perjantai 13. joulukuuta 2013

Vilppu valmentautuu

Viime viikon perjantaina oli Vilpun vuoro valmentautua. Jälleen kerran ajeltiin Vihti Dressage Centeriin Tiinan ihmeteltäväksi. Tiina on nähnyt Vilppua muutamia kertoja aiemminkin, joten Tiinan kanssa valmentautumisessamme on mukava jatkumo.

Jo verrytellessä ennen tuntia Vilppu tuntui ihan superhyvältä, vaikka työnteko olikin viime päivinä ennen valmennusta jäänyt vähän vajavaiseksi kentän ollessa kivikova ja muhkurainen. Vilpulla oli hyvä energia ja se tuntui kantavan itsensä yllättävän mukavasti. Keventelin vaan ympäri maneesia ja hymyilin menemään, sillä hevonen allani tuntui lähes liitelevän menemään. Kyselinkin Vilpun omistajalta Soilalta, mahtoiko ottaa vahingossa väärän hevosen tallista mukaan... :)Kerroin Tiinalle, että Vilppu oli tuntunut paljon paremmalta viime aikoina hiekan poistamisen jälkeen ja että jopa laukka on pikkuhiljaa alkanut parantumaan. Edellisellä kerralla työstettyjä laukannostoja mainitsin myös työskennelleeni paremmiksi. Niitä sitten lähdettiin tsekkailemaan ja siinähän se tunti sitten menikin.Eli ympyrällä työskenneltiin ensin vasemmassa kierroksessa ravia rauhalliseksi ja maltilliseksi, jopa hitaaksi taivutusten ja oikein pyöreän muodon kautta ja sieltä rauhallisesta ravista yritettiin saada laukka nousemaan ilman mitään hetkellistä hiittailua ravin ja laukan välillä. Pari kertaa tämä onnistui jopa hämmentävän hyvin, välillä Vilppu jäi jopa ihan leijumaan ravissa ja se tuntui siltä, että sen ravissa oli jouset!!!!

Tärkeänä asiana oli yrittää pitää hevonen koko ajan irti edestä, jottei se päässyt yhtään nappaamaan kuolaimesta kiinni ja vetämään itseään pitkäksi ja sitä kautta ajautumaan laukkaan. Ja myös toisena asiana se, että en saanut myödätä ja antaa sille tilaa lähteä laukkaan pitkänä, vaan mun piti pitää ne narut käsissä ja Vilpun piti nostaa laukka kohti sitä mun tuntumaani!!! Tässä riitti töitä ihan todella paljon, mutta ne fiilikset, kun homma onnistui, olivat ihan mielettömiä. Myös takaisin raviin siirtymisissä piti olla ihan supernapakka ja pyytää heti Vilppu takaisin hitaaseen raviin ilman mitään juoksemista kierrostolkulla. :) Kun muutama laukannosto ja raviin siirtyminen oli saavutettu laadukkaasti, alkoi Vilpulta loppumaan poletit. Silloin on ehdottoman hyvä antaa sen hetki nollata ja kävellä ennemmin kuin yrittää saada vielä se yksi hyvä nosto, koska sitä ei välttämättä ole tulossa... :) Näin siis tehtiin.
Sitten suunnanmuutos ja sama homma oikealle eli meille vaikeampaan kierrokseen. Ensin vain ravissa työskentelyä suoremmaksi ja maltillisemmaksi. Ja kun ravi alkoi olemaan kontrollissa, piti taas saada niitä ihan oikeita laukannostoja aikaiseksi. Kyllähän niitä taas pari saatiinkin, mutta töitä tuli myös tehtyä niiden eteen. Oikeassa ei ihan niin hyviä ollut enää tarjolla kuin vasemmassa kierroksessa ne pari wau-nostoa, mutta oikeaksi kierrokseksi kuitenkin oikein mallikkaita. Ravikin alkoi jo vähän hiipumaan eikä ollut enää ihan niin joustavaa, mutta edelleen Vilpun raviksi todella hyvää! Jälleen kun muutama hyvä nosto ja raviin siirtyminen oli suoritettuna, oli aika lopetella ja taputella Vilppua oikein paljon!


Kylläpä oltiin Soilan kanssa ihmeissään tämän valmennuksen jälkeen, että mikä joutsen tästä Vilppu-varsasta onkaan kuoriutumassa. Kun se on vihdoin saanut kroppansa järjestykseen, se on alkanut liikkumaan ihan uudella tavalla. Ja kun se on pikku hiljaa saanut voimaa kantaa itsensä, on sille tullut paljon myös lisää kroppaa ja ryhtiä. Ei voi olla kuin ylpeä Vilpusta!

Vilpunkin työskentelyä valmennuksessa on aika paljon videolla eli toiveissa olisi saada myös Vilpun valmentautumisesta joitain pätkiä näytille, jos vaan kuvaaja ehtii joskus niitä laittamaan koneelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti