maanantai 9. tammikuuta 2012

Kuvien lisäystä

Aina ajoittain kirjottelen tekstejäni ennen kuin ehdin saamaan niihin liittyviä kuvia hollille, joten silloin saatan lisätä myöhemmin kuvat tekstiin. Kuten muun muassa tänään ja eilen olen lisännyt uuden vuoden tekstiini kuvia sekä myös lauantain puuhasteluista kertovaan tekstiin kuvia. Eli niitä muutoksia voi sitten käydä ihailemassa. On kyllä ihan mieletön etuoikeus, että saa ratsastuksestaan kuvia näinkin usein, sillä se auttaa paljon oman ratsastuksen analysoimisessa ja siten myös omien taitojen ylläpitämisessä. Eli kiitokset jälleen kerran Pekalle, joka jaksaa käydä heppailujani kuvailemassa! Päivitin ehtiessäni myös Zorron oman sivun vihdoin ja viimein!

Eilen ratsastin pitkästä aikaa Samilla. Kenttä oli laiteltu lumen tulon jälkeen ihan mielettömän hyvään kuntoon, joten siinä kelpasi ratsastella. Mulla oli ollut pitkähkö tauko Samin ratsasteluissa, joten vähän mietitytti, että miten se mahtaa kulkea tauon jälkeen. Mutta ei hätää, hyvinhän se kulki. Sami oli hieman vireänä pakkasista johtuen ja sillä oli ihan mielettömän hyvä oma energia alusta saakka. Se kantoi itsensä hyvällä kaulalla ja eteni omin jalkoinensa. Alkuun pohkeenväistöjä käynnissä ja sitten ravissa temponvaihteluita. Sitten jatkettiin tarkistelemalla vieläkö avot ja sulut on muistissa ja kyllähän ne olivat! Oikealle oli hieman hankaluutta saada taivutusta juuri halutun laiseksi, mutta muutoin kaikki tuntui aika helpolta ja letkeältä. Laukassa vähän siirtymisiä laukan sisällä ja taas lopuksi työstettiin hieman vaihtoja ja vastalaukan nostoja ja vastalaukkaa. Sami on selkeesti alkanut ymmärtämään, mistä vaihdoissa on kysymys. Se vaihtaa etujalat aina avusta ja useimmiten takajalat tulee yhdestä neljään askelta jäljessä, mutta se jo ymmärtää kyllä, että nekin kuuluvat yhtälöön jollain tavalla. Välillä se loikkaa vaihtoon ilmaan mahdollisimman korkealle ja tuntuu siltä kuin se haluaisi sillä loikan korkeudella itselleen aikaa pohtia, että missä järjestyksessä jalkojen pitäisikään osua maahan. :) Mikä positiivisinta, voin kääntää vastalaukkaan ja jatkaa sitä kaikessa rauhassa siihen asti, kunnes alan työstämään vaihtoa. Vasemmasta oikealle tämä vaihtohomma sujuu paremmin, mutta ei huonosti oikeasta vasemmallekaan. Kyllä me vielä joku päivä nämä vaihdot selätetään! Onneksi ollaan aloitettu homman työstäminen ajoissa, sillä Samihan myöskin kääntyi juuri vasta kuusi...

Huomenna on jännä päivä tiedossa, sillä haetaan Samin omistavan Leenan kanssa uusi poni Samin perheeseen. Tanskasta saapuu postissa 7-vuotiaaksi nyt kääntynyt B-welsh tamma, josta lisää siis lähipäivinä. :)

Omat ponit oli tänään heitteillä, sillä en ehtinyt tallilla mitään muuta kuin hoitaa niiden jalat, kun oli jo taas rynnättävä töihin... Huomenna sitten niidenkin kanssa taas vähän enemmän ja vähän laadukkaampaa puuhastelua. Onneksi ne olivat pakkasen ja lumen innoittamana kuitenkin töröilleet keskenään tarhassa koko päivän! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti