lauantai 14. huhtikuuta 2012

Aamureeni

Tänään työvuoron jälkeen aamulla ajelin Dressage Centeriin, jossa Akusti odottelikin jo mua saapuvaksi. Meillä oli siis sovittuna Tiinan tunti aamuksi ja tällä kertaa ratsuna oli Aku. Akun kanssa ollaan nyt vuoden verran tehty hommia yhdessä säännöllisen epäsäännöllisesti ja viimeiset reilu puoli vuotta ihan säännöllisesti pari kertaa viikossa. Aku on pikkuhiljaa kehittynyt ja kuntoutunut ihan mallikkaaseen kuntoon ja siksi on kiva ruveta sen kanssa vähän käymään paikoissa. Nyt se kuitenkin jaksaa jo jonkun aikaa tehdä hommia ja koko ajan pyrkimys on tietenkin parempaan kuntoon! Aku on myös valtaisan isokokoinen hevonen, joten sen kanssa on edettevä rauhassa ja odoteltava ja kuulosteltava sen lihaksistoa, jottei vaadi siltä yhtään liikaa yhtään liian nopeasti. Ei tietenkään minkään muunkaan kanssa saa niin toimia, mutta esimerkiksi nuo ponit saa laiteltua kuntoon todella paljon nopeammin kuin tällaiset isot hevoset... Eli malttia pitää olla ja kun ei ole mihinkään kiire, niin mieluiten tekee kerralla kunnolla eikä niin, että joutuu katumaan tekemisiään, kun on yrittänyt rakentaa Rooman päivässä!

Aku 11.3. copyright Pekka Pietikäinen


Akun kanssa verryteltiin hetki ravissa ja laukassa ja se tuntui rennon letkeältä mieleltään. Kroppa nyt vielä usein on hieman jähmeä aloitettaeesa. Mutta kelläpä meistä ei olisi! ;) Akulla oli aiemmin viikolla käynyt hieroja, joka oli ollut varsin tyytyväinen sen tämän hetkiseen vointiin, mikä on aina yhtä mukavaa kuultavaa. Mitään sen ihmeempiä kireyksiä ei ollut löytynyt ja hevonen vaikutti onnelliselta. Siksikin pystyi hyvällä mielellä suuntaamaan näihin reeneihin ja tuleviin kisoihinkin!

Tiinan saapuessa paikalle sovittiin, että aloitetaan laukassa, jotta saadaan Aku thö Mastodontti vertymään mahdollisimman hyvin. Aloitettiin Akulle vielä vaikeammassa vasemmassa laukassa ja laukatiin isoa pitkää laukkaa pitkiä sivuja ja vielä vähän yritettiin venyttääkin sitä. Välillä pääty- tai keskiympyrälle ja ajateltiin vähän kokoamista ja nopeampia takajalkoja. Huomasi hyvin, ettei Akun kanssa olla päästy laukkaamaan isosti kunnon pohjalle, sillä se varsinkin vasemmassa kierroksessa väsähti aika nopeasti ja rupesi pudottelemaan raville, kun ei enää meinannut jaksaa isoa laukkaansa pyörittää. Tsemppaili kuitenkin oikein mallikkaasti ja yritti loppuun asti. Vasemman laukan jälkeen vaihdettiin oikeaan ja tehtiin siinä myös vähän venytystä ja vähän kokoamista ja vähän avon ajatusta. Oikean laukan kanssa ei ongelmia juuri ollutkaan.

Sitten hetki käyntiä ja vaihto ravihommiin. Perustyötä siinäkin, avoja ja pohkareita isossa ravissa. Itse huomaan Akun selässä lysähtäväni helposti kasaan ja unohtavani kaiken osaamastani ryhdikkäästä istunnasta, sitä myös Tiina huomautteli korjaamaan tasaisin väliajoin ja siihen täytyy jatkossa Akun selässä kiinnittää ehdotonta huomiota! Silläkin on kuitenkin ravi, missä istuminen ei ole ihan helppoa ja vielä liukas satula, jossa liukastelen menemään (tekosyitä, jepjep :) )... Helposti myös antaessani Akulle pidempää kaulaa edestä, valahdan itse vähän etukenoon. Mistä lie tällaisenkin tavan olen kehitellyt..? Nämä taivutukset ja väistöt sujuivat ihan ok, vaikka välillä Aku meinasikin nuupahtaa, mutta sitten taas hetkittäin muisti tsemppailla hienosti, kun muistin itse pyytää sitä tsemppailua... *huoh*

Sitten ensin käynti-ravi-käynti-siirtymisiä aktivoiden takapäätä ja pitäen selän oikein pyöreänä. Ja kun nämä sujuivat, niin tehtiin vielä ravi-pysähdys-ravi-siirtymisiä sekä lopuksi myös muutama peruutus! Siirtymiset oli selkeästi parhaiten hallussa, sillä niitä on päästy harjoittelemaan hieman jäisellä kentälläkin. Välillä muutama siirtyminen tuntui jopa todella hyvältä. Peruutukset ovat vielä vähän vaikeita, mutta pikkuhiljaa nekin alkavat muotoutua! Pitää vaan olla superpehmeä ja hellä oman käden kanssa, ettei yhtään pyydä liikaa ja siten saa Akulle hernettä nokkaan.

Lopuksi vielä eteen alas-ravia ihan pitkällä kaulalla nenä ihan edessä niin, että Aku ravaisi oikein selkä pyöreänä ja rauhallisessa tahdissa astellen takajalat huolella, jättämättä niitä pois kuviosta. Siinä vaiheessa Aku tuntui superhyvältä ja luottavaiselta ja tuntui ihan oikeasti olevan aika kivasti avuilla. Ei se aina ole se helpoin ja tähdein hevonen, mutta erittäin peruskiva hevonen, joka toimiessaan antaa todella hyvän fiiliksen! Ja juuri tämän fiiliksen perässähän tässä ollaan ennen kaikkea!

Tekipä hyvää taas käydä tunnilla ja vielä uudella hevosella. Huomasi kyllä, että ihan oikeita asioita on tehty, mutta asiat voi tehdä vielä paremmin ja saada hevosesta vielä enemmän irti! Tiina on kyllä ihana ja motivoiva valmentaja, jonka kanssa saa kaikista hevosista aina enemmän ja enemmän irti. Täytyisi toivoa, että pääsee taas pikapuolin Tiinan silmien alle..! Ensi viikolla on onneksi Johannan tunti tiistaina ja Nipsun tunnit keskiviikkona ja torstaina, joten yhtä lailla hyödyllistä valmentautumista on kuitenkin tiedossa pikapuolin!

Sami ja Kerma ovat tämän viikonlopun Ypäjällä reenailemassa Sami B-valmennuksessa ja Kerma varahevosena. :) Harmittaa, etten päässyt Samia tänään ratsastamaan Andreakselle, mutta työyöt ja kuljettajan puute hieman haittaavat Ypäjälle pääsyä ja kun oli tuo Tiinankin tunti sovittuna, niin oli vaan hyvällä jäätävä kotiin. Täytyy toivoa, että näitä tilaisuuksia tulisi vielä lisää jatkossa ja pääsisi Samin taitoja näyttämään taas Ypäjälle valjakkoväelle. Eiköhän Sami tosin vaunujenkin edessä vilauttele taitojaan!

Huoh, huomenna sitten He B:3 kahdella yhtä epävarmalla ratsulla. Saa nähdä mitä siitä tulee, tuleeko ainakaan yhtään hyväksyttyä tulosta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti