lauantai 21. tammikuuta 2012

Piet, day 1

Tänään koitti taas se pitkään ja hartaasti odotettu päivä, jolloin päästiin Murden kanssa Pietin valmennukseen Vihti Dressage Centeriin. Parin tunnin unien jälkeen aamulla lumisateessa hakemaan traileri ja pakkaamaan poni kyytiin. Murde alkaa olla hyvä matkustaja ja menee mieluusti traileriin. Nykyään oikeestaan vain kävelee sisään koppiin joka kerta! Taitaa pitää omasta traileristaan, joka on kyllä ollut ihan tähtihankinta.

Sitten lumisilla teillä kohti Vihtiä. Sääolosuhteista huolimatta päästiin hyvin ja turvallisesti perille, vaikkakin hieman myöhässä suunnitellusta aikataulusta. Ei sitten muuta kuin vermeet päälle pokulle ja menoksi. Käveltiin hetki maneesissa edellisen ratsastajan vielä reenaillessa ja sitten olikin jo meidän aikamme. Kysyin Pietiltä, haluaisiko hän kokeilla taas Murdea, mutta sanoi vaan, että voin hyvin ratsastaa itse.

Heti verryttelyssä Murde liikkui hyvin ja mielellään ja Piet oli äimänä, kuinka paljon se on parantunut joka suhteessa. Eli hyvä meiän tiimi!Aluksi vaan ravailin ympäri hallia ja lisäsin vähän pitkillä sivuilla ja sitten vähän verryteltiin laukassa ympyrällä. Piet vaan hymyili ja kertoi, kuinka kiva on vaan katsella kuinka hevonen on kehittynyt viime näkemästä aivan mielettömän paljon. :) Sitä oli ilo kuunnella ja muistin siinä vaiheessa vielä hyvin Laineen Sepon opit rennoista hartioistakin, joten hevonenkin pysyi kivasti rentona.

Sitten aloitettiin hommat. Laukassa kokoamisia ja eteenratsastuksia ympyrällä ja 10 metrin voltteja laukassa. Vasemmalle oli helppoa, oikealle kääntyminen huomattavasti vaikeampaa. Sitten tehtiin myös pari laukanvaihtoa, jotka tulivat yllätten erittäin kivasti avusta alkusekaannusten jälkeen! Oli Samin kanssa harjoittelut selkeästi tehneet tehtävänsä, sillä se oli Murden kanssa melkein luontevaa harjoitella vaihtoja. :) Sen jälkeen tehtiin myös laukka-käynti-laukka- ja laukka-ravi-käynti-laukka-siirtymisiä, jotka olivat hieman haastavia, mutta saatiin niihin oikein hyvää fiilistä loppupeleissä.Sen jälkeen Murdella alkoikin sitten menemään herne nokkaan. Piti jatkaa ravissa ja lähteä miettimään pohkeenväistöä ravissa keskihalkaisijalta kohti pitkää sivua. Murde oli kuitenkin sitä mieltä, että sen sijaan, että etenee ravissa, hän haluaisi vaan mennä laukkaa paikallaan.... Nooh, seurasi lukemattomia eteenratsastuksia, joissa en kyllä itse ollut alkuunkaan riittävän tomera ja lopulta saatiin ravikin sujumaan eteen ja pari ihan asiallista pohkeenväistön yritystäkin peliin. Myös samassa saatiin sekä hienoa lisättyä ravia, että myös laukkalisäyksiä. :) Kyllä sai Piet huudella, että "ETEEN, LISÄÄ ETEEN", mutta sain sitten kuitenkin loppupeleissä homman toimimaan halutusti eikä Murde jäänyt tälläkään kertaa voiton puolelle... Jiihaa, ehkä meistä vielä joku päivä kehkeytyy ihan asiallinen ratsukko!Vielä on paljon työtä tehtävänä, jotta saadaan Murdesta toivotunkaltainen ratsu, mutta onneksi siis jonkun verran on jo edettykin asiassa. Tämän päivän ongelmista on taas hyvä oppia ja tänään otetuista kuvista näki myös monta ongelmaa, joiden kanssa taistelua on jatkettava yhtä lailla. Tunnin alussa tosiaan pystyin olemaan rento hartioista ja vetämättä, mutta kun tehtävät vaikeutui, niin en enää pystynyt keskittymään niin paljon itseeni ja rentouteeni, joka selkeästi vaikutti homman sujuvuuteen. Ja etenkin kun Murdella meni sen kerran kuppi nurin, oma otteeni herpaantui taas aivan liikaa ja jäin vetämään sen sijaan, että olisin rentoutunut ja ratsastanut vain jalasta eteen! Tässä siis mietittävää kerrassaan tälle yölle ja huomenna on näiden asioiden kanssa selkeästi tsempattava!

Hyvän tunnin jälkeen oli iloinen mieli ja hyvä laittaa taasen poni koppiin ja suunnata kohti kotia! Purde pääsi Lihiksensä viereen unille ja ruuan ääreen, jotta jaksaa taasen huomenna painaa duunia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti