perjantai 20. tammikuuta 2012

Ihania heppapäiviä

Onpahan ollut taas mielettömän ihanat viimeiset päivät heppojen parissa.

Murde jatkoi torstaina pelto-/ratalinjalla tällä kertaa Annin kanssa ja käyttäytyi edelleen erittäin mallikelpoisesti. Kerran kyllä löysi itsensä ojan pohjalta, kun pellolla oli niin paljon lunta, ettei nähnyt, missä ojat menevät ja luntakin satoi niin, ettei nähnyt mennä suoraan eteenpäin. Matka jatkui kuitenkin ojassa käväisemisen jälkeenkin mallikkaasti! Murde on siis vaan saanut fiilistellä lumimaisemissa eikä sen kummempaa vääntöä ja kääntöä ole suoritettu alkuunkaan. :) Huomenna väännetään ja käännetään sit senkin edestä, kun suunnataan Pietin silmien alle. Vaikka vähän jänskääkin, niin odotan kuitenkin innolla, et pääsen taas kunnolla työstämään Murdea taitavien silmien alle ja taidanpa laittaa taas Pietinkin selkään, jos vaan suostuu sinne jälleen kapuamaan.

Lihis eli Moniponi eli Zorro jatkoi eilen hienosti alkanutta ratsun uraansa Annin kanssa. Juoksutin muutaman kierroksen varmuuden vuoksi alkuunsa, mutta poni näytti rennolta ja tyytyväiseltä, joten ei muuta kuin Anni kyytiin. Aluksi Moni oli taas vähän keveän oloinen takapäästään, mutta kun neuvoin vaan Annia istumaan suorassa ja nojaamaan taaksepäin, kun poni kevenee takapäästään ja pyysin itse maasta ponia eteenpäin, ei ongelma jatkunut eikä oikeastaan edes päässyt kertaakaan pukittamaan. Näki vaan kuinka sen olisi vähän tehnyt mieli pukittaa! :) Eli mentiin kentällä käyntiä ja ravia liinassa ja sitten vielä kierrettiin radan ympäri taluttaen. Radalla poni oli ihan supertsilli ja meni ihan samalla rentoudella kuin aina ilman ratsastajaakin. Ellei jopa rennommin. Tallin pihassa alas selästä ja ponille taputuksia!

Tänään jatkettiin harjoituksia Annin ja Lihiksen kanssa ja poni oli heti kartalla hommistaan. Lähti reippaasti käynnissä ja ravissa liikenteeseen ja oli rennon letkeä. Hetken kun oli juossut liinan päässä, vapautin ponin liinasta ja saivat jatkaa Annin kanssa keskenään. Menivät mallikkaasti ravia kentän ympäri ja vaihtelivat suuntaa ja pysähtyivätkin muutamaan otteseen. Lihis meni supermaltillisesti ja kuunteli ratsastajaa erittäin hyvin. Sitten vielä radan ympäri narun päässä ja taas talliin taputuksiin. :) Lihis on kyllä erittäin miellyttävä ja viisas poni kaikin puolin, siitä voi olla erityisen ylpeä! Ja niin kyllä myös taitavasta pilotistaan, joka on sen kesyttänyt erittäin mallikkaasti. Seuraavaksi onkin sitten vuorossa laukannostot!

Kummankin sekä Murden että Lihiksen rivit ovat erittäin hyvällä mallilla ja päätin nyt vihdoin lopettaa niiden pintelöimisen ja säätämisen niiden kanssa. Saavat parantua vain rasvailulla loppuun. Aloe Vera ja Propolis-rasva on osoittautunut ehdottomasti parhaaksi aineeksi niiden hoitoon! Kunpa ongelma olisi nyt vihdoin tällä ohi ja päästäisiin miettimään jotain muuta kuin rivejä jaloissa. Mutta voin kyllä suositella kaikille ongelman kanssa painiville tuota aloe veraa/propolis-yhdistelmää.

