maanantai 20. helmikuuta 2012

Väsyneitä reenaajia

Aamulla taas parin tunnin unien jälkeen matkaan kohti Vihtiä. Purde löytyi tyytyväisenä karsinastaan ja ei muuta kuin vermeet niskaan ja verryttelemään.

Huomasin heti verryttelyssä, että Murde oli selkeästi väsynyt edellisen päivän tsemppailun jäljiltä. Verryttelin laukassa kumpaankin suuntaan ja Murde olisi mieluusti mennyt vaan vähän pitkässä matalassa muodossa itseään säästellen. Silti sillä oli varsin hyvä asenne työntekoon.

Aloitettiin laukassa, vähän keskilaukkoja ja kokoamisia ja sitten muutama vaihdon yritelmä. Ne eivät oikein onnistuneet, sillä en saanut takaosaa riittävän teräväksi valmistelussa. Pari vaihtoa kuitenkin saatiin aikaiseksi tavalla tai toisella. :) Niiden kanssa työskentelyä pitää ehdottomasti jatkaa ja yhdistää selkeä jalka-apu vaihtoon.

Laukkareenin jälkeen siirryttiin ravityöskentelyyn. Ensin avoja ja sulkuja oikealle kera volttien välissä. Tässä ravia voltilta:Avot tuntuivat hyvältä, sulut vaikeilta. Takaosan saatoin saada sisään, mutta taivutus siihen lisäksi ei tainnut onnistua kovinkaan monen askeleen verran. Joku askel todistettavasti on oikealle kuitenkin yritetty saada aikaiseksi:


Murde oli selkeästi maitohapoilla ja siirryttiinkin tänään harjoitusravista kevyeen raviin, jotta saatiin eteenpäinpyrkimys kuitenkin säilytettyä. Sulkuharjoitusten jälkeen jatkettiin avoa vasemmalle ja sitä mentiinkin melkein keskiravissa, jotta saataisi hevonen ajattelemaan eteenpäin ja liikkumaan isosti läpi harjoitusten. Seuraavassa jotain vasemman avon tapaista yritelmää:


Lopulta Murde alkoi liikkumaan todella hienosti läpi näiden avojen kumpaankin suuntaan ja tehtiin kumpaankin suuntaan myös samasta isosta ravista sulku pituushalkaisijalta uralle, joka melkein tuntui sululta!

Näiden jälkeen otettiin enää pari lisäystä lävistäjällä, jotka eivät tainneet jättää ketään meistä paikallaolijoista kylmäksi. :) Tiinakin totesi, että Murde pääsi vähän yllättämään lisäyksellään, ei kuulemma näyttänyt siltä, että siitä moista ravia irtoaisi alkuunkaan... Eli hyvä näinpäin! :) Tästä vielä muutama otos, polvikin alkoi nousemaan ja askelpituus venymään:

Tähän oli hyvä jättää harjoitukset tänään. Pööde tsemppaili väsymyksestä huolimatta ja saimme aikaiseksi kaiken haluamamme. Oli ehdottoman oikea aika pakata pillit pussiin ja lähteä kohti kotia!

Matka kotiin sujui lumimyräkästä huolimatta varsin mukavasti ja Purde pääsi kotiin pienen purulelunsa luokse. Laitoin Murden vielä ulos poninsa seuraan ulkoilemaan ja pojat olivat onnellisia jälleennäkemisestään. Hetken jaksoivat nujuta ja sitten yhdessä heinälaatikolle aterioimaan. :)

Ihana viikonloppu Pööden kanssa. Ei muuta kuin kohti uutta viikkoa ja uusia treenejä. Anni ratsastaa Pööden huomenna ja tiistaina se saakin pitää vapaata rankan viikonloppunsa jäljiltä. Myös Moni-Poni päässee huomenissa Annin kanssa hommiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti