perjantai 27. joulukuuta 2013

Hiljaiseloa ratsastuksissa

Joulu alkaa olemaan ohi ja pikkuhiljaa ehkä kaikki aikataulut palailevat taas normiurilleen. Ratsastuksissa ollaan elelty aikamoista hiljaiseloa jo jonkun aikaa, sillä lähes joka paikassa on ollut inhottava jäätikkö-ongelma eikä hevosten kanssa ole ilman maneesiolosuhteita oikein päässyt työskentelemään.

Omat ponit ovat joitain kertoja päässeet maneesille työskentelemään ja se on kyllä tehnyt hyvää niin niille kuin minulle itsellenikin. Moniponi on ollut kaksi kertaa työskentelemässä sileällä maneesissa ja ollut kyllä niin intopiukeana, että huhhuh! Takajalat ovat olleet kohti kattoa ja meno railakasta. :) Hyvä, että ponissa piisaa virtaa. Yleensä se on niin kiltti ja kunnollinen, että ihan kiva, jos sekin joskus vähän nauttii elämästään päästessään hyvälle pohjalle liikehtimään. Se on nyt liikkunut hyvin ja puhtaasti, mikä on pääasia. Poni tuntuu vihdoin ja viimein olevan entisellään, mikä on ehdottomasti mun paras joululahjani tänä vuonna. Murde ja Eemeli ovat kummatkin päässet kerran sileän työskentelyyn maneesille. Murden kanssa sai taas neuvotella, että tehdäänkö töitä vaiko eikö. Se on ollut olosuhteiden pakosta hieman kevyemmällä ja se näkyy ja tuntuu! Sieltä kuitenkin irtoaa varsin positiivista työskentelyä kunhan sen saa ensin vaan motivoitua työskentelemään... :) Nyt vaan pitäisi saada se palautumaan työnteon makuun... Eemelin kanssa työskenneltiin maneesilla Nipsun ohjeilla ja se tuntuikin tauosta huolimatta todella hyvältä ja pehmeältä ratsastaa. Sille tauko jäätiköiden takia oli ehkä tehnyt tähän väliin jopa hyvää.

Viime viikon lauantaina Murde ja Moniponi pääsivät estepilottiensa kanssa myös estetunnille Kalliorinteeseen ja oi sitä riemua! Kummatkin olivat NIIN onnesta soikeina, ettei mitään rajaa. Kyllä tuli itselle hyvä mieli kun näki kaksi niin innokasta menijää hyppäämässä! Tehtävät oli todella haastavia ja sekä ratsastajat että hevoset tsemppailivat ihan kympillä. Tällä viikolla ne pääsevät taas uudelleen hyppelehtimään, josko meno ei olisi vaikka ihan niin railakasta tällä kertaa... :)

Nyt kun jäätikköolosuhteet on selätetty, mun oma selkäni vaivaa. Kahteen päivään en ole viitsinyt juurikaan ratsastaa, sillä mun selkäni kipeytyi aatonaattona ihan yhtäkkiä enkä ole saanut sitä vielä kuntoon. Täytyy toivoa, että se tästä pikkuhiljaa paranisi ja pääsisin taas täydellä teholla puuhastelemaan kaikkien ratsujen kanssa kohti ensi kauden kilpailuita...

Jouluaattona oltiin viime vuotiseen tapaan aattoaamun maastossa, tällä kertaa kuvaaja oli itse maastossa mukana Murden kyydissä, joten kuvamateriaalia ei saatu. Kaikki ponit olivat hyvillä mielin mukana ja ratsastajatkin pysyivät kyydissä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti