torstai 31. heinäkuuta 2014

Piet 6.7. / Eemeli

Sunnuntaille mukaan matkasi tosiaan Eemeli. Eemelin kanssa lähdettiin tekemään ihan perushommia, ensin etsittiin hyvä tahti ja muoto raviin sekä laukkaan. Rento fiilis ja hyvä eteenpäinpyrkimys ilman kiirettä oli päivän tavoitteita. Ne löytyivätkin hyvin nopeasti ja Piet oli ihmeissään, kuinka paljon poni on kehittynyt viime näkemästä. Viime näkemästä olikin kuitenkin jo yli puoli vuotta, joten siinä ajassa pitäisikin toki tapahtua paljon. :)
Kun rento hyvä fiilis ja tasainen tahti alkoi löytymään, lähdetiin tekemään vähän tehtäviäkin. Ravissa suoriuduttiin aika kivasti ensin pohkeenväistöistä ja sittemmin myös avotaivutuksista. Pietillähän on tämä mainio tyyli, että hän ratsastuttaa erilaisten tehtävien kautta hevoset pehmeiksi, rennoiksi ja toimiviksi. Monet valmentajathan ratsastavat maasta melkein jokaisen askeleen ja kertovat, mitä tulee tehdä. Piet taas jättää varsinaiset tekemiset ratsastajalle ja teettää vain tehtäviä vuoron perään. Tämä on ollut hyvin toimiva tyyli sekä Murdelle että Eemelille ja aina on löytynyt juuri ne tehtävät, joilla näistä ratsuista saa parhaat palat irti. Tässä tyylissä korostuu hyvin valmentajan silmän tarkkuus eli valmentaja on todella ammattitaitoinen osatessaan vain helpoilla ohjeilla parantaa ratsukon suoritusta läpi tunnin. Pietillä on myös zenimäisen rauhallinen tapa puhua ja esittää ohjeita, jolloin itsellä pysyy myös koko ajan rauhallinen fiilis selässä suorittaa annettuja tehtäviä.


Eemeli pääsi siis suorittamaan sekä pohkeenväistöjä että avotaivutuksia. Kummatkin ovat sille jo tehtävinä tuttuja, mutta pohkeenväistöissä vasemmalle oli aluksi vielä hieman haparointia, oikealle sujui varsin mallikkaasti. Avotaivutuksia on reenailtu valmennuksissa paljon ja ne sujuivat nytkin hyvin. Avojen kautta Eemelin saa vielä hyvin takaosan päälle ja kantamaan itseään, jollaisena harjoituksena se nytkin toimi varsin mallikkaasti.

Pohkeenväistöllä notkistelua!
Avotaivutuksen kautta Eemeli alkaa kantamaan itseään...
Laukassa työskenneltiin laukan sisällä siirtymisten kanssa, käännettiin 10 metrin voltteja ja tehtiin laukka-käynti-laukka-siirtymisiä. Kaikki aika haastavia tehtäviä, mutta kaikesta selvittiin ja jopa kohtuullisen kunnialla! Ensimmäistä kertaa alkoi laukassakin tulla sellainen fiilis, että poni jaksaa kantaa itsensä jo aika kivassa ryhdissä ja laukassa on ihan oikeasti säätövaraa. Ja kyllä hieman yllätyin kun näin kuvat jälkeenpäin kameralta, sillä poni näytti nyt ihan uudella tavalla hienolta ja ryhdikkäältä. Wau!

Superryhdikäs Eemu!

Myös lisäyksiä harjoiteltiin ravissa. Vielä poni tarvitsee paljon lisää voimaa, mutta kyllä niissä jo ihan kiva alku aina välillä tuntuu olevan. Rauhassa rakennetaan niitä kohti veljensä tyyliä! :) Ehkä ensi kaudella jo päästään väläyttelemään, mitä tästä ponista oikeasti irtoaakaan. Sitä kun ei ole vielä kovin montaa kertaa nähty ratsastaja selässä. Hiljaa hyvä tulee. Tästä ponista kuitenkin rakennetaan rauhassa tulevaisuuden kilpahevosta eikä sen tarkoituskaan ole olla valmis vielä ihan hetkeen...Erittäin hyvä valmennus ja paljon hyviä fiiliksiä jälleen kerran. Eemeli sai paljon kehuja ja kotiläksyksi jatkaa samalla lailla. Ja mehän jatketaan! On niin ihanaa, kun on hyviä valmentajia ympärillä ja saa näistä ratsuistaan irti mahdollisimman paljon. On upeaa nähdä niiden kehittyvän ja voimistuvan ja tuntea niiden antavan koko ajan enemmän itsestään irti.

Tämän valmennuksen jälkeen lähti hyvillä mielin viikoksi lomailemaan kaikista nelijalkaisista niiden ollessa hyvällä mallilla ja mielellä. :)

4 kommenttia:

 1. Täältä löysin teistä kuvia! http://ratsastus-elamantapa.blogspot.fi/2014/08/tuomarinkylan-koulukisat-282014.html :)
  Eemeli on kyllä niin hieno :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista ja kuvien bongaamisesta ja kehuistakin! :) Eemeli on kyllä valloittava persoona. <3 Vaikka eipä se sunkaan ponisi ollenkaan pöllö ole... :)

   Poista
 2. Löysin juuri blogiisi ht.netistä, ihan mahtavia kuvia ja olette todella upean näköinen ratsukko! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ihanaa, että löysit blogini pariin ja tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista