perjantai 7. marraskuuta 2014

Normipäivä

Aamulla klo 7.15 ylös, omat ponit ulos ja ruokaa niiden nokkien eteen. Ja sitten menoksi. Suuntana ensimmäiseksi Tuomarinkylä. (parempi puoliskoni on asettanut autoni kellon 16 minuuttia edelle, jotta olisin muka ajoissa useammin)


Tuomarinkylässä ensin Tokajin selkään vähän vetristelemään sitä. Työskenneltiin vastalaukkaa ja vaihtoja, raviavoja ja -väistöjä sekä fiilisteltiin pitkästä aikaa pitkässä hallissa! Sitten Viivu selkään ja vielä jatkettiin hommia. Hyviä fiiliksiä ratsastajalle ja pari ahaa-elämystäkin. Päivä lähti hyvin käyntiin siis.Siitä suunta Vihtiin. Kaksi tuntia ja 100 kilometriä myöhemmin olin Esmeraldan, Korpun, Formulan ja Ällin pihassa.


Työskentelyssä oli ensin Esmeralda, jonka myös ensin vetristelin ja letkistelin ja sitten omistajansa sai nautiskella ratsastuksen ihanuudesta. Korpun ratsastin Esmeraldan jälkeen ja viimeisenä vuorossa oli Älli, jonka kanssa työskentelimme kummatkin minä sekä omistajansa. Hyvä sessio ja paljon hyviä pätkiä ratsastusta...
Vihdistä suunta kotinurkille. Vuorossa Sami ja Kerma. Reilu kuusi tuntia jo kulunut kotoa lähtemisesä...


Samin kanssa työskenneltiin paljon laukanvaihtoja ja pohkeenväistöjä. Suoristeltiin ja vetristeltiin. Sami oli varsin myötämielinen ja teki muutamia todella vaivattomia vaihtoja. Eivät ne vaihdot vieläkään ihan 100% varmoja ole, mutta koko ajan saadaan enemmän puhtaita vaihtoja ja jopa puhtaita sarjoja ajoittain! Kerman kanssa työskenneltiin paljon laukkaa, paljon pohkeenväistöjä ja lopuksi jopa kokeiltiin vähän sulkutaivutusta ravissa! Kyllä se Kermakin vaan kehittyy jatkuvasti todella paljon... Hyvä fiilis jäi näistä ratsastuksista.Samin ja Kerman jälkeen oli vuorossa suuntaaminen Mäntsälään, jossa Suvihurma majailee. Suvihurman kanssa pääsimme Taina Rajalan silmien alle ja tässä vaiheessa pukkasi päivän ensimmäinen kiire, joten kuvamateriaalit unohtui hetkeksi. Tainalta saatiin paljon hyviä vinkkejä ratsastukseen. Vaikka ihan perusratsastuksesta olikin kysymys, oli hyvä saada ulkopuolinen näkemys siihen, mitä tämän nuorukaisen kanssa tarvitsee tehdä ja ollaanko oikealla mallilla. Ja kehuja kyllä saatiinkin, Suvi oli todella myötämielinen ja nöyrä tekemään hommia. Tainakin totesi sen olevan todella laadukas suomiratsun alku. :) Hoitelin ja rapsuttelin vielä Suvia tunnin jälkeen. Se on kyllä varsinainen pieni lemmikki, vähän kuin koira konsanaan!

Suvin luota Mäntsälän Citymarketin kautta Hyvinkäälle tunnin pitoon. Kenttä oli loskaroskan jäljiltä eksoottinen, mutta saatiin kuitenkin ahkeran oppilaan kanssa hyvä työskentelysessio suoritettua. Sitten vielä tallinkäytäväturinointia ja suunta kohti kotia. Matkalla nautittu lounaana Citymarketista koottu salaattiannos, nam.


Kotona onneksi hevoset olivat päässeet maastoon päivällä ja ruokittukin muiden toimesta. Myös karsinat oli ihanasti siivottuna, joten kotona odotti vain heinien, ruokien ja vesien laitto hevosille ja hevoset sisään. Ohessa iso annos läsiterapiaa! Työpäivälle tuli pituutta 14 tuntia ja kilometrejä tuli ajettua 275 päivän aikana... Onneksi ihan kaikki päivät ei ole näin pitkiä.
Kymmenen aikaan vihdoin sisään, sohvalle, koira kainaloon, läppäri nokan eteen ja siideri kouraan. Nyt kun tämä tekstikin on jo melkein finaalissa, voi harkita siirtyvänsä nukkumaan, jotta huomenna jaksaa taas puurtaa...


6 kommenttia:

 1. Huh mikä dagen! Mielekästä työtä tietysti jaksaa eri tavalla kuin mitään muuta ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja työtä on tehtävä silloin kun sitä on tarjolla! :) Mut onneks ihan kaikki päivät ei oo tommosta juoksentelua... :)

   Poista
 2. Ajattele, ennen olisit vielä mennyt yöksi töihin!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Tänks. :) Aina joskus on noita astetta reippaampia päiviä..!

   Poista