sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Piet, day 2

Yön työvuoron jäljiltä taas väsyneenä lähdettiin matkaan hakemaan Murdea retkelle. Kuljetussuojat jalkaan ja poni koppiin ja matkaan. Ajokeli oli eilistä mukavampi ja matka sujui varsin rattoisasti. Perillekin päästiin ajoissa.

Otin Murden ajoissa kävelemään, se tuntui hieman jännittyneeltä ja kireältä. Edellisenä päivänä se lähti heti rennon letkeään käyntiin, mutta nyt jäi vähän enemmän jäkittämään lihaksistaan. Tulkitsin siis, että se oli varmaankin vähän maitohapoilla edellisen päivän reenin ja matkustamisen jälkeen, mikä ei olisi kyllä ihmeellistä alkuunkaan. Ravissa ja laukassa hevonen tuntui kuitenkin hyvältä verryttelyssä ja meni ihan mukavasti eteenpäin ja liikkui kohtuullisen hyvin.

Aloitettiin ympyröillä ja siirtymisillä ja laukka-ravi-siirtymisiinkin alkoi tulla jotain tolkkua. Piet korosti, että minun on pidettävä hevonen pyöreänä läpi siirtymisen ja sitä kautta sainkin lopulta todella sulavia ja hyviä siirtymisiä laukasta raviin. Sitten tehtiin ravissa sekä laukassa voltteja ja jälleen muutama laukanvaihto. Oikeasta vasempaan vaihdot oli hieman hakusessa, mutta lopulta saimme niitäkin puhtaasti, vasemmasta laukasta oikeaan oli sen sijaan helppoa joka kerta lukuunottamatta ensimmäistä, jolloin olimme kummatkin vielä ihan pihalla! :) Eli laukanvaihtoharjoitukset siis sujuivat.Sen jälkeen jatkoimme taas ravityöskentelyä, joka aluksi sujui mukavasti, mutta sitten alkoi taas menemään siihen, että Murde tarjosi laukkaa jokaisesta mahdollisestaa avusta, mitä tein. Viisikaarinen kiemuraura sujui taivaallisesti, mutta sen sijaan volttikahdeksikko oli aivan mahdoton. Tänään omituista kyllä, vaikeampi suunta ravin säilyttämiseen oli vasen, vaikka yleensä se on nimenomaan oikea. Aina välillä saatiin hyviä pätkiä ja sitten taas ei. Tuntui siltä, että Murde ehkä vähän väsähti ja sitä kautta ei vaan oikein enää kyennyt koordinoimaan jalkojaan toivotulla tavalla! :) Mutta lopuksi kuitenkin saatiin hyvää ravia halutuilla linjoilla ja voitiin lopettaa hyvin mielin hommat.

Vaikka itselleni jäi tästä päivästä huomattavasti vaisumpi kuva kuin eilisestä, kuvat kertovat toista totuutta, hevonen näyttää liikkuvan hyvin, paremmassa muodossa ja paremmin läpi selän. :) Olin vaan itse tänään niin paljon huonompi kuin eilen, että ehkä siitä jäi sitten moinen kuva... Joskus voisi nukkuminenkin tulla tarpeeseen. ;)

Tässä vielä Purden hovikuvaajan Pekan teos viikonlopulta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti