maanantai 21. tammikuuta 2013

Tavoitteista...

Tässä vaiheessa vuotta on hyvä miettiä hieman, että mitä sitä oikein lähtee hakemaan alkavalta kaudelta. Toki koskaan ei tiedä, mitä hevosen kanssa sattuu ja tapahtuu, onko kauden alkaessa yhtään ehjää ratsua ja niin edelleen, mutta hyvähän sitä kuitenkin on olla joitain ajatuksia, mitä kohti suuntaa ja mitä kohti hevosia rakentaa. Nämä siis lähinnä kilpailullisia tavoitteita eikä niinkään ratsastuksellisia tai kehitystavoitteita.

Murden kanssa olisi tarkoitus päästä ratsastamaan rennompia ratoja tällä kaudella niin, että hevosella säilyisi eteenpäinpyrkimys läpi ratojen ja siten tehtävien suorittaminenkin olisi aika lailla helpompaa. Alue helppo b-tasolla olisi kiva vaikka saada joku rusettikin ja loppukauden tavoitteena olisi saada he a-tasolta kvaali kansallisiin luokkiin. Nämä eivät ole mitään kiveen kirjoitettuja täytyy tapahtua-juttuja vaan lähinnä haaveita. Murden kanssa kaikki kilpailutilanteet on aivan täysi kysymysmerkki ja siksi haluankin jatkaa sen kanssa sellaisella tasolla kilpailemisen harjoittelemista, missä sen on helppo suoriutua ja sille tulee hyvä mieli radan tapahtumista ja kilpailutilanteesta. Hevosen ehdoilla siis mennään, mutta sen osaamistasolle he a-radat ei pitäisi olla ongelma, ainoastaan henkiselle kantille.


Moniponin tavoite on selviytyä hengissä oripäiviin asti ja oripäivistä! Siinä on pienelle ponille tavoitetta näin alkuunsa aika riittävästi. Oripäivistä selviydyttyään Moniponi saanee huilia ja tsillailla ja nauttia elämästään ja sitten loppukaudesta se osallistunee nuorten hevosten festareille sekä laatuponikilpailuun. Laatuponikilpailussa etenkin estepuolella olisi tarkoitus ehkä jopa saada jonkin sortin menestystä. Nuorten hevosten festareilla se osallistunee 4-vuotiaiden koulujuttuihin, jos on vaan silloin kunnossa ja omistajan kukkaron nyörit antaa periksi sinne lähteä.


Samin tavoitteet tällä kaudella ovat enemmälti valjakkoajon puolella. SM:t ja ehkä PM:tkin ovat omistajalla mielessä. Siinä ohessa Sami käynee kilpailemassa koulukilpailuissa jonkun kerran. Jos vaihdot alkavat löytymään, voisi mahdollista olla osallistua 7-vuotiscupin osakilpailuihin, jossei niin tyydymme todennäköisesti avoimiin kansallisiin helppo a-luokkiin. Aluejoukkuemestaruuspaikasta taistellaan tänäkin vuonna, joukkue-SM-paikkaa olisimme voineet myös havitella, mutta nämä kilpailut osuvat harmillisesti valjakkoajon SM-kilpailuiden kanssa samalle viikonlopulle.


Akun kanssa tavoitteena on vakiinnuttaa aluetason helppo a-luokissa yli 60% tulostaso ja sitä myötä päästä starttaamaan myös kansallisissa kilpailuissa. Kvaali meillä on kansallisiin jo viime vuodelta, mutta odotamme vielä saavamme hieman suoritusvarmuutta ennen kuin suuntaamme kansalliselle tasolle esiintymään. Alkavan kauden aikana se on kuitenkin ehdottomasti tavoitteena!


Tokajin kanssa tavoitteena on vakiinnuttaa 60% huiteilla oleva tulostaso vaativa b-luokista aluetasolla ja osallistua jälleen myös joihinkin sopiviin kansallisiin luokkiin kauden aikana. Tokaj kuitenkin keskittyy pääasiassa kilpailemaan omistajansa kanssa ja havittelemaan rusetteja helppo b-tasolla aluekilpailuissa.


Esmeraldan kanssa on tavoitteena osallistua ensimmäisiin yhteisiin kansallisiin kilpailuihimme kauden aikana ja lisäksi myös startata ensimmäisen kerran vaativa b-tasolla. Nämäkin startit suoritetaan kuitenkin ponin omistajan oman kilpailemisen ehdoilla, sillä omistaja kilpailee ponilla itse sekä koulu- että esteratsastuksessa aluetasolla.


Villen kanssa pyritään osallistumaan joihinkin mukaviin suomenhevoskilpailuihin. Agrimarket-luokat voisivat ainakin olla mahdollisia ja tietenkin pyritään lähtemään kuninkaallisiin kilpailemaan. Se, mikä on kilpailtavien luokkien taso kuninkaallisissa, jää nähtäväksi kauden edetessä. :)

 
Vilppu tähtää 5-vuotiaiden laatuarvosteluun. Vilppu on ollut hidas kehittyjä, joten sen kanssa yhtä lailla pitää mennä sen omilla ehdoilla. Saattaa olla, että Vilppu on hyvinkin valmis ikäluokkakoitokseen, mutta voi myös olla, että se kasvaa edelleen eikä siten olekaan siihen vielä valmis.


Lisäksi on toki muutama muukin projekti vireillä, jotka saattavat käydä kilpailuissa, mutta tässä nämä varsinaiset kilpurit, jotka tähtäävät joko alue- tai kansalliselle tasolle kilpailemaan alkavalla kaudella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti