sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Kisakausi takanapäin!

Kesän kuumuudet on ohi ja lomatkin lusittuna. Olin 5 viikkoa elokuun alusta alkaen lomalla ja sillä aikaa jääneet päivitykset kokonaan suorittamatta. Siinä ajassa on ehtinyt toki sattua ja tapahtua.

Kilparatsuni A.T. Jesperin kanssa kävimme elokuun lopulla Loimihaassa pienhevosten mestaruuskilpailuissa. Mestaruusluokkina oli Nuorten hevosten kenttäkilpailuohjelma sekä He:3. Jo ensimmäisessä luokassa Jöpö tuntui todella hyvältä ja suoritti tehtävät mukavasti nurmipohjan liukkaudesta huolimatta. Tuloksena siitä oli reilu 64%, johon olimme Sarin kanssa varsin tyytyväisiä. Toki parantamisen varaakin olisi monessa kohdassa ollut, mutta positiivinen fiilis jäi ja siitä oli hyvä jatkaa.

Sateen jatkuessa pitkin päivää tuli nurmesta koko ajan liukkaampi ja me hokittomina jouduimme tosissaan miettimään, että osallistuako toiseen osakilpailuun vaiko eikö. Kun Loimaalle asti oli kuitenkin ajettu ja koska Jöpö tuntui paremmalta kuin koskaan, päätimme startata liukkaalla nurmellakin, toki hevosen ehdoilla. Olimme suorittamassa ehkä yhteisen uramme parasta rataa, kunnes viereisen laitumen tammalauma ilmaantui nurkille Jöpöä tsekkailemaan ja siitähän vanha herra intoutui. :) Jöpö lähes tulkoon vei mua loppuradan, kun oli niin meno päällä tammoille esiintyessä... Kohtuullinen 59% suoritus sekin, mutta mitä se olisikaan ollut ilman herran oreiluja. ;) Hyvillä mielin kuitenkin lähdettiin kotiin ja todettiin, että on hienoa huomata 20-vuotiaan äijän olevan noin hyvällä mallilla ja intoa täynnä!

Jöpön urakka jatkui Suomenhevosten kuninkaallisissa syyskuun alussa, missä se suoritti vähän matkustuksesta väsyneenä He A:2:sen perjantaina ja intoa täynnä He B:3:sen launtaina. Kummastakin 57 ja risat %, mutta paljon oppeja jatkoon. Ja hienoja kuviakin niistä suorituksista on otettuna! Suomenhevospaljoudessa oli hienoa huomata, että Jöpö on oikeasti hienossa kunnossa ja ainakin joitain asioita sen kanssa on tehty oikein! Kuninkaallisten jälkeen Jöpö on saanut vähän vetää henkeä ja lomailla. Aluemestaruuksiin osallistuminen oli ollut alun perin mielessä, mutta mun työvuorot ja kaksi rankkaa edellistä viikonloppua saivat mut sitten unohtamaan sen ajatuksen... Tuloslistaa katsellessa vähän kyllä harmittaa, ettei tullut mentyä kyseisiin pippaloihin. :)

Kirsin ja mun aiempi yhteisprojekti Nuippa Nuudelman oli meillä myös mukana Ypäjällä. Nuippa on kärsinyt kesän aikana kavio-ongelmista ja lisäksi sillä on myös ollut ähkyä ja sen sellaista epäonnea, joten valmistelut laatuarvosteluun jäivät hyvin vähäisiksi. Vajaa 3 viikkoa ennen geimejä päästiin ratsastamaan ja juuri ennen ilmoittautumisten umpeutumista hyppäämään sen verran, että nähtiin sen kykenevän tehtävät edelleen suorittamaan. Pari viimeistä viikkoa tehtiinkin kaikki voitava laatuarvostelun eteen ja siitä työstä meidät palkittiin sijoituksella 5-vuotiaiden suomenhevosten laatuarvostelussa. Nuippa oli kokonaiskilpailussa siis 11. ja estekokeessa 6. lahjakkaimman oloinen näillä valmisteluilla. Hyvä Nuippa! Se on kyllä mitä hienoin suomenhevonen, lunki tyyppi, mutta todellinen kilpailija, herkkä ja virtava. :)

Ypäjällä esitin lisäksi orikavalkadissa Hermelin tammajälkeläisen Suvi-Hermiinan, joka on 7-vuotias erittäin miellyttävä ratsunalku. Saa nähdä jatkuuko yhteistyö tämänkin kanssa jatkossa...

Oma Gallops Jamironi on saanut stunttiratsastajan kyytiin ja harjoitellut maastoilua ja välillä kentälläkin pyörimistä varsin hyvällä menestyksellä. Toki välillä on niitä päiviä, kun kaikki on kamalaa ja pelottavaa, mutta onneksi myös niitä päiviä, jolloin maastoilu sujuu kiltisti ja jopa lähes rennosti. Välillä on myös käyty Nipsun tunnilla reenaamassa oikeeta liikkumista. Se on sujunut yhtä vaihtelevalla menestyksellä. ;) Pin Rock's Esmeralda on myös toiminut Murden seuralaisena maastossa... Muutoin sillä tullut mentyä nyt vähän vähemmän taas. Tai siltä ainakin tuntuu, kun on lähinnä vain pörötelty maastossa.

Siinä kai ne pääasialliset lähiaikojen kuulumiset tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti