lauantai 28. joulukuuta 2013

Tavoitteiden toteutumisesta...

Vajaa vuosi sitten tammikuussa asettelin tavoitteita alkavalle kisakaudelle hevoskohtaisesti. Nyt on hyvä aika palata katsomaan, mitä silloin oli mielessä ja miten tavoitteissa tuli onnistuttua.

"Murden kanssa olisi tarkoitus päästä ratsastamaan rennompia ratoja tällä kaudella niin, että hevosella säilyisi eteenpäinpyrkimys läpi ratojen ja siten tehtävien suorittaminenkin olisi aika lailla helpompaa. Alue helppo b-tasolla olisi kiva vaikka saada joku rusettikin ja loppukauden tavoitteena olisi saada he a-tasolta kvaali kansallisiin luokkiin."

Murden kanssa päästiin kuin päästiinkin tavoitteeseen siinä määrin, että tarjolla oli edelliskautta rennompia ratoja ja alue he b-tasolla saatiin sekä rusetti että voitto. Vielä kuitenkin eteenpäinpyrkimyksen kanssa on tekemistä ja siten aluetasolla ei vielä he a-tasolle noustu eikä kvaalia kansallisiin siten ole lunastettuna. Seurakilpailuissa saavutettiin kuitenkin he a-tasolla jopa yli 60% tuloksia, tosin kepukka kädessä ratsastettuna. Murde oli siis ihan kivassa vireessä läpi kauden eikä mitään pahoja takapakkeja tullut. Lisäksi Murde starttasi ensimmäisen 90cm esteratansa sijoittuen syksyllä, joka laskettakoon Murdelle bonukseksi. :)


"Moniponin tavoite on selviytyä hengissä oripäiviin asti ja oripäivistä! Siinä on pienelle ponille tavoitetta näin alkuunsa aika riittävästi. Oripäivistä selviydyttyään Moniponi saanee huilia ja tsillailla ja nauttia elämästään ja sitten loppukaudesta se osallistunee nuorten hevosten festareille sekä laatuponikilpailuun. Laatuponikilpailussa etenkin estepuolella olisi tarkoitus ehkä jopa saada jonkin sortin menestystä."

Moniponin kausi meni aivan penkin alle erinäisten loukkaantumisten takia. Oripäiville päästiin, mutta siellä poni sitten liikkui epäpuhtaasti ja se leikki jäi kesken. Huilia tuli kuitenkin melkein kesään asti ja kesällä vaan maastoiltiin ja nautittiin elämästä. Pari koulu- sekä estestarttia kuitenkin päästiin tekemään hyvällä fiiliksellä, kävipä Moniponi jopa Lappeenrannassa puoliveristen seassa hölkkäilemässä ihan kivan tuloksen aluetasolla. Laatuponikilpailun aikaan Moniponi oli jälleen epävireessä loukkaantumisen tiimoilta, se ikävä kyllä selvisi vasta jälkikäteen. Askellajipuolelta tuli siellä kuitenkin sijoitus epävireisenäkin!


"Samin tavoitteet tällä kaudella ovat enemmälti valjakkoajon puolella. SM:t ja ehkä PM:tkin ovat omistajalla mielessä. Siinä ohessa Sami käynee kilpailemassa koulukilpailuissa jonkun kerran. Jos vaihdot alkavat löytymään, voisi mahdollista olla osallistua 7-vuotiscupin osakilpailuihin, jossei niin tyydymme todennäköisesti avoimiin kansallisiin helppo a-luokkiin. Aluejoukkuemestaruuspaikasta taistellaan tänäkin vuonna."

Sami pääsi valjakkopuolella mukavasti tavoitteisiinsa. SM-hopea ja PM-osallistuminen huipensivat kauden. Sami teki etenkin koulukokeessa tasaista jälkeä, maratonilla on vielä vähän harjoiteltavaa, mutta iloista oli kehittyminen tarkkuudessa kauden aikana! Kouluratsastuksen saralla Sami teki ainoastaan 3 starttia kansallisella Va B-tasolla, muutoin ei sen kanssa kilpailuihin ikävä kyllä päästy. Aluejoukkuemestaruuksiin oltiin kovasti lähdössä, mutta jouduttiin vetäytymään viime hetkellä pois loukkaantumisen takia.


"Akun kanssa tavoitteena on vakiinnuttaa aluetason helppo a-luokissa yli 60% tulostaso ja sitä myötä päästä starttaamaan myös kansallisissa kilpailuissa."

