lauantai 22. toukokuuta 2010

Kantakirjaus ja kilpailut

Viime viikolla ei vielä korkattukaan kisakautta, sillä vasta aivan liian myöhään huomasimme Jesperin rokotustodistuksen olevan Salossa eläinlääkärimme matkassa... Eli se kisareissu jäi sitten siihen. Sääli, sillä Jesperi on ollut hyvässä vireessä ja pilottikin on saanut siitä koko ajan parempaa ja parempaa otetta! ;) Nipsun tunnilla saatiin hyvää palautetta ja komento mennä jatkossa He A-tasoisia luokkia. *hui* Nyt ollaan sit harjoteltu kukkulakisojen helppoon aahan ja sitä startataankin huomenissa. Kenraaliharjoitus sujui vähän liian mukavasti, joten saa nähdä mikä huomenissa (tai oikeastaan tänään) mua odottaakaan! Lisäykset ja laukkakuviot meni aika kivasti, mutta onneks takarit ja avot oli vähän hukassa, ni ei tullu liian turvallinen olo.

Pin Rock's Esmeralda kantakirjattiin Vihdissä 37 pisteellä toiseen kantakirjaluokkaan. Smralda oli näyttelyssä suuressa suosiossa ja sitä käytiin kovasti ihastelemassa. Kyllä se onkin hieno poni ja vielä todella hienossa kunnossa. Ratsastus on mennyt valtavasti eteenpäin Nipsun avustuksella ja sekin pääsee starttaamaan ensimmäiset koulukilpailunsa vuoteen. Viime keväänä debytoitiin He B-tasolla ja nyt jatketaan siitä, mihin jäätiin. Mitään odotuksia ei kisojen suhteen ole, sillä viimeksi ainakin tämä neiti oli kovin jännittynyt ja ihmetteli, että aitojen sisällä pitää juoksennella ja suorittaa kuvioita. :) Lisäksi ohjelma on Smraldalle aika vaikea, sillä siinä on lähes kaikki mahdollinen, mitä vaan helppoon beehen voidaan sisällyttää. Jää nähtäväksi, kuinka poni tehtävästään suoriutuu!

Nätin h-hetki on ensi viikonloppuna Harjussa ja sitä on valmisteltu parhaan osaamisen mukaan. Irtohypytykset, ohjasajot ja ratsastusharjoittelu on jatkunut säännöllisen epäsäännöllisesti ja tuloksia näyttää aina välillä syntyvän ja sitten taas seuraavana hetkenä tuntuu, ettei olla päästy yhtään mihinkään... Nooh, sitähän se noiden nuorten kanssa on. :) Ohjeeksi on kuitenkin tullut paljon puomityöskentelyä ja pieniä esteitä. Harjun jälkeen Nätti tosin pääsee hermolomalle maalaisympäristöön joksikin aikaa... Siitä on sitten tuon mukavan tamman kanssa taas kiva jatkaa!

Muru-murmeli on leikkinyt tällä viikolla ratsua sekä minun että Kirsin kanssa. Juoksutin sen ensin lauantaina kun oli saanut kengät ja ratsastin sitten sekä sunnuntaina että maanantaina. Torstaina Kirsi aloitti sen kanssa puomiharjoittelun, jolloin todettiin, että vaikka se onkin tässä kasvattanut jo etuosaansa jonkinkin verran, sen kasvu on vielä kovin vaiheessa. Se on selkeästi takakorkea ja se tuntuu varsinkin selkään... Mutta koko ajan se alkaa liikkua yhä paremmin ja varsinkin laukka on kohtuullisen miellyttävän tuntuista. :) Sitä kelpaa pörötellä menemään. Nooh, onneksi Murulla ei ole kiire mihinkään, joten saa rauhassa rakennella itseään...

Maanantaina pääsen pitkästä aikaa katsomaan aiempia kilparatsujani Tuppua ja Nysseäkin! Onpas ollut niitäkin jo ikävä, varsinkin herra Kuningasta, joka on kyllä edelleenkin yksi hienommista ratsuista, jonka kyydissä olen saanut puuhastella! Kiva nähdä, mitä niille kuuluu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti