maanantai 10. kesäkuuta 2013

Treenejä

Jottei ihan perusjutut unohtuisi kisatohinoiden keskellä, on hyvä käydä vähän läpi viimeaikaisia treenejäkin.

Murde
Murden olen ehtinyt ratsastaa aina silloin tällöin ja lisäksi Anni on myös ratsastanut sillä. Sen kanssa on Nipsun ohjeiden mukaisesti jatkuttu vetristelylinjalla ja koitettu saada sitä taipuisaksi kropastaan. On tehty vastalaukkaa, myötälaukkaa, pienennetty ja suurennettu ympyröitä. Olen pääosin pyrkinyt ratsastamaan sen ilman keppiä ja jonkun kerran nyt myös ilman kannuksia, jotta se oppii reagoimaan jalasta eteen. Murde on itse asiassa toiminut varsin kivasti ja tuntuu pikkuhiljaa jo paremmalta. Tarkoituksena olisi pikkuhiljaa saada sitä lyhyemmäksi ja ryhdikkäämmäksi kropastaan. Aina välillä siinä on onnistuttukin. Murdella on nyt kolme kertaa ollut Eemelin satula selässä ja se tuntuu sopivan mulle itselleni ainakin ihan mielettömän hyvin. Kun ensimmäisen kerran laitoin tän satulan selkään, olin aivan ihmeissäni kun pystyin melkein jopa istumaan Murden ravissa, mitä en ole oikein koskaan aiemmin onnistunut tekemään. Murde suuntaa Nipsun treeniin juhannuksen jälkeen ja täytyy toivoa, että silloin olisi nähtävissä jotain kehitystä viime kertaan nähden. Siihen ainakin tähdätään.

Moniponi
Moniponi on tehnyt lähiaikoina hyvin vaihtelevasti kaikenlaista, se on ollut maastossa, pellolla, tehnyt sileän treeniä ja hypellyt ojien yli. Lisäksi juoksutin sen myös pitkästä aikaa sivuohjilla viikko sitten sunnuntaina. Poni on yhtä hyvässä vireessä ja toimiva kuin aina aikaisemminkin. Sen selkään kun menee, tulee aina hyvä mieli. Jossei, niin vika on kyllä yleensä satulan päällä. Moniponi pitäisi lähiaikoina taas saada estetreeneihin ja ehkä jopa maastoestetreeneihin. Meidän pellolla ojia hypellessä se on osoittanut varsin lupaavaa luonnetta maastoesteitä ajatellen.

Eemeli 
Eemeli on joutunut tekemään kotiutumisensa ohella vähän duunia. Olen ratsastanut sen pari kertaa ja lisäksi se on juoksutettu kerran. Ensimmäisellä kerralla ratsastettaessa oli kaikki palaset hukassa, mutta toisella kerralla palaset loksahtivat alusta asti kohdilleen ja ponilla oli oikea ilo ratsastaa. Juoksuttaessani Eemeliä sivuohjilla, en ollut uskoa, millainen poni meidän pihassa asuukaan näinä päivinä. ;) Tällä viikolla täytyy jatkaa ratsastusharjoituksia, sillä pian pitäisi jo mennä esittämään Eemelille kouluaitojakin, ettei sellaiset tule sille yllätyksenä tosipaikan tullen.

Vilppu
Vilppu on ollut reeneissä viime aikoina normaalia enemmän, kun sen kilpauraa on viritelty aluilleen. Sen kanssa on ollut paljon hyviä treenejä, mutta myös joitain ei niin hyviä treenejä. Nyt sen kanssa on pyrtitty tekemään paljon laukkatreeniä, sillä se ei ole ollut vielä kovinkaan kauaa ylipäätään mahdollista Vilpun kanssa. Laukannostoja on harjoiteltu käynnistä ja se onnistuukin välillä jo yllättävän hyvin ja laukasta on yritetty myös tehdä sekä sulavia siirtymisiä raviin sekä ihan pysähdykseen ja peruutuksen asti, niihin tosin ei ihan yhtä sulavasti. Nämä siirtymiset laukasta ja laukkaan ovat selkeästi kehittäneet Vilppua ja sen saa niillä harjoituksilla vähän paremmin kasaan, jottei vaan kulje pitkänä kuin nälkävuosi. Myös pidätteisiin vastaamista on harjoiteltu ihan loputtomasti ja se aina välillä alkaa jopa sujua. ;)

Sami
Sami sai pienen huilitauon A-valmennusviikonlopun jäljiltä, kun sen rokotukset hoidettiin kuntoon kansainvälisten kilpailujen vaatimusten mukaisiksi. Sen jälkeen on treenailtu muutama kerta ihan hyvällä menestyksellä. Kokoamiset ovat olleet työn alla, jotta sille alkaisi löytymään harjoitusaskellajien lisäksi myös hyvät kootut askellajit. Laukkaa olen koonnut ihan melkein piruettilaukkaan asti ja välillä poni jääkin ihan uskomattoman hyvin takajalkojen päälle laukkaamaan ja lähtee siitä vielä pyynnöstä eteenkin. Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa vaihtoja tästä kootummasta laukasta ja kas kummaa, helpomman suunnan vaihtoja onnistui useampikin. Wau. Eikä ne vaikeamman suunnankaan vaihdot enää kovin kaukana ole... Avoja ja sulkuja pitäisi myös reenata, sillä niissä on vielä paljon tekemistä ennen kuin ovat oikeasti hyvät.

Kerma
Kerma on reenaillut ihan hyvällä asenteella viime aikoina. Laukkatyöskentely on usein jo varsin hyvää ja raviinkin alkaa pikkuhiljaa löytymään joku tolkku. Viime ratsastuksella otin työn alle ravin niin, että saan sen kahden jalan väliin kohti kahta ohjaa ja kun oikein pohdin mitä olin tekemässä ja miksi, sain varsin hyvän työsktentelyn aikaiseksi ja teimme pitkät pätkät todella rauhallista, tahdikasta ravia. Sunnuntaina Kerma pääsi pitkästä aikaa ylittämään esteitä taas ja oli hyvinhyvin onnellinen pieni poni.

Aku
Akun kanssa viimeaikaiset reenit ovat sujuneet hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Välillä se on ollut ihan superhyvä ratsastaa ja välillä taas aika laama. Aku kun on iso ja musta, siihen vaikuttaa aurinkoinen sää todella paljon eli sään piikkiin menee osa sen laamailuista. :) Mutta se on monessa asiassa parantunut ihan todella paljon ja useat asiat sen kanssa on jo nykyään varsin helppoja ja mukavia. Sen kanssa pari viimeistä viikkoa on reenattu lähinnä He A:0-ohjelman asioita, tehty loputtomasti laukka-käynti-laukka-siirtymisiä ja takariharjoituksia.

Oliskohan tässä nyt sit pääasialliset reenit viime ajoilta..? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti