tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kevättä kohden

Maaliskuu on aina mielenkiintoista aikaa hevosmarkkinoilla ja niinpä tänäkin vuonna päädyin myymään ja ostamaan maaliskuussa. Möin osuuteni Rannikon Kaislasta jo aiemmin toisen puolen omanneelle Kirsille ja näin hän jatkaa eloa tämän hienon tamman kanssa ilman minun vahvistustani. Oli kyllä varsin surullista luopua niinkin hienon hevosen omistuksesta enkä sitä kovin mieluusti tehnytkään, mutta joskus on tehtävä kurjiltakin tuntuvia ratkaisuja elämässä, jotta hommissa pääsee eteenpäin eikä junnaa vaan paikallaan. Kaisla tullaan siis varmasti näkemään kesällä alue-estekilpailuissa ja varmasti myös syksyn laatuarvostelussa Ypäjällä. Varmasti myös tamman kantakirjaus on Kirsillä haaveissa ennen pitkää!

Myytyäni osuuteni Nätistä oli mulla sitten jonkin sortin tyhjiö mun hevoskiintiössäni. Olen ikävä kyllä tottunut jo siihen, ettei yhden hevosen omistaminen vaan ole mitenkään mahdollista! ;) Niinpä suuntasinkin ajatukseni pitkäaikaiseen haaveeseeni wpb-ori Zorroon. Erään oppilaani vanha opetusmestari poni Grace VA jäi muutama vuosi takaperin eläkkeelle ja sitä myötä varsomispuuhiin ja silloin sain puhuttua yhdessä Ristimäen Tiinan kanssa Gracen omistajat astuttamaan sen Tiinan orilla Flora's Hof Magic. Tästä yhdistelmästä sitten syntyi toukokuussa 2009 Zorro, jota olen siitä asti himoinnut. Nyt vihdoin oli mahdollista toiveeni toteuttaa ja viime sunnuntaina Zorro siirtyikin omistukseeni.

Zorron emä Grace VA on toiminut monen ponitytön opetusmestarina ja onkin ollut siinä roolissaan aivan mieletön. Ymmärtääkseni poni on hypännyt ainakin 110-tasolla asti ja ollut pikkuponien kärkinimiä Suomessa. Zorron isä taasen on EM-tasollakin hypännyt Flora's Hof Magic, jolla on Suomessa myös tuloksia koulupuolelta. Kummallakin vanhemmista on erittäin hyvät liikkeet ja ovat toimivia kilpaponeja, tätä toki odotetaan myös Zorrosta. Saa nähdä minkälainen projekti ponista oikein kehkeytykään, kuinka pitkään se pyörii nurkissa ja mihinkä asti sen kanssa edetään. Zorro muutti sponsorini Sarin hoiviin kilpakumppanini Jöpön elämää piristämään. :)

Sami-ponin kanssa oltiin viime viikolla "valjakkokouluratsastus"-tunnilla Savijärvellä Andreas Hessen tarkkojen silmien alla ja meillä oli varsin hauskaa. Sami oli ensimmäistä kertaa ratsastettuna maneesissa ja sitä ehkä hieman jännitti kyseinen tilanne. Oli esimerkiksi pienelle ponille hieman shokeeraavaa nähdä itsensä peilistä! :) Tunnilla pääsimme pureutumaan Samin ongelmaan eli rullaamiseen erittäin tehokkaasti ja taas sain itselleni uusia työkaluja työkalupakkiin. Oli erittäin hyödyllinen retki ja parissa retkellä otetussa kuvassa Sami näyttää todella upealta pieneltä kouluponin alulta! (vaikka sitä ei tietenkään kerrota Samin omistavalle Leenalle vaan vannotetaan sen näyttävän nimenomaan VALJAKKOponin alulta!!!!) Tästä rohkaistuneena päätimme, että Sami saa debytoida kouluradalla 2.4. Kumpumäellä C-merkin koulukokeella!
Murden kanssa on tahkottu ratsuilujen perusasioiden kanssa viime aikoina. Pohkeesta pitäisi lähteä eteen ja pidätteestä tulla takaisin. Kuulostaa niin kovin helpolta, mutta silti toteuttaminen takkuaa ajoittain aika lailla. Välillä homma sujuu kuin vettä vain, mutta välillä en vaan saa millään mitään reaktioita aikaan. Jatkamme siis harjoituksia ja niiden välillä käyvät muut vähän piristämässä Murden mieltä esimerkiksi hyppäämällä. Tänään Murde oli ollut taas Kari Nevalan valmennuksessa ja mennyt varsin mukavasti. :) Estehommassa onneksi kaasu on koko ajan mukana eikä sitä tarvitse niin kovin etsiskellä... Välillä sitä on jopa liikaa matkassa mukana! Heidi tähtäileekin Murden kanssa parin viikon päästä Domipottiin ja siellä aikoo hypätä peräti kaksi luokkaa. Tosin jos esteitä ylitetään paikaltaan, kuten viime kerralla, voi olla, että pilotin mieli vielä muuttuu matkalla... Mutta saa nähdä, mitä tuleman pitää! Murdellakin on viimeinen kuukausi city-ratsuna meneillään, sillä se muuttaa Zorron ja Jöpön kaveriksi Sarille huhtikuun alusta. Sitten nähdään, miten me Sarin kanssa pärjäillään meidän kommuunissamme hevostemme kanssa! :) Odottelen kyllä innolla taas maalaiselämää Murden kanssa. Se pääsee kavereiden kanssa hengailemaan ja mä pääsen opettelemaan elämää sen kanssa ilman liiallisia stressitekijöitä...!

Jöpön treenistä on viime päivinä huolehtinut enimmäkseen Zorro, mutta silti uskaltauduin ilmoittamaan Jöpön harjoitusilpailuihin ensi lauantaina Tuomarinkylässä. Helppo A ei sopinut oikein aikatauluun, mutta onneksi edes helppo bee on silloin ohjelmassa, jolloin on mahdollista Jöpö saada paikalle ja mun ehtiä vielä yöksi töihin!!! :) Täytynee siis loppuviikosta vähän Jöpöä ratsastella, jotta saadaan 10m voltit sujumaan lauantaina!

Ei kai sen ihmeempiä tällä kerralla, huomenna heppavapaata Murdea lukuun ottamatta ja loppuviikosta sitten sitäkin enemmän heppailua! Näin nää viikot menee ja kohta onkin jo kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti