maanantai 23. huhtikuuta 2012

Poni-Haka 22.4.

Samin kanssa aloitettiin aamu Poni-Haassa. Mä olin tietenkin ollut yön töissä ja sen jälkeen nukkunut tunnin verran ja sitten kohti Poni-Hakaa.

Päästiinkin heti paikalle saavuttuamme verryttelyyn ja poni tuntui eilisistä toilailuista huolimatta erittäin hyvältä. Se liikkui mielellään ja isosti, oli hyvin avuilla ja meni ihan mukavasti sivullekin. Lisäksi se sai taas hymyn monen ihmisen naamalle, mikä lämmittää mieltä aina yhtä paljon! Siihen fiilikseen ei vaan kyllästy.

Verkan jälkeen jouduttiin odottelemaan neljän ratsukon ajan ulkopuolella ja poni tuntui siinä ajassa väsyneen ja lötkistyneen. Kun mentiin takaisin maneesiin, se paras terä oli poissa ja poni jo ihan loppu. Yritin saada sitä vielä virittymään, mutten siinä onnistunut. Radan läpi selvittäminen oli aivan liialti puskemista, mutta selvittiin kuitenkin kohtuullisesti.

Verkkaan verrattuna meno radalla oli löysempää, vaatimattomampaa ja matalampaa. Rikkeitä tuli laukkalisäyksen siirtymisessä harjoituslaukkaan, käynnin kautta vaihdossa ja käynnissäkin. Lisäksi yleensä aika hyvät pohkeenväistöt oli tänään vähän vaatimattomat, toinen jopa melkein olematon. Tasainen suoritus kuitenkin oli ja kyllä jotain aina jossain kohtaa onnistuikin, esim. laukannosto ravista oli saanut paljon kiitosta.

Pisteitä radalta tuli 63,448% ja olin siihen kuitenkin erittäin tyytyväinen. Paljon parempaankin olisi ollut ainekset, mutta väsymyksen myötä lähtenyt terä pudotti pisteitä aika roimasti. Mutta on hyvä tietää, että vähän huonollakin suorituksella olemme kuitenkin selkeästi tällä tasolla eikä tartte ainakaan hävetä ollenkaan. Tuomarien kommentit olivat osuneet omien mielipiteideni kanssa radasta täysin yhteen. Kummatkin kehuivat ponin laatua ja jäntevyyttä, mutta olivat huomanneet sen takaosan voiman välillä hiipuvan aiheuttaen rikot. Loistavaa tuomarityöskentelyä omalla kohdallani siis!

Ja kyllä ponikin kiitosta ansaitsee, sillä se on erittäin hyvällä mallilla ja sillä on ilo ratsastaa. Oman ratsastuksen kanssa on kuitenkin vielä työtä ja pitää olla jatkossa vielä parempi. Sijoitus luokassa oli 3/6, edelle menivät vain juuri jalostukseen hyväksytty Pin Rock's Black Velvet ja Stella Hagelstamin esittämä viime vuotisen 5-vuotisderbyn voittaja, Sandoz Sil. He olivatkin meille aika tavoittamattomissa vielä, vaikka hyvä onnistuminen olisi kohdalle osunutkin, sillä useampi kymmen oli pisteissä eroa.

Tässä vielä kuvia päivältä:Murde oli tänään ollut estetunnilla ja toiminut erittäin hyvin, eilisestä virrakkuudesta huolimatta! :) Tänään pitäisi sitten kavuta itse taas sen kyytiin kuten myös pienen Kerma-poninkin. Huomenna hommiin palaa Vilppu, joka pari viikkoa poti kaviopaisetta eikä ole siksi päässyt täyspainoisesti reenaamaan. Toivottavasti pääsemme jatkamaan siitä, mihin viimeksi jäimme, sillä hevonen alkoi jo tuntumaan aika kivalta... Muutoinkin taas vapaaviikko edessä eli paljon hevostelua tiedossa!! :)

Kisatulokset-tekstiin on lisätty uusimmat tulokset ja kuvat ja tänään lisään kuvat myös viikon takaisiin Järvenpään tunnelmiin!

2 kommenttia:

  1. Vautsi, onnea! Kisatuloksista päätellen tältä kaudelta voi odotella ihan hyvää myöskin! Pitäis tulla joku kerta kattomaan sun kisoja ja jos tarttet ylimääräistä käsiparia tai avustajaakin, niin tuun mielelläni :) Tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Eiköhän tämäkin kausi ole mielenkiintoinen ja opettavainen ja toivottavasti siihen sisältyisi myös menestyksen tuomaa iloa! Tuu ihmeessä kattomaan ja kyllä niitä käsipareja aina kaipaillaan, kun vaan muistais kysellä järkevästi etukäteen! Tsemppiä teillekin!!!! :)

      Poista