maanantai 16. tammikuuta 2012

Hyppyhommia

Minulla oli itselläni koko viime viikon ajan vapaata töistä, joten viikko meni hyvinkin pitkälti hevoshommissa. Viikonlopun olin kuitenkin päättänyt pyhittää ihan vaan hengailulle lukuun ottamatta omien hevosten hoitoa... Kummallakin kun on vielä riviä jaloissa, täytyy ne käydä hoitamassa ja tsekkaamassa, ettei tilanne pääse ainakaan pahentumaan. Murden jalat alkavatkin olemaan jo ihan mukavassa kunnossa tosiaan, mutten halua niihin mitään takapakkia, kun niiden kanssa on nyt kuukauden päivät jo ainakin taisteltu ja voiton puolella ruvetaan olemaan. Uusi aloe vera-voide on tuntunut erittäin tehokkaalta niiden hoidossa, mutta nuolaista ei saa ennen kuin tipahtaa. Reilun parin viikon päästä pitäisi lähteä lomalle, joten siihen mennessä ne pitäisi saada sellaiseen kuntoon, että ne uskaltaa jättää muiden armoille. :)

Lauantaina siis Anni oli käynyt Murden kanssa vaan radalla ravailemassa ja laukkailemassa ja Murde oli käyttäytynyt varsin siivosti, mennyt minne pitääkin ja siinä vauhdissa kun pitää. :) Illalla käytiin sitten vaan Pekan kanssa hoitamassa Murden ja Moniponin jalat. Tosin kaikista vapaa-ajatuksistani huolimatta Villen ihmisillä oli ollut sen kanssa vähän ongelmaa, joten tyyppasin sitten vartin verran Villeäkin ja tarkistin, että kaikki napit toimii kuten ennenkin. Ja itse asiassa Ville tuntui erittäin hyvältä ratsastaa, paremmalta kuin viikkoa aiemmin, jolloin piti harjoitella seuraavan päivän kilpailuja varten. ;) Oli kuitenkin ihan kiva käydä hevosen selässä, vaikka vapaata pitikin olla.

Sunnuntaille oli sitten suunniteltu Hennan estetunti Enjalassa. Jälleen kerran poni koppiin ja menoksi. Murdesta on tullut mallikelpoinen lastautuja ja matkustaja. Se menee koppiin ilman mitään sen kummempia hötkyilyjä ja matkustaa pääasiassa erittäin kiltisti.

Enjalassa rakennettiin rata Annille ja Emmille, joka oli samalla tunnilla. Harjoitukset alkoivat puomitehtävästä ja lopuksi hypättiin pieni rata. Anni ja Murde keskittyivät luottamuksen palautumiseen kummallekin, jotta sekä hevosella että ratsastajalla olisi kivaa. Murdellahan on nyt kokeiltu hyppykuolaimena suoraa kumipelhamia, jottei se pääse rykäisemään suuntaan X ja karistamaan pilottia kyydistä. Murde on kuitenkin erittäin herkkäsuinen, joten se reagoi tähän muutokseen aika voimakkaasti olemalla huomattavasti tahmeampi kuin kolmipalan kanssa. Eli luottamuksen palautumisen lisäksi piti myöskin keskittyä siihen, että Anni saa Murden laukan sujumaan eteenpäin ja nenän pysymään ylhäällä, jotta Murde myös näkee eteensä. Aina siis riittää haasteita...

Murde toimi kuitenkin koko tunnin varsin mukavasti eikä ohjelmassa ollut yhden yhtä kieltoa. Hyvä Anni ja Murde! :) Lisää tällaisia estetunteja..! Sai taas olla ylpeä sekä hevosesta että ratsastajasta... Murdekin sai taas yhden kerran lisää reeniä vieraassa paikassa.

Ja lopuksi vielä muutama kuva tunnilta:

Murde loiggaa hianosti!Murde venyy sarjan b-osalleMurden keskittyneet korvatKuvien copyright Pekka Pietikäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti