tiistai 5. elokuuta 2014

Lappeenranta 18.-19.7.

Tällä kertaa kesäretkelle Lappeenrantaan pääsivät mukaan Eemeli ja Ponde. Olisi niin kiva ollut ottaa muitakin ratsuja mukaan Lappeenrannan ihaniin kisoihin, mutta näihin piti nyt tyytyminen. Ei tämäkään tosin huono valinta ollut. :)

Olimme vasta edeltävänä sunnuntai-iltana kotiutuneet lomareissusta ja maanantaina oli tarkoitus jatkaa hommia ponien kanssa valmistautuen kohti loppuviikon kilpailuja. Ponit olivat onneksi liikkuneet kivasti lomareissummekin aikana, joten siinä mielessä ei onneksi ollut mitään ongelmaa jatkaa duuneja. Maanantaina kuitenkin huomasin, että Eemeli oli varmaankin paarmoja hätistellessään potkaissut itseään oikean takareiden sisäsyrjälle haavan ja kuuman ilmanalan vallitessa siihen oli kertynyt turvotusta eikä Eemeli liikkunut aivan puhtaasti. Siitä sitten vimmana haavan kimppuun ja pikaiset hoidot kylmäyksellä, aloe veralla sekä bacibact-pulverilla. Näillä jatkettiin pari päivää ja jalka näytti parantuneen ja saimme huokaista helpotuksesta. Ponde onneksi vaikutti olevan ihan kivassa vireessä ja tuntui hyvältä kotiratsastuksissa.

Jalka tosiaan parantui kivasti, mutta viimeistelytreeneissä olikin sitten vähän hässäkkää... Kun kaksi arvokasta treenipäivää jäi välistä, tuli hieman tiukka valmistautuminen tähän kauden tähän astisesti haastavimpaan kilpailurupeamaan. Kun torstaina oli ponit ja tavarat pakattu ja Murde viety hoitoon, oli tunnelma matkalla kohti Lappeenrantaa aika monijakoinen. Tiesin, että ponit suoriutuisivat tehtävistään eivätkä ne niille olisi mitenkään ylitsepääsemättömiä, mutta tsemppiä kyllä tarvittaisiin, että jaksettaisi keskittyä ja suorittaa!

Torstai-iltana päästiin Lappeenrantaan vasta aika myöhään perille. Löysimme kuin löysimmekin poneille karsinat ja saatiin ne täytettyä. Rupesin sitten ihmettelemään Pondea hokittaessani, että mitä se Eemeli mahtaa siellä viereisessä karsinassa puuhastella, kun kuului hieman kyseenalaisia ääniä. Nooooh, meidän pieni utelias cobimme oli lähtenyt tutkailemaan seinässä olevia jeesus-teipin pätkiä ja repi niitä irti sillä seurauksella, että kun menin tilannetta katsastamaan, oli seinässä iso reikä ja ponilla pää ulkona jabasta. Voi kunpa vaan olisin tajunnut ottaa kuvan, sillä kohtuullisen koominen tuo näky oli. Noooooh, ei muuta kuin uutta jabaa etsimään ja täyttämään taas uusi karsina kuivikkeella... Kun sitten karsinat oli vihdoin täytettynä ja ponit hokitettuna, kävin pikaisesti ratsastamassa kummatkin ponit kisa-alueella. Oli hyvä päästä näyttämään kisapaikka poneille jo etukäteen, vaikkei siinä mitään kovin jännittävää niiden mielestä ollutkaan... :) Kummatkin ponit liikkuivat hyvin ja tuntuivat mukavilta. Sitten vain Eemeli pesuun ja iltaruokia poneille nokan eteen. Vihdoin joskus puoliltaöin alettiin olla valmiita lähtemään hetkeksi nukkumaan.

Perjantaina aamulla sitten kisapaikalle ja jännitys alkoi tiivistymään. Poneilla oli siis edessään suuri koitos, kummankin ensimmäinen He A-startti. CIC/CCI*-kenttäkilpailuohjelma, avoin 5-vuotiaille, oli luokkana. Eemeli oli vuorossa ensimmäisenä. Verryttelin aika sopivasti. Letkistelin ponia nurmella ravaten ja laukaten. Kokeiltiin vähän vastalaukkaa ja säädeltiin vähän niin ravia kuin laukkaakin.

Sitten ei muuta kuin radalle! Kaikki tehtävät sujui ihan mallikkaasti, siirtymisissä oli vielä hieman haparointia, pysähdys/peruutus oli hieman kättä vasten ja jännittynyt, vastalaukat oli aivan super, keskiaskellajit jäivät vielä vähän vaatimattomaksi ja siinä se sitten olikin, Eemelin ensimmäinen He A-rata tukevasti paketissa!!!! Fiilis oli mitä hienoin!! Alla vähän kuvamateriaalia radan kulusta.

Ravissa sisään!
Kieli keskellä suuta keskitytään!
On se Eemeli vaan kaunis eläin!

Tästä saatiin maininta, että "hyvä kuvio"!
Ja tässä mennään meiän elämän ensimmäistä yhteistä ratavastalaukkaa mallikkaasti!
Sitten ei muuta kuin Eemeli takaisin karsinaan ja Pondeponi kehiin. Ehdin Pondenkin kanssa verrytellä ihan hyvän aikaa, mutta jostain syystä ajattelin, että otan sen kanssa aika rauhassa, jos se on yön jäljiltä väsynyt. Se tuntui ravissa ihan kivalta ja laukkakin oli ihan sen normaalia hyvää laukkaa. Homma sujui ja tuntui hyvältä, en osannutkaan aavistaa, että ruutia löytyikin vaikka muille jakaa....

Radalle päästyä aloitettiin raviohjelma aika kivasti ja saatiin tehtyä kaikki tehtävät ravissa ilman rikkoja, mikä on aina mulle ja Pondelle plussaa. Se kun on sellainen hevonen, joka mieluusti vaan laukkaisi aina. :) Jopa paperissa raviohjelma näytti pisteissä erittäin hyvältä, paljon kuuttapuolta ja jopa seiskaa. Hämmentävää. Pysähdys-peruutus onnistui myös hyvin ja käyntikin kohtuullisesti. Laukannostossa sitten täysin varoittamatta poni räjähti käsiin. :) Sinne se jäi säksättelemään, et nyt mennään ja minne ja miten. Onneksi sain aika nopeasti tilanteen haltuun, mutta keskilaukkaympyrä jäi aika eksoottiseksi, kun kantattiin vaan täysiä menemään nopeilla pienillä askeleilla eikä suinkaan mitenkään venyttäen. Vastalaukka onneksi sujui paremmin, mutta toisessa laukannostossa poni jälleen riehaantui! Onneksi sillä kertaa olin hieman sitä nopeampi ja sain tilanteen haltuun vähän aikaisemmassa vaiheessa kuin ensimmäisessä suunnassa. Silti keskilaukasta tuli jälleen hätäinen. Vastalaukka oli kuitenkin tässäkin suunnassa hyvä ja tasapainoinen. Nooooh, eihän tuolle voinut kuin nauraa. Hyvä, että ponilla on intoa!! Tällä kertaa se kuitenkin muutoin keskittyi hyvin tehtäviinsä ja jätti kaikki huutelut radan ulkopuolelle, mikä oli varsin mukavaa huomata!

Ponde näyttää, mitä siitä irtoaa!
Jiihaaaa! Vähänks meil on hauskaa!
Eemeli sai ohjelmasta 61% ja Ponde 59%. Debyytti He A-tasolla oli siis kummankin kanssa suoritettu hyväksytysti ja sai olla iloinen, että päästiin kummankin kanssa starttaamaan ja vielä peräti maaliinkin asti!!! Hyvillä mielin saattoi jättää ponit suihkun jälkeen mutustelemaan päiväruokiaan ja siirtyä itse turisteilun pariin Saimaan kanavalle ja Imatran koskelle. Ihan mielettömän hienoja paikkoja kyllä kummatkin muuten!

Illalla vielä kävelyttämään poneja ja tsekkailemaan, että niillä oli kaikki kunnossa ja olihan niillä. Kumpikin oli kotiutunut jabaansa varsin mainiosti ja söivät ja joivat hyvin. Pondea vähän suretti, ettei sillä ollut kavereita näkösällä jabastaan, mutta onneksi edessä oli hevosten kulku kisa-alueelle, joten päiväsaikaan vilinää kuitenkin riitti. Kummatkin ponit olivat ensimmäistä kertaa kisoissa, jossa yövyttiin, mutta kummatkin näyttivät jaboissaan viihtyvän eivätkä liikaa stressanneet, vaikka pois kotoa olivatkin. Hyvillä mielin voi siis jatkossakin ilmoittautua yön yli-geimeihin, jos sellaisia vain tarjolla on. Ehkä viimeistään ensi vuonna Lappeenrannassa ainakin... :)

Lauantaiaamuna olikin sitten vuorossa 5-vee cupin osakilpailu ja ponien ensimmäinen kollegiaalinen arvostelu. Tai Pondehan oli viime vuonnakin Lappeenrannassa 4-vuotiaiden ohjelmaa suorittamassa, mutta Eemelille tämä oli ensimmäinen kollegiaalinen arvostelu. Jälleen Eemeli oli vuorossa ensin.

Eemelin kanssa otettiin verkka aika varman päälle, ei yhtään liikaa, muttei myöskään liian vähän. Ponit alkoivat selkeästi vähän väsymään jo pitkästä kisaretkestä, mutta ratsain jaksoivat vielä kyllä yllättävänkin hyvin. Verkassa taas vähän ravia ja laukkaa ja säätelyä ja vastalaukkaa ja poni oli valmis radalle.

Rata meni hieman jonkin sortin sumussa. Liu'uttiin vaan tehtävästä toiseen ja toivoin, että homma pelittäisi mahdollisimman hyvin. Ja kyllähän se pelittikin. Ei rikon rikkoa vaan tasaista suorittamista läpi ohjelman. Olin aivan supertyytyväinen!

Ravaillaan vähän...
Kyl me yritettiin pötkiä keskiravia!
Tää laukka on vaan ihan sikamageeta!
Tuomarit tsekkailee...
Fiilis radan jälkeen oli huikea!
Sitten taas poni vaihtoon. Eemeli suihkun kautta karsinaan tsillaamaan ja Ponden tuunaukseen. Onneksi ratojen välillä oli kivasti aikaa, niin ehti rauhassa laitella Pondeakin kuosiin ja valmiiksi. Lähdin hyvissä ajoin verryttelemään edellisestä päivästä viisastuneena. :)

Verryttelyssä tein ensin paljon laukkaa, jotta sain turhan innokkuuden laukkaamiseen laantumaan ja sitten hetki kävelyä, jonka jälkeen oli vielä tarkoitus ravailla vähän tehokkaammin. Tässä vaiheessa kuitenkin iski pienimuotoinen kiire ja paniikki kun meitä edeltävä hevonen jäikin pois ja meidän piti olla radalla suunniteltua aiemmin enkä ehtinytkään työskennellä ravissa niin kuin olin suunnitellut ja tämä kyllä harmikseni kostautui radalla.

Ponde on niin ihq!
Tukka hyvin, kaikki hyvin!
 Radalla siis raviosuus meni hieman mönkään. Sekä kaarevissa urissa että ravilisäyksissä tuli rikkoja, vaikka vastapainoksi tuli kyllä myös ihan hyviä pätkiä. Käynti sujui ihan jees, mutta sekin jäi hieman lyhyeksi. Laukka sen sijaan meni tällä kertaa aika kivasti. Saatiin hyviä pätkiä ja kaikki tehtävät onnistuivat hyvin. Jopa lopun ravi vapain ohjin saatiin esitettyä ravina eikä siihen tullut enää rikkoja! Pondeenkin olin kyllä hurjan tyytyväinen, vaikka taas niitä rikkoja tehtiinkin. Nyt se käyttäytyy mallikkaasti, keskittyy tehtäviin eikä huutele omiaan radan aikana. Se on jo jotain! :) Alkukaudesta kuitenkin nuo olivat enemmän ongelmana, nyt sitten taas ihan muut jutut...

Nättiä ravia!
Hyvä hetki..
Jes, päästiin maaliin!!!!! Jiiihaaa!
Ja niin sekin retki vaan oli kotimatkaa vaille valmis. Vaikka alkuodotukset eivät olleet huimat, ponit tsemppailivat täysillä ja suorittivat tehtävänsä Lappeenrannassa parhaan osaamisensa mukaan. Retki oli siis erittäin onnistunut. Pisteitä Eemeli sai lähes 68% verran ja oliskos Ponde 61,6% tai jotain sen tyyppistä ainakin. Kummatkin saivat arviot juurikin suorittamisensa mukaan eli tuomarityöskentelykään ei aiheuttnut närkästystä tälläkään kertaa!

Sitten vaan ponien viilentämiseen, karsinoiden siivoukseen, hokkien poistoon, pakkaamiseen ja kotimatkalle! Innolla odotamme taas ensi vuoden kisoja Lappeenrannassa! :)

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia upeista poneista!

  VastaaPoista
 2. Hei! Olisi kiva nähdä kuva, jossa Red Charm ja Diamante Loca poseerasivat yhdessä lappeenrannassa:) mkriding.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun pitää laittaa sulle niitä kuvia muutoinkin! Mulla ei vaan ole niitä itselläni, mutta yritän saada niitä haltuuni mahdollisimman pian. :)

   Poista