Akun kanssa oli myöskin epäonnea kauden aikana ja siten päästiin starttaamaan aluetasolla ainoastaan kaksi kertaa. Kummatkin aluestartit olivat kyllä mallikkaita suorituksia ja etenkin Ypäjän kilpailusta jäi todella hyvä mieli. Kansallisinkaan ei vielä päästy osallistumaan kun ei saatu riittävästi aluestartteja pohjille. Ehkä ensi vuonna...


"Tokajin kanssa tavoitteena on vakiinnuttaa 60% huiteilla oleva tulostaso vaativa b-luokista aluetasolla ja osallistua jälleen myös joihinkin sopiviin kansallisiin luokkiin kauden aikana."

Tokajin kanssa päästiin osallistumaan ainoastaan yhteen aluekilpailuun ja yhteen kansalliseen kilpailuun kauden aikana. Aloitettiin Lohjalta kansallisesta pohjanoteerauksesta. Tokaj kyttäili avoinaista ovea ja saatiin vain 53%. Järvenpäässä aluetasolla päästiin takaisin omalle tasolle ja 58%. Sen jälkeen en koko kaudella kilpaillutkaan Tokajilla ennen kuin joulukuun seurakisoissa nappasin 63% ja luokkavoiton. Tavoitteiseen ei siis aivan päästy, mutta ainakin kausi sujui nousujohteisesti jossei muuta!


"Esmeraldan kanssa on tavoitteena osallistua ensimmäisiin yhteisiin kansallisiin kilpailuihimme kauden aikana ja lisäksi myös startata ensimmäisen kerran vaativa b-tasolla."

Esmeralda kärsi huonon kengityksen antimista ja oli saikulla lähes läpi koko kauden. Alkukaudesta päästiin sentään käymään Savijärven aluekisoista ja sieltä napattiin He A-tasolta sijoitus! Toivottavasti tämä poni kuntoutuisi ensi kaudelle, sillä toivon hartaasti, että vielä joskus pääsisimme sen vaativan starttaamaan! 


"Vilppu tähtää 5-vuotiaiden laatuarvosteluun."

Vilppu pääsi kuin pääsikin mukaan laatuarvosteluun. Se suoritti kvaalin alue He C-tasolla ja oli siten oikeutettu osallistumaan laatuarvosteluun. Esteharjoittelu jäi kovin vähäiseksi sopivan pilotin ollessa hukassa, mutta askellajikoe onnistui Ypäjällä ihan nappiin. Vilppu siis pääsi tavoitteeseensa ja jopa hieman ylitti sen suoriutumalla tehtävistä erittäin mallikkaasti! 


Kuten näistäkin ajatuksista huomaa, kausi meni sairastellessa. Tätähän tämä valitettavan usein näiden hevosten kanssa on, vaikka niistä hyvää huolta yritetäänkin pitää ja miettiä kaikki viimeisen päälle hyvin... Onneksi myös hyviä suorituksia ja terveitäkin hevosia oli kuitenkin mukana joukossa!

Lisäksi kauden aikana kilpailuihin pääsi mukaan Eemeli, Cami sekä Kerma. Niistä kaikki suoriutuivat varsin mallikkaasti tutustuessaan kilpailujen ihmeelliseen maailmaan. Eemeli oli myös laatuponikilpailun neljäs askellajipuolella! Näiden kilpailuista ei ollut vuosi sitten vielä tietoa, joten niille ei ollut tavoitteita asetettuna. :)2 kommenttia:

  1. Meillä omistajina oli Camille tavoitteina, että se oppii lisää, järkevöityy isommaksi poniksi ja käy ainakin harjoituskisoissa sekä myös jossain näyttelyssä ja että me löydettäis sille satula. Sehän kävikin saamassa Vermon poninäyttelystä I-palkinnon, kaksissa pienemmissä kisoissa (tai harjoituksissa) ja sitten vielä laatuponeissa. Lisäksi poni on nyt kesän lisäksi syksyn ja alkutalvenkin ollut superjärkevä muutenkin. Caminkin tavoitteet siis saavutettu ja pitkälti teidän ansiosta. :) Ja saatiin me sille satulakin (jo alkukesästä onneksi). Kärryilyhommat on valitettavasti jääneet, mutta jos ne olis sit ens vuoden juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi, Hanna! Ja ihanaa, että Camin tavoitteet totetutuivat ja että sain olla osana niiden toteutumista. :) Cami on ihana poni ja sen kanssa oli todellinen ilo työskennellä.

      Poista