Eilen kävin ratsastamassa sekä oppilaani Pimpulan että Akun. Kummatkin ovat ajoittain minulle vähän haasteellisia ratsuja, mutta eilen oli hyvä karma, sillä kummatkin toimivat erittäin hyvin. Pimpula saattaa olla joskus hieman vahva, mutta eilen se oli kevyt ja jäi hyvin pidätteisiin istunnalla. Aku taasen liikkui lumessa aivan taivaallisesti, meni eteenpäin pelkästä ajatuksesta, tehtiin vastalaukkaa, avoja laukassa sekä ravissa, ravisulkuja ja vaan hmennä hölkkäiltiin. Tämä ratsastus Akulla oli kerrassaan nautinnollinen! Maanantaina meillä oli ollut hieman huonompi yhteinen kerta niin oli ihana taas huomata, että kun homma välillä loksahtaa kohdilleen, siellä on todella paljon potentiaalia tarjolla! Hieno Aku!

Tänä aamuna ratsastin oppilaani Tokajilla ja huomasin, että se on suoristunut oikein toden teolla. Vielä Pietin kurssilla se liikkui mielellään laukassa vähän takajalat sisällä ja siten hieman vinossa. Nyt siihen on keskitytty oikein toden teolla ja suoristeltu sitä ajatuksella. Tänään sitten pystyi huomaamaan työn tuloksen, kun laukkasin Tuomarinkylän pitkässä maneesissa pitkiä sivuja aivan piikkisuoraan. Aina kun näin meidät peilistä, hevonen oli aivan suora eikä lapakaan pudonnut ulos. Innostuin sitten vähän fiilistelemään, kun hevonen tuntui hyvältä ja tein vähän sarjoja ja työskentelypiruetteja. Sarjoissa yksi sarja lähti kakkosella vahingossa ja ajattelin, että no mikäs siinä, koitan kakkosilla muutaman lisää ja sain 5 puhdasta vaihtoa ihan piikkisuoraan kakkosilla ja vielä ihan täysin avusta. En ole ehkä eläessäni tehnyt niin hienoa vaihtosarjaa kakkosilla, wau, mikä fiilis! Sitten Viivu selkään ja hänkin ratsasti Tokajilla erittäin hyvin tänään. Jatkettiin suorilla linjoilla ja oli hienoa nähdä hevosen kulkevan hyvällä kaulalla pitkiä suoria ja taipuvan kauniisti kulmiin! Kyllä on Tokaj vaan todella hieno opetusmestari.

Ratsastin myös tulevaisuuden kilpurini Villen tänään. Villen kanssa neuvoteltiin kulmien ratsastuksesta, mutta muutaman neuvottelukulman jälkeen saimme kaikissa askellajeissa aika kelvolliset kulmat. Ville olisi halunnut alkuunsa puskea lapa edellä läpi kulmien, mutta mullehan se ei todellakaan kelvannut. Lopuksi taipui kauniisti läpi kulmien ja pehmeni kyljistään. Laukassa vauhtia olisi ollut vaikka muille jakaa, mutta kun vaikeutettiin tehtäviä, niin joutui Villekin vähän keskittymään ja hidastamaan laukan tahtiaan. :) Kyllä siitä Villestä vielä leivotaan kesäksi helppo b-ratojen taituri! Kaikki edellytykset siihen ainakin on...

Parin päivän loistavan heppailukarman kruunasi pienenpieni Sami-poni, jonka kanssa käytiin rallaamassa pellolla lumihangessa. Mielettömän upeaa ravia ja Samin letkeää laukkaa hangessa pitkin poikin pellolla! Eihän siinä voinut kuin nauraa hihitellä menemään.. Sami on kyllä maailman mainioin poni, Samin kaltaista ratsua ei välttämättä osu kohdalle kovin montaa kertaa elämässä, joten jokaisesta kerrasta sen selässä pitää muistaa nauttia täysin siemauksin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti