lauantai 7. tammikuuta 2012

Omat ponit on pop!

Työ-öiden välissä ehdin jälleen toki hieman heppailemaan. Ensin kiiruhdin Tuomarinkylään vähän ratsastamaan Tokajia ja avustamaan Viivua ja siitä sitten omien hevosten kanssa puuhastelemaan...

Tokaj oli ollut eilen kevyellä maastopäivällä ja se oli hieman jäykkä alkuunsa, mutta hetken työstön jälkeen se alkoi olla varsin mukava. Koska se aluksi ei ihan kantanut itseään vaan yritti ennemminkin maata vähän lavoillaan, tehtiin sen kanssa vastalaukkoja ja laukka-avoja, jotta lähti kantamaan enemmän takajaloillaan ja venymään kyljistään. Sitten siirryttiin myös hieman enemmän kokoaviin tehtäviin ja harjoiteltiin myös sarjavaihtoja. Pikkuhiljaa aletaan löytämään niihinkin yhteinen sävel... Ei vielä ihan jokaisella kerralla, mutta ajoittain jo tuntuu paljon paremmalta ja vähän jopa siltä, että melkein tietää, mitä on tekemässä. ;) Lopuksi vielä vähän raviavoja ja lisäyksiä ja peilistä katsottuna ravikin näytti jo paljon paremmalta kuin alkuunsa! Sitten Viivu selkään ja jatkettiin vastalaukkaharjoituksia, joita aloiteltiin jo edellisellä kerralla. Hirvittävän vaikeaa, mutta hirvittävän kehittävää! Vastalaukka on kyllä jännä juttu. Sitä aloitellessa se tuntuu vaikealta, mutta kun siihen pääsee sisään, se on maailman helpoimmalta ja luonnollisimmalta tuntuva harjoitus. :)

Sitten omien hevosten luokse ja myös laina-Villen. Villelle kyytiin oma koulusatula ja lisäksi uudet ihanat KK-Ultra-kuolaimet. Anni oli saapunut paikalle Murden kanssa puuhastelemaan. :) Varustettiin ratsut ja ei muuta kuin hommiin. Kierrettiin rata pari kertaa ja sitten kentälle. Ville tuntui radalla todella hyvältä, mutta pehmeällä kentällä ei homma sujunutkaan yhtään niin hyvin, se oli vahva ja teki ihan mitä lystää... Loppujen lopuksi onneksi saatiin edes joku tolkku asiaan ja Ville vähän pehmenemään sieltä edestä. Ei kyllä ollut yhtään sellainen fiilis, että huomenna kykenisi mitään koulurataa suorittamaan, mutta eletään toivossa, että tämä kerta oli vain hetken harhaa ja huomenna on kaikki taas mukavasti. :)

Samalla kun hengailin Villen kyydissä, tsekkailin Murden menoa ja se näytti ihan yllättävän hyvältä. Anni ratsasti hyvin ja Murde liikkui mielellään ja isosti! Se oli oikein pätevän näköinen pieni hevonen kauhoessaan menemään pehmeällä pohjalla... Pyysin Annia vielä nostamaan sitä vähän ylemmäs edestä niin, että sai hyvän ryhdin ja tilaa etusille liikkua ja kyllähän se sitten liikkuikin. Oikealle oli jälleen jäykempi ja vahvempi kuin vasemmalle, mutta vertyi kyllä aika letkeän näköiseksi kumpaankin suuntaan. Olin todella positiivisesti yllättynyt siitä, miltä se näytti, sillä viime aikojen ratsastusten perusteella en ehkä uskonut sen näyttävän ihan niin pätevältä. Huomenna Murde ja Anni pääsevät pitkästä aikaa hyppäämään. Saa nähdä, mitä mieltä Murde on asiasta tällä kertaa. Nyt on pelhamit sitten viriteltynä, jottei poni pääse poistumaan mihinkään kovinkaan nopeasti vaan löytyy äkkinäinen jarru, jos poistumisyrityksiä on havaittavissa. Eiköhän sitä yksi Murde siis saada taas kulkemaan.

Ensi viikon sunnuntaille onkin sitten varattu Murdelle maneesi ja estetunti siellä maneesilla! :) Elämä alkaa taas pikkuhiljaa voittamaan, kun jalat on saatu kuntoon... Kunpa nyt vaan pakkaset pysyisivät päällä ja tarhat hyvinä.

Moni-Ponikin ehdittiin ottamaan pikaisesti hommiin. Mulla oli kiire töihin eli oikeaoppisesti jouduttiin tekemään nuoren hevosen ratsastusharjoitukset semmosessa mukavassa kirietilassa. :) Nooh, juoksutin muutaman kierroksen alkuunsa ja Monia toki ärsytti satula selässä hieman niin kuin aina, mutta ei välitetty siitä. Lähinnä vaan tarkistin, ettei ponilla ole mitään hirvittävää määrää pöllöenergiaa. Sitten Anni kyytiin ja menoksi. Moni vähän aluksi oli sitä mieltä, että olisi ollut kiva vähän pukittaa tai olla hieman tuhma, mutta kun rauhallisesti edettiin, niin poni unohti tuhmat ajatukset ja relasi taas ihan omaksi rauhalliseksi itsekseen ja taluttelin sitä varmaan nelisen kierrosta kentän ympäri ja lopuksi Anni taas pysäytti sen ihan itse ohastuntumalla ja myös lähetti liikkeelle pohkeella! Hieno poni.

Sitten pitikin jo lähteä juoksemaan kohti työpaikan ihmemaata ja jättää hepat Annin hellään huomaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti