajan kanssa pohdiskelua
Ja toiseenkin suuntaan.
Kiitos viisaalle ponille!
Kevään 2012 aikana Moniponi osallistui Kyvyt Esiin-tapahtumiin, joissa se menestyi estepuolella hienosti. Kati Hurme-Leikkonen arvioi Moniponin tekniikan erittäin hienoksi ja luonteenkin varsin kohtuulliseksi. Moniponi joutui geimeissä hyppäämään samat tehtävät hevosten kanssa, tosin hieman lyhennetyillä väleillä, ja selviytyi silti niistä kunnialla. Näillä esityksillään Moniponi kvaalautui syksyn Kyvyt Esiin-finaaliin.

Kevätaurinko lämmittää!
Kesällä 2012 Herra Lihapiirakka on jatkanut ratsun eloaan aina ajoittain. Se on toiminut erittäin hyvin niin maastossa kuin kentälläkin. Sillä on kolme hyvää askellajia ja se on erittäin miellyttävä ratsastettava. Kuukauden tauonkin jälkeen tämän ponin selkään voi hypätä turvallisin mielin ja sen kanssa tulee aina hvyä mieli.

Tässä muutamia kuvia toiselta ratsastuskerraltani Moniponilla:
Syksyllä 2012 Moniponi osallistui Kyvyt Esiin-finaaliin erittäin huonolla menestyksellä. Tätä reissua on tullut vähän kaduttua jälkikäteen, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi, vaikka kuinka niin toivoisikin. Pondea vaivasi kaviopaise toisessa etusessa, mikä tuli ilmi vasta jälkikäteen ja tämän takia ponia ei finaalissa hypyt huvittaneet.

Tämän jälkeen Moniponi on keskittynyt vähän totisemmin ratsun uraansa ja sitä ratsasteltiin pari kertaa viikossa loppusyksyn ajan. Ratsastuksiin on kuulunut yhtä lailla maastoilua ja vähän totisempaa valmentautumista. Moniponi on ehtinyt käydä sekä Nipsun, Laineen Sepon että Jurvasen Antin silmien alla.
Nipsun tunnilla Tuomarinkylässä marraskuussa 2012
Lumisella pellolla joulukuussa 2012
Loppusyksyn 2012 sekä kevään 2013 ajan Zorroa valmisteltiin oripäiville. Estepilottina toimi tällöin Heidi Pätsi. Poni on edistyi tänä aikana huimasti ja tavoitteet oli korkealla oripäiville. Valitettavasti kuitenkin loukkaantumisesta johtuneen epäpuhtauden takia jouduimme keskeyttämään suorituksen oripäivillä ennen kuin se oikeastaan ehti alkaakaan.

Helmikuu 2013, Kalliorinne

Helmikuu 2013, Moniponi poseeraa
Kesä 2013 menikin sitten aika lailla tsillaillessa kevään rankan treeniputken jäljiltä. Moniponi maastoili, kävi kerran estekisoissa Savijärvellä ja kerran koulukisoissa Lappeenrannassa. Elokuussa koitti lähtö ajo-opetukseen Loimihakaan. Ajo-opetuksesta suunnattiin suoraan Laatuponikilpailuun, jossa Ponde suoritti kaiken varsin mallikkaasti treenin vähäisyyden huomioon ottaen. Silloinkin kuitenkin oli loukkaantuminen takana, josta ei tiedetykään kunnolla ennen kuin Zorro palasi kotiin. Kun kotona jatkettiin ratsastusharjoituksia, alkoi poni liikkumaan koko ajan huonommin ja loppujen lopuksi selästä löytyi vaivaa ajo-opetuksessa tapahtuneen kaatumisen jäljiltä. Kiropraktikko sai kuitenkin selän kuntoon ja joulun aikaan päästiin palaamaan töihin.

Loimihaassa ennen loukkaantumista treenit sujuivat!
Ajoponi!
Laatuponikisassa
Läpi talven ja kevään ratsastettiin ja treenailtiin ponia varovaisen rauhallisesti. Innostuin itse käymään erään kerran estevalmennuksessa ja muutoin puurrettiin maastossa ja vähän kouluratsastuksenkin parissa. Esteratsastukset olivat vähemmällä tässä vaiheessa sopivan ratsastajan puuttuessa, vaikka tavoitteena olivatkin nimenomaan esteradat 5-vuotiskaudella. 

Kari Nevalan valmennuksessa tammikuussa
Tiina Karkkolaisen valmennuksessa huhtikuussa

Nipsun valmennus toukokuussa

Estepilotin puuttuessa on poni joutunut kouluratsuksi. Moniponi on kilpaillut kansallisissa nuorten hevosten luokissa hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Vielä sitä kokonaan ehjää ja rikkeetöntä ohjelmaa odotetaan, mutta toivotaan senkin vielä tällä kaudella tapahtuvan.

Ypäjällä huhtikuussa
Laaksolla kilpailemassa toukokuun lopulla
Kesän aikana Moniponille on löytynyt uusi esteratsastaja ja myös esteharjoittelut ovat päässeet jatkumaan. Ensimmäinen startti seuratasolla on myös jo suoritettuna. Odotamme innolla, mitä tämä yhteistyö tuo tullessaan. Näillä eväillä jatkamme treenejä ja pyrimme saamaan lisää rutiinia kilparadoille niin este- kuin koulupuolellakin.  


Ruovesi 2011